Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας, πρέπει να διευκρινήσει το θέμα.

Σε προηγούμενο θέμα που αναρτήσαμε με τίτλο "Γουατεμάλα: Από το ρωμαιοκαθολικισμό και το “χαρισματικό κίνημα” στην Ορθόδοξη Εκκλησία! Theexplosive growth of Orthodoxy in Guatemala!", βλέπουμε την  εξής απαράδεκτη για την Ορθόδοξη Πίστη εικόνα. Ο Ιερεύς να ρίχνει με μια λεκάνη το αγιασμένο ύδωρ στο κεφάλι του νηπίου, και ο βοηθός να κρατά κάτω από το νήπιο μιά άλλη λεκάνη περισυλλογής των υδάτων.


Ρωτούμε λοιπόν, αυτό θεωρείται Ορθόδοξη Βάπτιση; Αποτελεί τριπλή κατάδυση και ανάδυση στην κολυμβήθρα; Δεν νομίζουμε!!! Περισσότερο ομοιάζει με μίμηση της πράξεως της παπικής θρησκευτικής συναγωγής. Ζητούμε μια υπεύθυνη διευκρίνηση από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεξικού κ. Αθηναγόρα.

3 σχόλια :

 1. Συγχαρητήρια π. Νικόλαε για την ανάρτηση! Με λύπη μου σας πληροφορώ ότι αυτή η τακτική του ημιβαπτίσματος γίνεται και στην πλειοψηφία των ναών της χώρας μας. Πατήστε στο youtube τη λέξη "βάπτιση" να δείτε πώς βαπτίζεται ο κάθε Παναγιωτάκης, Γιωργάκης, Χριστινούλα και τα υπόλοιπα καημένα παιδάκια. Χρειάζεται ισχυρή φωνή αντίδρασης από όλους, για να γίνεται σωστά το Μυστήριο της Βάπτισης. Δυστυχώς πάνω στην ατασθαλία αυτή πατάνε και οι ακραίοι ημών των παλαιοημερολογιτών και δεν δέχονται αυτό ως έγκυρο. Δεν τολμώ να εκφέρω γνώμη για ένα τέτοιο σοβαρότατο ζήτημα, αλλά επιμένω πως πρέπει να υπάρχει διαφώτιση τόσο των ιερέων, όσο και κυρίως των γονέων: δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι θα πνιγεί το παιδί τους με την κατάδυση! Είναι φοβερή βλασφημία και έχουν ευθύνη και οι ιερείς που στέργουν στις παράλογες απαιτήσης τους. Ευχαριστώ για την φιλοξενία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρειάζεται μια Μικρή Πανορθόδοξη Σύνοδος για τέτοια θέματα.Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία βαπτίζει με ραντισμό, κατάλοιπο μιας παλαιότερης περιόδου.Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δέχεται όσους έχουν επιστρέψει από αιρέσεις και παραθρησκείες, όχι με Χρίσμα, αλλά με κάτι σαν ορκωμοσία.Να ρυθμιστούν, ώστε να εφαρμόζετε το Ορθόδοξο τυπικό βαπτίσματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ σωστά! Ποιοι θα την κάνουν όμως αυτή την Σύνοδο; Αυτοί που αναγνωρίζουν τους Παπικούς και τους Προτεστάντες ως σώζουσες Εκκλησίες, δηλαδή Βαρθολομαίος, Αυγουστίνος Γερμανίας, Εμμανουήλ Γαλλίας, Ιωάννης Περγάμου, Γεννάδιος Μποτσουάννας, Λέων Φινλανδίας, Ειρηναίος Σερβίας, Ιγνάτιος Δημητριάδος και άλλοι Ιεράρχες, που αποτελούν το 90% του συνόλου; Διαβάστε κι ένα σημερινό να φρίξετε:
  http://aktines.blogspot.gr/2012/08/blog-post_31.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com