Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Απούσα η Ελλάδα από την ψηφοφορία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας – Οργή Ποντίων

Κάποιοι τόνισαν ότι πρόκειται για μια μεγάλη ήττα της τουρκικής διπλωματίας, άλλοι επιμένουν να εστιάζουν στον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα «υποδέχτηκε» την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Μπούντεσταγκ.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, κυρίως εξαιτίας του ρόλου που διαδραμάτισε η Γερμανία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
Ωστόσο, ενώ οι Αρμένιοι έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, δεν ισχύει το ίδιο για τους Έλληνες του Πόντου ή για τους Ασσύριους. Το ψήφισμα της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας έχει τίτλο «Γενοκτονία των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών πληθυσμών την περίοδο 1915-1916», διατύπωση που δεν ικανοποιεί την Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ).
Μιλώντας στο pontos-news.gr λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία, ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Ανέστης Οσιπίδης εμφανίστηκε δυσαρεστημένος κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η ελληνική πολιτεία. Όπως λέει χαρακτηριστικά, από την αίθουσα του γερμανικού Κοινοβουλίου απουσίαζε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο. Αντίθετα, παρόντες ήταν οι πρέσβεις της Αρμενίας και της Τουρκίας.
Με επιστολή της στους αρμόδιους φορείς ετοιμάζεται να απαντήσει η ΟΣΕΠΕ για την απουσία του Έλληνα πρέσβη.
«Και αν δεν μπορούσε ο πρέσβης, θα έπρεπε να υπήρχε εκπροσώπηση από την ελληνική πολιτεία», σημειώνει ο Ανέστης Οσιπίδης. Σχολιάζοντας την απουσία της καγκελαρίου, την χαρακτηρίζει «διπλωματική και πολιτική κίνηση».
Ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ όμως κάνει και αυτοκριτική για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε ο οργανωμένος ποντιακός χώρος. «Δεν κάναμε τόσο μεγάλο αγώνα όσο θα έπρεπε για να είχαμε περισσότερες απαιτήσεις για το ψήφισμα», λέει, και καλεί τους Έλληνες της Γερμανίας σε έναν αγώνα με καλύτερη οργάνωση, συλλογικό, με συνεχή παρουσία. «Ο αγώνας ο δικός μας τώρα αρχίζει. Μπορεί να μην έχουμε μπει στο ψήφισμα, αλλά οι αναφορές των μισών και πλέον ομιλητών στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι το εργαλείο για μας», σημειώνει.
Ανέστης Οσιπίδης: Ο οργανωμένος αγώνας πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα.
Σε ερώτηση του pontos-news.gr για το τι δεν έγινε σωστά τόσα χρόνια, ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ απαντά: «Δεν θέλω να μπω σε τέτοιες κουβέντες αυτήν τη στιγμή, γιατί έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη. Δεν έχει μεγάλη σημασία το τι δεν κάναμε αλλά έχει μεγαλύτερη σημασία το τι πρέπει να κάνουμε».
Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com