Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Η αγία και τρισ-ευλογημένη ΑΝΥΠΑΚΟΗ


 

     ΥΠΑΚΟΗ κάνουμε στην Εκκλησία των αγίων Πατέρων, που κάνει υπακοή στην Αγία Γραφή και στις αποφάσεις των αγίων Οικουμενικών Συνόδων. Υπακοή στη διοικούσα εκκλησία, σε τοπική σύνοδο, σε Πατριάρχες, σε μητροπολίτες, σε πνευματικούς κτλ., κάνουμε μόνον όταν οι αποφάσεις τους σε θέματα Πίστεως, είναι σύμφωνες με την Αγία Γραφή και τις Οικουμενικές Συνόδους, δηλαδή με την Αποστολική και Πατερική Εκκλησία. Όταν οι αποφάσεις των τοπικών συνόδων προσκρούουν σε όρους και ιερούς κανόνες των αγίων Οικουμενικών, τότε κάνουμε την αγία και τρισευλογημένη ΑΝΥΠΑΚΟΗ!
     Επαναλαμβάνω! Υπακοή σε ότι είναι σύμφωνο με τις αποφάσεις και του ιερούς κανόνες των αγίων Οικουμενικών Συνόδων που είναι αλάθητες. Όποια σύνοδος τοπική κτλ. αντιβαίνει στους κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων, κρίνεται ως αντιπατερική και δεν κάνουμε Υπακοή, αλλά κάνουμε ΑΝΥΠΑΚΟΗ. Αν κάνουμε υπακοή θα χαθούμε, αν κάνουμε όμως ανυπακοή, θα γίνει ιερά πανήγυρις στον ουρανό και θα μας ενισχύσει με Την Χάρη Του Ο Χριστός. Τα παραδείγματα στην Εκκλησιαστική ιστορία πάμπολλα. Υπακοή στην Εκκλησία Του Χριστού. Ανυπακοή στην σφάλλουσα Εκκλησία σε θέματα Πίστεως!

4 σχόλια :

  1. Αυτά τα πάμπολλα παραδείγματα γιατί τα αγνοούν οι επίσκοποι και οι πατριάρχες μας; Γιατί δεν θέλουν τον δρόμο των Αγίων Πατέρων; Ο Θεός να τους λυπηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σεβαστέ π. Μανώλη θα ήθελα να διευκρινίσετε για ποιές τοπικές συνόδους μιλάτε, γιατί ίσως κάποιοι εννοήσουν ως τοπικές τις επί Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, τις οποίες όμως εμείς θεωρούμε ως 8η και 9η Οικουμενικές (και τις οποίες εόρτασαν φέτος αρκετοί, μεταξύ αυτών και η Ι. Μητρόπολη Πειραιώς με ειδική ακολουθία) , ή την Πρωτοδευτέρα επί Μ. Φωτίου (περί της οποίας γίνεται πολύς λόγος τελευταία και ειδικά για τον 15ο Ιερό Κανόνα αυτής) ή άλλες. Γι' αυτό, για να μην υπάρχει παρεξήγηση πρέπει τουλάχιστον να αναφέρετε αν εννοείτε πρόσφατες ή παλαιές ή τις λεγόμενες ληστρικές ακόμη, ώστε να γίνει κατανοητό από όλους τί ακριβώς εννοείτε. Επειδή ο λόγος είναι περί υπακοής και ανυπακοής πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση κι όπως είπε προσφάτως και ένας σοβαρός κληρικός,ο π. Στρατηγόπουλος εμείς οι απλοί πιστοί με την μέθοδο του «κουνουπιάζειν» πρέπει να μην ησυχάζουμε και να ελέγχουμε συνεχώς και να ερευνούμε και να καταγγέλουμε τα κακώς κείμενα στην Εκκλησία μας που έχουν πάρει μορφή λοιμικής νόσου. Χριστός Ανέστη, την ευχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ οπως μου ειπε καποτε καποιος μοναχος,που ευχομαι μεσα απο τα καταβαθα της αθλιας ψυχης μου ο Χριστος στην παρουσα ζωη να τον εχει παντοτε καλα κ να τον βαλει διπλα του ακριβως στην Βασιλεια των Ουρανων,η εκκλησια παιδι μου εχει χαλια αδιορθωτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com