Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ξεκάθαρη απάντηση στον μητρ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο [ΒΙΝΤΕΟ 2016]

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ξεκάθαρη απάντηση στον μητρ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο [ΒΙΝΤΕΟ 2016]
    Ομιλία του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη. 
    Με νέα, πρόσφατη εντολή (20-11-2015), ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, απαγορεύει εκ νέου και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!!
    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015μετατέθηκε αναγκαστικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την απόφαση του τελευταίου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 
    Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές και τους εκφοβισμούς, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα. 
Δείτε σχετικά: -Ο Μητροπολίτης Άνθιμος απειλεί με επιστολές τους ιερείς π.Θεόδωρο Ζήση και π. Νικόλαο Μανώλη (εκ του Ιστολογίου ''Κατάνυξις'') 
Παρακολουθείστε το βίντεο:


92 σχόλια :

 1. Σεβαστέ μου πάτερ Νικόλαε, ευλογείτε! ΕΥΓΕ για την παρρησία σας και για το αδούλωτο φρόνημά σας! Με την ασυμβίβαστη στάση σας δίδετε μια παρατεταμένη γροθιά στο στομάχι του δεσποτισμού, του μεγάλου αυτού καρκινώματος του εκκλησιαστικού μας βίου! Μην κιοτέψετε! Πλήθος λαού είναι μαζί σας και θαυμάζει την ομολογιακή σας διάθεση και παρουσία!
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γεια σου παπά μου λεβέντη. Είσαι παλληκάρι. Έτσι όπως θα έπρεπε να είναι οι δεσποτάδες μας. Δόξα τω Θεώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παπάς λεβέντης με Παπαδιά ΛΕΒΕΝΤΙΑ!!! Να την έχει ο Θεός καλά.

   Διαγραφή
  2. Σε αγαπάμε παπά μου!!! Είσαι ο παπάς της ψυχής μας μη μασάς τίποτα! Εδώ και τον Άγιο Νεκτάριο διώξανε από τη ζήλια τους, και τώρα κρέμεται στο κελάκι του η συγγνώμη.

   Διαγραφή
  3. Προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Παναγιώτατος είναι σε θέση να γράψει καν επιστολή με τα θέματα υγείας που φαίνεται να έχει. Οι παρατρεχάμενοί του τα έγραψαν τον ενημέρωσαν για τα πάνω πανω και μπήκε και η υπογραφή. Όχι πως αυτό μειώνει την ευθύνη του, αλλά τόσων ετών άνθρωπος να μιλάει σα παιδαρέλι μου κάνει τρομερή εντύπωση.

   Διαγραφή
  4. Φρίτω φρίτω φρίττω! Για μια ακόμη φορά σκέτη απογοήτευση η κεφαλή της Θεσσαλονίκης μας... Να ντρέπεσαι να λες ποιος είναι ο Δεσπότης σου. Εκεί μας έφτασαν οι πράξεις και τα καμώματά του.

   Διαγραφή
  5. Εμένα γιατί μου θυμίζουν όλα αυτά τώρα σκοταδισμό του Μεσαίωνα...

   Διαγραφή
 3. Ευτυχώς που υπάρχουν πάτερ ποιμένες σαν κι εσάς και οδηγείτε το ποίμνιο στο σωστό δρόμο.Να αρέσουμε στον Θεό και όχι στον κάθε επίσκοπο που λοξοκοιτάει δυτικά και όχι στον σωστό στόχο,τον Άγιο Τριαδικό Θεό της Ορθοδοξίας που οι Άγιοι Πατέρες μας δίδαξαν.Καλό αγώνα Πάτερ και εμείς μαζί σας!Άξιος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πατέρα Νικόλαε, η αλήθεια δεν πολεμάτε με τα ψεύδη των φιλοοικουμενιστών και φιλοπαπικών Αρχιερέων .Ας προβάλουν όπως και εσείς σταθερά κάνετε τις δικές τους θέσεις μέσα από τις θέσεις Αγίων Πατέρων , των Κανόνων, των αποφάσεων Οικουμενικών συνόδων και της παραδόσεως της Εκκλησίας ,αν δεν θέλουν πραγματικά να σκανδαλίζουν το ποίμνιο τους. Αυτοί σκανδαλίζουν και βρομίζουν την Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη με τα αίσχη και τις διώξεις αξίων και Ορθοδόξων Ιερέων και πιστών. Είμαστε μαζί ΣΑς!!Γαλατάς Χρήστος Θεόλόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ξεκάθαρες και αντρίκιες κουβέντες απο τον πάτερ Νικόλαο !!!! Ο άξιος αυτός ιερέας ουσιαστικά κατηγορείται διότι κυρήτει το αυτονόητο,οτι ο Παπισμός είναι αίρεση.Ναι παναγιότατε Άνθιμε ο Πάπας είναι αιρετικός και οι λυκοφιλίες μαζί του όχι μόνο θα οδηγήσουν αναρίθμητο πλήθος Ορθοδόξων στην κόλαση,αλλα επίσης θα έχουν ολέθριες επιπτώσεις και στο Ελληνικό κράτος.Πιστεύετε οτι η λογική των "Σταυροφοριών" έχει εξαλειφθεί απο τους Παπικούς;Σας παρακαλω πολύ αναλογιστείτε τον ιστορικό σας ρόλο και φανείτε αντάξιος του Γρηγορίου του Παλαμά.Πολεμήστε την παναίρεση του οικουμενισμού και την αίρεση του Παπισμού.Στα θέματα πίστεως δεν υπάρχει διπλωματία,μόνο ξεκάθαρη ομολογία σαν του πατρός Νικολάου.Βγείτε και δηλώστε δημόσια πως ο Πάπας είναι αιρετικός και δώστε σε μας τους απλούς Ορθοδόξους την χαρά και την δυνατότητα στο μέλλον να καυχόμαστε στα εγγόνια μας πως Επίσκοπός μας ήταν κάποτε ένας άγιος Μητροπολίτης ο οποίος κράτησε μακρυά απο την Μητροπολή μας την βρωμερή παναίρεση του οικουμενισμού.

  Δημήτρης Χ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ζήλεια και φθόνος από τους ιερείς της Μητρόπολης .....Δυστυχώς , οποίος βγαίνει μπροστά αυτά "απολαμβανει" ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αποστομοτικός ο λόγος του πατέρα Νικολάου . Απαντά στις ανυπόστατες κατηγορίες της προϊσταμένης αρχής αλλά και αρπάζει την ευκαιρία να "τα ψάλλει " για τις κακοδοξίες τις Συνόδου της Κρήτης και τις αιραιτόζουσες συμπεριφορές της Μητρόπολης. Άξιος! !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Λογια αντρικια και σταρατα οχι μισολογα και ανακριβειες !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εφόσον διώκουν εσάς και τον αξιόσεβαστο Πατέρα Θεόδωρο Ζήση γιατί υπερασπίζεστε την Ορθοδοξη Πίστη των Αγίων Πατέρων μας, θα είμαστε όλοι δίπλα σας! Την Ευχή σας! ΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. " Ο Κύριος θέλει πάντα άνθρωπον σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν ¨. Αυτό επιθυμούμε παπαΝικόλα και για όλους εκείνους που σε διώκουν και η φλόγα της αγάπης σου για την αλήθεια, να φωτίσει και τις δικές τους ψυχές.

  Οι γονείς σου και τα αδέρφια σου είμαστε πάντα στο πλευρό σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Θεέ μου , άνοιξε τα μάτια όλων να δουν την αλήθεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ένας άλλος άγιος Σπυρίδωνας, ένας άλλος άγιος Μάρκος Ευγενικός, ένας άξιος υπερασπιστής της πίστης μας που πολεμειται από _άκουσον άκουσον_ τον ίδιο του τον Δεσπότη! Εύγε στον π. Νικόλαο Μανώλη γιατί στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Έχει τις προσευχές μας και τη συμπαράσταση όλων μας. Προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης όμως έχουμε μερικά ερωτήματα: Τι απολογία θα δώσετε Παναγιωτατε; Αυτά που γράφετε είναι ανήκουστα αλλά από την άλλη, μήπως δεν είναι αυτά σημεία των καιρών; Αλλά είναι λυπηρό ότι εσείς Παναγιωτατε επιλέγετε να είστε με τους εχθρούς του Χριστού μας. Και το χειρότερο είναι ότι το πατρικό αυτό γράμμα βγάζει προς τα έξω μια εμπάθεια προς το παιδί σας. Καθόλου πατρικό αυτό.
  Επίσης να προσέξετε τον περίγυρό σας. Δεν σας στηρίζει καθόλου τελικά.
  Ιωάννου Δημήτριος & Καραπαναγιώτου Βίκυ, Θεσσαλονίκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Άξιος παπά Νικόλα μου. Μαζί σου. Χαίρομαι που σε γνώρισα, χαίρομαι που είδα από κοντά έναν ομολογητή, έναν στύλο της εκκλησίας μας. Ας είναι δοξασμένο το όνομα Του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Άξιος και παν-άξιος παπά Νικόλα. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδια μας για το παράδειγμα που μας δίνετε και για το ομολογιακό σας θάρρος. Μακάρι να σας στηρίξουνε και άλλοι μοναχοί, κληρικοί και λαικοί στον αγώνα που δίνετε για την Ορθόδοξη Εκκλησία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πάτερ Νικόλαε συγχαρητήρια για την ομολογία που δώσατε και δίνετε! Δυστυχώς οι οικουμενιστικές συμπεριφορές των ανωτάτων κληρικών βάζουν σε περιπέτειες το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Εκτός κανονικότητος είναι σαφώς ο Δεσπότης σας πάτερ και η Ιερά Σύνοδος που συμφώνησε να μετατεθείτε αναγκαστικά, που δεν απορρίπτει τις αποφάσεις τις ψευδοσυνόδου στην Κρήτη, κλπ. Εύγε για το ορθόδοξο ομολογιακό φρόνημά σας. Είμαστε πολλοί και είμαστε μαζί σας. Αυτές οι απειλές είναι σύμπτωμα της επισκοπίτιδας. Τις ξέρουμε καλά και δεν μας τρομάζουν.
  Άννα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Αξιος πατερ Νικολαε. Εισαι λενεντης. Ο Θεος να σου δινει δυναμη!!! Ευγε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Άγιε Γέροντά μου την ευχή σας. Δεν φταίνε τα ιστολόγια πράγματι που βγάζουν τις αιρετικές εκτροπές των μεγάλων και τρανών εκκλησιαστικών ηγετών. Σωστά τα λέτε. Φταίνε οι ιεράρχες μας οι φιλοοικουμενιστές. Η Παναγία να σε έχει υπό την σκέπη της και να συνεχίσετε τον αγώνα σας. Σας χρειαζόμαστε.
  Αντ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Και πάνω που πας να πεις μπράβο βρε παπά Νικόλα,λες συγνώμη λάθος.Κάτι δεν πάει καλά.
  Στο 28:43 της ομιλίας σας πάτερ, αναγνωρίζετε ουκουμενιστική τακτική στον μητροπολίτη σας, αναφέρεστε μάλιστα και στον 31ο αποστολικό κανόνα καθώς και στον 15ο της ΑΒ.Τι λένε αυτοί οι κανόνες πάτερ;Όταν ο Επίσκοπος έχει ουμενιστική τακτική, λέει δημόσια κάτι αντικανονικό, αρκούμαστε στο να το μαστιγώνουμε και να το δείχνουμε σαν αίρεση και σαν αιρετίζουσα ενέργεια; (Γιατί αυτό λέτε στο 44:59 της ομιλίας σας ) ή να κάνουμε αυτό που έκανε ο π. Παίσιος στην Φλώρινα,άλλοι πατέρες στην Κρήτη,οι αγιορείτες μοναχοί και άλλοι που δεν θυμάμαι και παρακαλώ να με συγχωρήσουν.
  Δυστυχώς πάτερ μου, από ενα σημείο και μετά της ομιλίας σας με απογοητεύσατε! Τι είναι αυτά; Δεν κατάλαβε ο παναγιότατος τον παπά Νικόλα! κ.λ.π. γλυκανάλατα που ακολουθούν και που δείχνουν ότι μόνο τους κανόνες δεν έχετε πρόθεση να εφαρμόσετε.
  ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κωνσταντίνα
   έχε εμπιστοσύνη στην πρώτη σου εντύπωση.

   Έχεις απόλυτο δίκαιο να μη καταλαβαίνεις το εξαιρετικό μάθημα Ορθοδόξου ποιμαντικής φροντίδας (εξ αδόλου αγάπης κινούμενο) προς τον διώκτη και προϊστάμενό του, που δίδαξε ο διωκόμενος π. Νικόλαος, τη στιγμή που απευθύνθηκε προσωπικώς και αποκλειστικώς στον ίδιο τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

   Κατά πολλούς ήταν η μυστική στιγμή της αλλοιώσεως της αγάπης του Θεού, περίσσευμα της Χάριτος, της απλότητος και τελικά εξαιρετικά αποκαλυπτική της όλης διώξεως:

   ο π.Νικόλαος ΔΕΝ έχει τίποτα προσωπικό με τον παν. Άνθμο,

   ομιλεί και συγκλονίζει συνειδήσεις για θέμα πίστεως και γι αυτό διώκεται!!!

   Όσο για το τι προτείνει ο π.Νικόλαος (π.Παϊσιος Φλωρινα κτλ), ας κριθεί από την πορεία του τελικά και όχι πρόχειρα βεβιασμένα και εποπόλαια.

   Ατυχείς χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς και δημιουργούν αποστροφή, για το όντως ενδιαφέρον σχόλιό σου, αν προσπαθήσεις στο μέλλον να τους αποφεύγεις, περισσότερους θα προβληματίσεις, θα ωφελήσεις και θα ωφεληθείς.

   Ευλογημένα Χριστούγεννα
   Άξιος παπα-Νικόλα
   λ.

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ,ή, λ.
   Αληθινά σου λέω οτι, εκ βάθους καρδίας θα ήθελα να μείνω στην πρώτη μου άποψη αλλά αδυνατώ.Πες μου κάτι λ, η μυστική στιγμή της αλλοιώσεως της αγάπης του Θεού,το περίσσευμα της Χάριτος κ.λ.π. οδηγεί έναν διωκόμενο ομολογητή της πίστεως να ζητάει δικαίωση από τον διώκτη του; Nα τον απενοχοποιεί, μεταθέτοντας τις ευθύνες στους γύρω απ'αυτόν; Σου μοιάζει ο κ. Άνθιμος για άβουλο όν; Πιστεψέ με κάνεις δεν έχει κάτι προσωπικό με τον κ.Άνθιμο και τον κάθε κύριο Ανθιμο.Δεν καταλαβαίνω γιατί μου το τονίζεις ότι ο π. Νικόλαος ΔΕΝ έχει τίποτα προσωπικό με τον παν.Άνθιμο.
   Τέλος πάντων,πολλά θα μπορούσα να πω,δεν θα το κάνω. Με πολλή αγάπη, μόνο τούτο θα πω.Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά λ,και εκεί να δίνεις βαρύτητα.Σ΄ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο σου.
   Ευλογημένα Χριστούγεννα λ,ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να φωτίζει και να οδηγεί όλους μας.
   ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ

   Διαγραφή
  3. Κωνσταντινα σου εγγυομαι οτι εχεις μπερδευτει. Ο Θεος ευχομαι να σε φωτισει.

   Διαγραφή
  4. Με την ευχή σου ανώνυμε αδελφέ.Ο καθένας κρίνει με τα δικά του πιστεύω και την δική του στάση ζωής.
   Την ιστορία με τον Νοταρά και τον Άγγλο πρέσβη την ξέρεις;
   Λάβε υπ' όψην σου ότι δεν ήταν και διώκτης του.
   Αυτό που πραγματικά με ενόχλησε είναι:Δεν θέλω την συγνώμη σου,ένα εγγραφο,να επιστρέψω στην παλιά αγαπημένη μου ενορία...να σταματήσουμε και τα δικαστήρια που είναι και πολυέξοδα......αλλά πάλι θα μαλώσουμε παναγιότατε αν δω........
   Κάτι αντίστοιχο έχεις δει εσύ σε αγωνιστές της πατρίδας ή της πίστης μας;
   Την λέξη ΛΕΒΕΝΤΙΑ και την άλλη λέξη, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, τις γνωρίζεις;
   Στο τέλος θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.
   ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ

   Διαγραφή
  5. Την λεξη ΛΕΒΕΝΤΙΑ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ την βλεπω στον π. Νικολαο Μανωλη που αγωνιζεται σκληρα και την στιγμη που οι αλλοι αρχιερεις και ιερεις φυλλουν το χερι του παπα και φοβουνται να μιλησουν.

   Διαγραφή
  6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 22/12 1.35 & 23/12 9.31-ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΕΛΙΚΑ?ΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ 1.ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ ΤΟΥ Π.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ 2.ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΄΄ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ΄΄ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΄΄ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΄΄ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΣ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ.ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ.ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΤΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΝΗΓΗΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ? ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΟΘΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ?ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ 45,20 Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΟ ΛΕΕΝΤΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΑΠΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.Α,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ.ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

   Διαγραφή
  7. ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ!!!! Στέφανε.
   Αν ίσως είχες διαβάσει άλλα σχόλια μου, που δεν ήταν παρά σχόλια αγάπης και συμπαράστασης προς τον αγαπητό κατά τ'άλλα π. Νικόλαο θα έβλεπες ότι σε πολλά συμφωνούμε.Τώρα, αν δεν καταλαβαίνεις τι πραγματικά μ'ενόχλησε,τι να κάνω;Aν από το πρώτο σχόλιο μου,και τις απαντήσεις που έδωσα στα σχόλια που δέχτηκα, πάλι δεν κατάλαβες, ότι και να πω στην συνέχεια δεν θα το καταλάβεις.
   Πιστεψέ με,δεν υπάρχει η παραμικρή δόση ειρωνίας σ'αυτό που λέω, απλά ίσως εκπέμπουμε σε διαφορετική συχνότητα.
   Εύχομαι ολόψυχα να έβγαλα λάθος συμπεράσματα,(αν και το συζήτησα με αρκετούς ακόμη και η άποψη τους ήταν όχι απλά ίδια με την δική μου αλλά πολύ χειρότερη)το εγγύς μέλλον βεβαίως θα το δείξει.
   Τώρα, αληθινά περιμένεις να σου υποδείξω άλλον ιερέα πιο λεβέντη και ανδρείο;Δεν τους ξέρεις;Δεν άκουσες τίποτα για εκείνους τους ιερείς στην Κρήτη; Aν πάλι η Κρήτη ειναι μακρυά και δεν μπορείς να δεις, κατέβα προς την Ιπποδρομίου ίσως δεις κάτι.Ασφαλώς δεν θα έχεις ακούσει και για έναν Παίσιο στην Φλώρινα,σίγουρα ούτε για τον πρώην προιστάμενο της Ι.Μ.Μεγίστης Λαύρας, μου φαίνεται Σάββας τ' όνομα του,τον άλλον πάλι τον Ευθύμιο Τρικαμηνά;
   Τελειώνοντας θα σου πω και τούτο.Κάποιοι από εμάς στερήθηκαν την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργια αφού πρώτα βεβαίως συζήτησαν με τον εφημέριο της ενορίας τους και είδαν την στάση του έναντι των αποφάσεων της "συνόδου" της Κρήτης αλλά και της"Ιεράς ημών Συνόδου".
   ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΈΧΘΗ και πάλι Στέφανε,καθώς μόνο καλά δεν είναι τα φετινά Χριστούγεννα.
   ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ

   Διαγραφή
 20. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ. ΣΥΓΚΙΝΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Είμαστε μαζί σας πατέρα Νικόλαε. Η αλήθεια λάμπει και οι εκφοβισμοί και οι απειλές πέφτουν στο κενό.Απαντάτε με θάρρος και παρησσία και ξεσκεπάζετε τα εργαυ τα πονηρά.Μα πάνω απο όλα κτυπάτε το έγκλημα του οικουμενισμού που ύπουλα θέλει να μας επιβληθεί. Είστε για μας παράδειγμα για μίμηση. Ο οικουμενισμός δε θα περάσει.Ειμασυε στο πλευρό σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Άγιε Δέσποτα, αυτές τις δύσκολες εποχές που ζουμε ως χριστιανοί και ως Έλληνες θα έπρεπε να πολεμάμε ενωμένοι κάτω από την αιγίδα σας τους εχθρούς της Πίστης κ α ι όχι τον πατέρα Νικόλαο και άλλους ιερείς που μάχονται ως Δαυίδ προς Γολιάθ την ψευδοσύνοδο της Κρήτης , τον παπισμό και τον οικουμενισμό. Είναι απαραδεκτο να απειλούνται οι αγωνιστες ιερείς π . Νικόλαος και π. Ζήσης.Απαράδεκτο και ανέντιμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Παλικαρίσια η θέση του πατέρα Νικόλα!!!Θεάρεστο το έργο και οι αγώνες του . Είμαστε στο πλευρό του γιατί ορθοτομή το λογο της Αληθείας. Ο Δεσπότης μά λλον υπηρετεί άλλες... σκοπιμότητες . Λυπάμαι! !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Επιτέλους ο Αγιος Θεσσαλονίκης δε βλέπει ότι εκτίθεται με τις απειλές σε βάρος ιερέων που έχουν μια ιστορία και αγώνες ομολογιακούς; Με ποιους είστε Άγιε Δέσποτα; Με τα κέντρα που προωθούν την αίρεση του παπισμού; Διαβάστε και λίγο τους σύγχρονους Αγίους που μίλησαν ξεκάθαρα και αγιοπνευματικά γι αυτά τα θέματα . Άγιοι Παΐσιος, Πορφύριος, Πόποβιτς, Φιλόθεος Ζεβακος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ξεκάθαρος λόγος που διαλύει κάθε ψέμα και συκοφαντία για άλλη μια φορά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Χαρά στη υπομονή σου πάτερ. Εφτασες να εξηγεις και γιατί ενα κι ενα κάμουν δύο!!!! Γιατί αλλο θα απολογηθείς πια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Πατερα Νικολαε ειμαστε μαζι σας!!!
  Την ευχη σας να εχουμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ευγε πατερα Νικολαε. Πολυ σωστα τα λετε.
  Ντρεπομαι ηλικρινα για τον μητροπολιτη Θεσσαλονικης. Ντροπη του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ο π. Νικόλαος Μανώλης είναι αγωνιστής ιερέας ο οποίος διώκεται ακριβώς γι' αυτό τον λόγο. Δεν σιωπά, όχι για προσωπική του φιλοδοξία αλλά για να προστατέψει το ποίμνιο από την παναίρεση του οικουμενισμού την οποία επιχειρεί να "νομιμοποιήσει" ο λατινόφρων πατριάρχης Βαρθολομαίος. Και ερωτώ ως απλός πιστός: Είναι αυτό αντικανονικό; Δεν είναι εντολή Κυρίου; Οι ιεροί κανόνες το επιβάλλουν. Το ίδιο βεβαίως έπρεπε να κάνει πρώτος και καλύτερος ο Μητροπολίτης του. Παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια την υπόθεση αυτή. Είχαμε άλλη εντύπωση για τον κ. Άνθιμο όμως κάνει τα πάντα για να φανερώσει το πραγματικό του πρόσωπο. Ανήκει όπως φαίνεται στους εργάτες του δούρειου ίππου της Εκκλησίας μας και όχι στους εργάτες του αμπελώνα του Κυρίου. Να πάρει πίσω αυτή την απαράδεκτη επιστολή, να αφήσει τις κοσμικές τακτικές και τον πόλεμο εναντίον των άξιων ιερέων της Επισκοπής του, να διοθρώσει το λάθος του και να συνταχθεί με τους αγίους πατέρες ώστε να γραφτεί στη γη και στον ουρανό ως άγιος ιεράρχης και να του αξίζει πραγματικά ο τίτλος του διαδόχου του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Όσο για τους "συμβούλους" του, είναι για κλάμματα. Αυτοί όπως φαίνεται δεν είναι παρά μια ομάδα αυλοκολάκων που δεν ενεργούν προς το συμφέρον ούτε του Δεσπότη, ούτε της Ιεράς Μητροπόλεως. Είναι ακατάλληλοι για τις θέσεις που κατέχουν.
  Λαζαρίδης Κωνσταντίνος, Θεολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ειστε απο τους σπανιους ιερεις που μαχονται πραγματικα για την πιστη μας. Αξιος πατερα Νικολαε. Η Παναγια να σας φυλαει.
  Να εχουμε την ευχη σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Γειά σου π.Μανώλη,

  Χαιρετίσματα από Γερμανία. Ενημερώνομαι για τους αγώνες σου.

  Εύχομαι άνθρωποι με αγωνιστικό φρόνημα σαν και σένα να είναι οι μελλοντικοί μητροπολίτες στη Θεσσαλονίκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Πέσανε οι μάσκες και οι "πατερικές" απειλές εκθέτουν τον Μητροπολίτη. Κυνηγά τον πατέρα Νικόλα μόνο και μόνο για να προσφέρει καλές υπηρεσίες στον Πατριάρχη που πάση θυσία θέλει να επιβάλει τις επαίσχυντες αποφάσεις της Κρήτης. Ο παπα-Νικόλας όμως κάνει ζημιά στο διάβολο με τον αντιαιρετικό του αγώνα και γι αυτό βρίσκεται στη δυσμένεια του Άνθιμου.Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.
  Είθε ο Πανάγαθος Θεός να κατευθύνει το έργο σας ,πάτερ, και να φυλάττει εσάς και την οικογένειά σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ο πατήρ Νικόλας Μανώλης είναι φωτεινό παράδειγμα ομολογίας πίστεως που θα έπρεπε να το ακολουθήσουν και άλλοι ρασοφόροι και όχι να κρύβονται πίσω από τα ράσα τους στην θρησκευτική αποστασία.
  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ...
   Θά πρέπει νά γίνει κατανοητόν, ὅτι πέραν ἀπό τό ἀπροκάλυπτον νεοΦαναριώτικον ληστρικόν μαίνος, κατά τινῶν συγκεκριμένων Ἱεραρχῶν καί Πρωτοπρεσβυτέρων Κληρικῶν, ἀπειλούνται διά ἄμεσον διωγμόν καί σωρηδόν ἄλλοι Ἁγιορεῖτες ἀδελφοί καί Πατέρες, διότι μέχρι στιγμῆς πενήντα (50) Ἁγιορεῖτες διενήργησαν τήν νενομισμένη Ἀποτείχιση κατά τοῦ αἱρεσιάρχου Πατριάρχη. Ἐκδιώχθησαν πέντε (5) Σέρβοι Ἁγιορεῖτες Μοναχοί καί κατέφυγαν στην Σερβία.
   Ἔπονται γιά Διακοπή Μνημοσύνου τινά ἱερά Ἡσυχαστήρια καί πιθανόν Κοινόβια. Ἀποτειχίσθησαν ἐπίσης συγκεκριμένοι Ὁμολογητές Κληρικοί καί Λαϊκοί, στήν Κρήτην, στήν Φλώρινα κ.ἄ.· καθῶς καί δύο Ἁγιοσαβαΐτες Μοναχοί, πού μετά τήν ψευδοΣύναξη τοῦ Κολυμβαρίου ἐγκατέλειψαν ἄρδην τήν Λαύρα τοῦ Ἁγίου Σάββα, καί ἐνήργησαν τινά κανονικήν Διακοπήν τοῦ Μνημοσύνου κατά τοῦ Ἀρχιοικουμενιστοῦ καί ἀντιΚανονικοῦ πατριάρχου Ἱεροσολύμων κ. Θεοφίλου τοῦ Β΄ ἀλλά εἰς τήν συνέχειαν προ(σ)χώρησαν σέ τινά ἀντιΚανονικήν Ἀποτείχιση καί Διακοπήν Κοινωνίας μετά τῆς Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας.

   Τόν Ἁγιορείτικον ἀντιΟἰκουμενιστικόν ἀγώνα, ἱερον ἀγώνα πλέον ὑπέρ τῆς κανονικῆς Διακοπῆς τοῦ Μνημοσύνου τοῦ πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, τόν ἡγεῖται ἕνας φωτισμένος Ἁγιορείτης Γέροντας ὁ π. Γαβριήλ, μετά τοῦ ῥωμαλέου Κρητικοῦ καί Λαυρεώτη Μοναχοῦπ. Σάββα Ἁγιορείτου.
   Ἀκολουθῶσι περίπου πέραν τῶν τετρακοσίων (400) σχεδόν Ἁγιορειτῶν, Γερόντων, Ἱερομονάχων, Μοναχῶν, Ἀσκητῶν, Κελλιωτῶν κ.ο.κ. πού ἐτοιμάζονται διά τινά «Μεγάλην Ἔξοδον» ἀπό τήν Οἰκουμενιστικήν αἰχμαλωσίαν ὑπό τοῦ Φραγκευμένου νεοΦαναρίου.

   http://synaksiorthodoxon.blogspot.gr/2016/12/blog-post_265.html

   Διαγραφή
 34. Παναγιωτατε(αν και Παναγιος ειναι μονο ο Κυριος) θα σας πω λιγα λογια μεσ απ την καρδια μου:ο π. Νικολαος καθε σαββατο μας μιλουσε για τον Αποστολο κ το Ευαγγελιο της Κυριακης, στη συνεχεια μιλουσε στους νεους για την Κλιμακα του Αγ. Ιωαννου του Σινα ι του. Κλεισατε το στομα του πνευματικου μας και στερησατε τον θειο λογο απο τα παιδια μας, αισθανεστε καλα με αυτη την αποφαση σας; Σας ζητω να επανορθωσετε συντομα. Επειδη σας αγαπω θα σας ζητησω επιπλεον να μην ακουτε ολους αυτους που ειναι γυρω σας γιατι αντι να προσευχονται να αγωνιζονται πνευματικα παρακολουθουν τι κανει ο πνευμ. μας κι εμεις τα πνευμ του τεκνα. Επιτελους σταματηστε τον κατηφορο, αφηστε μας να ανασανουμε δεν ζουμε σεπεριοδο διωγμων. Ευαγγελια Ζαλακωστα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Πάτερ Νικόλαε με παρρησία απαντάς στο Δεσπότη σου αλλά δεν κρύβεται η αγάπη σου και η έγνοια σου για την ψυχή του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Μπράβο και στην πρεσβυτέρα του πατρός Νικολάου. Δε μιλάει, δε μιλάει και μια φορά θα το ανοίξει το στοματάκι της και θα είναι σκέτο μάλαμα αυτό που θα πει. Και κάτι ακόμη, σεμνός ο πατήρ Νικόλαος δεν θέλει να μιλήσει για το χάλι που επικρατεί πλέον στην ενορία από τότε που τον έδιωξαν. Τρανή απόδειξη πως για το χάλι άλλος- άλλη ήταν η αιτία. Άντε όμως να τα λέμε όλα, γιατί σεμνότητα σεμνότητα, αλλά και η αλήθεια αλήθεια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ευχαριστούμε πάτερ Νικόλαε!!! Η συνείδησή μας αναπαύεται σε εσάς. Βαρεθήκαμε κουτόχορτο, που είναι όλοι συνεννοημένοι πολιτικοί άρχοντες και ΜΜΕ, κι αντί να μας φυλάνε οι δεσποτάδες και οι Πατριάρχες μας δίνουν για σφαγή και μας κοιμίζουν να μην θυμόμαστε τα ιερά και τα όσιά μας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΠΑΔΙΆ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!! ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΜΕ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ, ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Χαρά στην υπομονή σου πάτερ, να εξηγείς ασταμάτητα τα αυτονόητα. Όσο και να σε πολεμάνε εμείς θα σε ψάχνουμε να σε ακούμε γιατί το φως όσο και να το πολεμάς θα συνεχίσει να φέγγει!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Μου αρέσει που λέει ότι δεν σου απαγορεύσανε να μιλάς επειδή μιλάς στο διαδίκτυο. Καλά πλάκα μας κάνουν; Αυτό είναι θράσος! Αυτό μας έλειπε τώρα να χρειαζόμαστε και άδεια για να μιλάμε στα σπίτια μας! Η χούντα έχει τελειώσει χρόνια τώρα Παναγιώτατε. Το θέμα είναι η άδεια στα πλαίσια της ενορίας και μην υπεκφεύγετε σα παιδί του δημοτικού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Το να λέει κάποιος πως η αιτία του σκανδαλισμού μας είναι ο πατήρ Νικόλαος, όταν συμβαίνουν τέτοια αίσχη από τους ανωτέρους του (συμπροσευχές και γλειώδη καλοπιάσματα αιρετικών παπικών) είναι απλό ξεγλίστρημα από την προσωπική ευθύνη. Οι πράξεις μας σκανδαλίζουν. Οι πράξεις μας ενοχλούν. Οι πράξεις πρέπει να σταματήσει. Είναι σα να λέμε πως η Νικολούλη φταίει για το σοκ που παθαίνει ο κόσμος από τους εγκληματίες και τα εγκλήματα που ξεσκεπάζει. Μήπως θα έπρεπε κι αυτά να μένουν κρυφά γιατί δεν είναι καλές ειδήσεις;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μόνο συμπροσευχές; Εδώ σε λίγο θα μας φέρουν κοινό ποτήριο και κοινό πασχάλιο! Αυτή είναι η νέα εκκλησιολογία τους. Και μετά τους φταίει ο απλός ιερέας που αντιστέκεται και ξεσκεπάζει! Διατάραξη της εκκλησιαστικής τάξης είναι αυτή; Την αντίστασή του έπρεπε να την κάνουν οι μητροπολιτάδες. Αλλά εφόσον δεν την κάνουν αυτοί, θα την κάνουμε όλοι μας, στηρίζοντας τον π. Νικόλα Μανώλη, τον π. Θεόδωρο και όλους τους αγωνιστές ιερείς. Να μην έχουν καμία αμφιβολία γι' αυτό.

   Διαγραφή
  2. Σα το μυθο του Αισωπου λοιπον; Η αλεπου εκοψε την ουρά της και ζητουσε κι απο τους αλλους να κοψουν τις δικες τους; Οι δεσποτεδες δεν εχουν το σθενος να υπερασπιστουν την πιστη τους και γι αυτο φημωνουν απο ζήλια τους παπαδες τους;

   Διαγραφή
 42. Το δίκαιο είναι με το μερος σας π.Νικόλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Αναμένουμε να αρχίσει επίσημα τις ομιλίες ο π. Νικόλας στην ενορία του Αγ. Σπυρίδωνα. Για ποιο λόγο δεν του επιτρέπεται; Διαταράσσει την τάξη στη νέα του ενορία; Όχι βέβαια! 'Εχουν κάτι "λάθος" τα κηρύγματά του; Αποκαλυφθείτε επιτέλους εσείς στη Μητρόπολη! Ο μόνος λόγος που δεν του επιτρέπεται να μιλάει είναι ο αντιοικουμενιστικός του λόγος! Πείτε το ξεκάθαρα επιτέλους, να καθαρίσει η ήρα από το στάρι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Όλα θα περάσουν και θα λήξουν αισίως αργά ή γρήγορα. Είναι βέβαιο κατ΄εμέ. Και η ιστορία διδάσκει πως οι αυτουργοί (φυσικοί και ηθικοί) περνούν και χάνονται σαν να μην υπήρξαν ποτέ, σαν να πέρασαν και να μην άγγιξαν. Αν δεν ζήσεις κάτι ή το περιγελάς ή το κατηγοράς και το πολεμάς εξουσιαστικώ τω τρόπω. Πάτερ θα έχετε απλά να το θυμάστε ως εμπειρία. Η Εκκλησιαστική μας ιστορια γεμάτη από τέτοιες περιπτώσεις. Όποιος γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα, μπορεί και να προβλέψει τη συνέχεια των γεγονότων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Στέλιος Γεγάκης21 Δεκεμβρίου 2016 - 1:15 π.μ.

  Άγιε Πάτερ μου την ευχή σου. Από τη Μητρόπολη Περιστερίου όπου ανήκω θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των πνευματικών μου αδελφών και να σας πω ότι έχετε την αγάπη μας και την συμπαράστασή μας στον αγώνα σας και είμαι σίγουρος ότι και η ψυχή του δασκάλου μας Νικολάου Σωτηροπούλου θα χαίρεται και θα αγάλλεται παρακολουθώντας το γενναίο φρόνημα και την ακλόνητη πίστη και αγάπη που δεικνύετε σε όλη τη διάρκεια του μαρτυρίου της συνειδήσεως στο οποίο σας υποβάλλει τα τελευταία χρόνια ο προ'ι'στάμενός σας. Όταν ζούσε ο δάσκαλος, μου είχε μιλήσει για εσάς και για την αγάπη σας προς το ταπεινό του πρόσωπο και από τότε, βλέποντας και τους αγώνες σας, σας θεωρώ ως τον πλέον γνήσιο και αυθεντικό μαθητή και διάδοχό του στον Αγώνα υπέρ της Πίστεως. Εύχομαι να παραμείνετε πιστὸς ἄχρι θανάτου, και ο Κύριος να σας αξιώσει μαζί με την οικογένειά σας και όλα τα πνευματικά σας τέκνα της Ενδόξου και Επουρανίου Βασιλείας Του. Σας αγαπάμε με όλη μας την καρδιά. Εύχεσθε υπέρ ημών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ21 Δεκεμβρίου 2016 - 4:22 π.μ.

  ΚΥΡΙΕ ΑΝΘΙΜΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΑΞΙΩΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΕΝΕΚΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΚΑΘΗΡΗΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ, ΣΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΠΑΤΗΡ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,

  ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙ ΑΥΤΟ.

  ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ! ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΥΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΩΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΩΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΕΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΣΕΙ, ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ,ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ, ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ,ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ, ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΣΟΥ ΘΕΟΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΑ.

  ΑΓΝΟΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΔΙΚΩΣ, ΩΝ ΘΕΟΜΑΧΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

  Ο ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΑΔΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΥ ΠΟΥ ΓΥΜΝΗ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΚΗΡΥΤΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΟΥ ΑΝΤΙΘΕΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ.

  ΚΙ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΛΕΓΞΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΩΣ ΠΙΣΤΟΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.

  ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΑΝΗΚΟΙΟ, ΑΝΑΡΜΟΣΤΟ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ;:

  " https://katanixis.blogspot.de/2016/12/blog-post_30.html#comment-form

  Ανοιχτή επιστολή προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για το ψευδές Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου

  4 Δεκεμβρίου 2016 - 7:31 μ.μ. ...ΠΑΤΕΡ ΝΙΚΟΛΑΕ ΕΥΓΕ.

  ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΩΝ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ! ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ! ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ! .ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ! ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΑΡΙΝ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ!"

  ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΘΙΜΕ; ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; Η ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ; Η ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΩΣ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΟΥ, ΣΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ.

  ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑ.

  ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ YOUTUBE ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΗΣΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ,ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΛΜΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ; ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ;

  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΛΕΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΠΑΡ ΟΛΑ ΤΑΥΤΑ!

  ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΘΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΛΕΜΑΩ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΔΙΚΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΝΘΙΜΕ!

  ΕΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΝ

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί από την αρχή η Ι.Μ.Θ. είναι ανύπαρκτα και όπου υπάρχουν είναι αστεία. Ξεφτιλίζονται από μόνοι τους. Περιμένουμε από κάθε δεσπότη να κρατήσει την ορθόδοξη πίστη ανόθευτη. Αυτά τα υποκριτικά τους τερτίπια τα έχουμε βαρεθεί. Δεν ισχύει ότι ο κατώτερος δεν μπορεί να ελέγξει τον ανώτερο σε θέματα πίστεως. Από την αρχή του κόσμου τούτου αυτό ισχύει. Από τότε που έπεσε ο Εωσφόρος λόγω υ π ε ρ η φ α ν ε ί α ς (να τονιστεί αυτό) και ο Άρχων Μιχαήλ εκραύγασε "στώμεν καλώς"!!! Είναι απαράδεκτο να φοβούνται οι δεσπότες τον πατριάρχη πιο πολύ από τον Θεό και να διώκουν όποιον τολμά να υπερασπιστεί την πίστη μας. Εννοείται πως θα υποστηρίζουμε μέχρι τέλους ιερείς όπως ο π. Νικόλαος και ο π. Θεόδωρος και όποιον άλλο χρειαστεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Πολύ θα ήθελα να μάθω μερικά πραγματάκια για τον περίγυρο του μητροπολίτη που υποκινεί αυτές τις καταστάσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι να μάθεις; ψυχικη βρωμα και δυσωδία κατω απο τις "αντρικιες" κολωνιες.

   Διαγραφή
 49. Επειδή η Κατάνυξη δημοσιεύει αναρτήσεις για δείγματα εκκοσμικεύσεως της Εκκλησίας σε διάφορες Μητροπόλεις, εξεφυγε φαίνεται της προσοχής, η επίκληση του Συντάγματος, που κάνει ο π. Νικόλαος, στο 7-30 της ομιλίας του.
  Το Συνταγμα τού δίνει το δικαίωμα να απευθύνη επιστολές προς τον Αρχιεπίσκοπο, χωρίς να λαμβάνη γνώσιν ο Μητροπολίτης του.
  Μήπως είναι αυτή Πολιτειοκρατική αντίληψη και πνεύμα εκκοσμικεύσεως, το οποίο χρησιμοποιείται για να δικαιολογήση αντικανονικές ενέργειες ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μην λες ότι σου κατέβει! Δεν έχεις υπόψιν σου τη διήγηση της Καινής Διαθήκης στο βιβλίο των Πράξεων που όταν βρέθηκε ο απόστολος Παύλος μπρος στην οργή των Ρωμαίων, χρησιμοποίησε την ρωμαϊκή του πολιτική ιδιότητα για να ξεφύγει από την φυλάκιση; Μήπως ο απόστολος Παύλος με την ενέργειά του αυτή έφερε την εκκοσμίκευση στην Πίστη μας; Αδελφέ, τα του Θεού τω Θεώ και τα του καίσαρος τω Καίσαρι.... ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

   Διαγραφή
  2. Οταν ο Απόστολος Παύλος, Σπάρτακε, διαφώνησε με τον Απόστολο Πέτρο, επικαλέστηκε την ρωμαική του πολιτική ιδιότητα, για να τον πείση ότι έχει δίκιο ?
   Μπορεί ένας κληρικός να παρακάμπτη την Εκκλησιαστική ιεραρχικη τάξη, επικαλούμενος την πολιτική του ιδιότητα ?

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμε 21 Δεκ, 4:12, αν δεν γνωρίζεις, σε δικαιολογώ εν μέρει. Αν γνωρίζεις, άσε αυτά τα υποκριτικά και βγάλε το γράσο από τα μάτια σου, να δεις την αλήθεια. Πώς θα γεννηθεί ο Χριστός στις καρδιές μας όταν δεν κάνουμε χώρο στις καρδιές μας για τον Χριστό;

   Διαγραφή
  4. ΣΤΟΝ 23/12 12.24-ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ Η ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ Η ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Π.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ¨΄ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ΄΄.ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΥΣΙΑ Η ΤΟ΄΄ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ΄΄ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ?ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

   Διαγραφή
  5. 4:12 κ 12:24 Πολυ αστοχα τα σχόλια σας.
   Πρόκειται περί προσωπικης επιστολης και όχι υπηρεσιακης. Υπάρχει ιερος κανόνας που απαγορεύει την προσωπική επιστολή ενός διάκου προς τον αρχιεπίσκοπο αν δε εγκρίνουν αυτη την επιστολή ο τοπικος εφημέριος και ο μητροπολίτης; Μήπως αυτό που λέτε εσείς είναι ή απόλυτη εκκοσμίκευση που ακόμα και μία προσωπική επιστολή απαιτείται να λάβει έγκριση από την τοπική ιεραρχική αρχή;;;;

   Διαγραφή
  6. Απο ποτε η Εκκλησια μπορει να στερησει εστω και εκκλησιολογικως το δικαιωμα του ελευθερου λόγου σε εναν ιερεα; Τι χουντικες-ιερας εξετασης τακτικες ειναι αυτες; στο κατω κατω ο δεσποτης δεν έχει κανενα σοβαρό επιχειρημα κι αυτο ειναι ηλιου φανερωτερο σε οποιον εχει τη στοιχειωδη κοινη λογικη κι αφιερωσει λιγο χρονο να ενημερωθει για τα τεκταινόμενα και διαβασει τις επιστολές.

   Διαγραφή
 50. Μακάρι να υπήρχαν 50 σαν εσένα !!! Αξιος!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ας προσπαθησουμε να του μοιάσουμε τουλάχιστον, οσο μπορει ο καθενας μας ωστε να σωσουμε τις ψυχουλες μας και να τον αναπαυσουμε που μεταξυ όλων και γι αυτο παλεύει ο ανθρωπος.

   Διαγραφή
 51. Μην πειράξει κανείς τον π. Θεόδωρο Ζήση και τον π. Νικόλαο Μανώλη διότι θα ξεσηκώσει θύελλα σωστών διαμαρτυριών πολλών ανθρώπων της Εκκλησίας.

  Φιλόθεος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Ευγε πατερ Νικολαε παλικαρι μου. Μακαρι να ειχαμε αλλους 10 σαν εσενα. Αξιος. Την ευχη σας πατερ μου.
  Γιαννης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ο Θεός να σας έχει καλά πάτερ Νικόλαε. Είστε ομολογητής της Ορθοδοξίας μας. Ευχαριστώ τον Θεό που σας γνώρισα από κοντά.
  Μιχάλης από Ρόδο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. ΔΙΔΑΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΑΓΙΟ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ ΓΕΡΟΝΤΑ
  ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟ (1929-1995).


  "Ο π. Γαβριήλ έκανε λόγο και για τον τρομερό Οικουμενισμό.

  Έλεγε ότι στην αρχή θα είναι μια αίρεση και αργότερα θα γίνει μεγάλο μπέρδεμα.
  Μετά την εμφάνιση του οικουμενισμού θα έρθει ο Αντίχριστος."


  Πηγή:
  http://www.imdleo.gr/diaf/2015/08/gGabriel.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Παπά Νικόλα συγχαρητήρια, ο Θεός νά σέ εχει καλά!
  Ο κύριος Άνθιμος ειναι His Master's Voice
  δηλαδή η Φωνή του Κυρίου του, του κ Βαρθολαμαίου.
  Γιατί ἀραγε φοβαται καί υπακούει τυφλά τόν Βαρθολαμαίο?
  Επίσκοπος ο ἐνας Επίσκοπος καί ο ἀλλος
  αδελφοί ειναι εν Χριστώ
  τί πραγματα ειναι αύτά?
  Εμείς δέν έχομε Πάπα "άλάνθαστο".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Πάτερ Νικολάε ευχομαι ο ΘΕΟΣ να σας δίνει δύναμη να αγωνίζεσθαι για τη Πίστη μας ,οπως μας τη δίδαξαν οι Άγιοι Πατέρες της Ορθοδοξίας μας,όπως μας την έμαθαν οι γονείς μας. ΑΞΙΟΣ Ιερέας που σας αγαπάμε και θλιβομαστε για τον άδικο διωγμό σας. Εσείς θα μπορέσετε να δείτε στα Μάτια το Θεό και θα Αγιασετε ,οι διώκτες σας τι θα κάνουν,όταν θα ρθει ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ...Την ευχή σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Θά ἔρθει διωγμός ὅπως στή Ρωσία καί θά ξεκαθαρίσουν οἱ πιστοί.

  Aπο το βιβλίο τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
  «ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ».

  http://www.hristospanagia.gr?p=61825

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Άγιε Θεσσαλονίκης " Στώμεν καλώς"!Είστε σε μία μητρόπολη όπου οι περισσότεροι προκάτοχοί σας αγιοκατάταχθηκαν.Καμια άλλη μητρόπολη στην Ελλάδα δεν έχει τόσους πολλούς αγίους μητροπολίτες όσο η μητρόπολη Θεσσαλονίκης.Και όλοι αυτοί οι ΑΓΙΟΙ μητροπολίτες πολέμησαν με ΠΑΘΟΣ τις αιρέσεις της εποχής τους!Σας παρακαλώ,σταθητε άξιος δεσπότης αυτής της αγιοτοκου Μητροπόλεως!Έχετε αντιληφθεί ότι προκάτοχος σας είναι ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς ο οποίος πολέμησε τον Παπισμό;Ακόμα και ο προηγούμενος προκάτοχος σας ο Παντελεήμων ήταν αντιπαπικος και τον π.Θεοδωρο Ζήση τον είχε σε πάρα πολύ εκτίμηση ενώ εσείς τον διώκετε.Αρα διώκετε και τους προκατόχους σας,άρα διώκετε τους αγίους της Μητροπόλεως!Άγιε Δέσποτα τιμή Αγίου μίμησης Αγίου!Μην εξοργιζετε τον Άγιο Δημήτριο τον πραγματικό διοικητή αυτής της πόλης η οποία εάν έχει κρατηθεί μέχρι τώρα ένδοξη οφείλετε σ'αυτον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτος ρε συ ζηλευει τους προλατοχους του. Ηρθε στη Μητροπολη με πνευμα να αλλαξει τα πραγματα που εκαναν οι προκατοχοι του οι άγιοι. Και θα συνεχισει να ζηλεύει γιατι ξερει πως ο λαος δεν τον συμπαθει και θα συνεχισει να μην τον συμπαθει οσο απογοητευεται απο αυτον. Ωστοσο ειναι πολυ περηφανος για να αλλαξει τακτικη τωρα στα τελευταια για την αγαπη και την σωτηρια του ποιμνίου του. Ναρκωνεται με τα γλυψιματα των κορακων που φθονουν τον π. Νικολαο και τους κανει τα χατίρια.

   Διαγραφή
 59. Ο Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2016 - 12:24 π.μ. έγραψε...
  "...Μπορεί ένας κληρικός να παρακάμπτη την Εκκλησιαστική ιεραρχικη τάξη, επικαλούμενος την πολιτική του ιδιότητα? "
  Απάντησι:
  Δέν παρακάμπτει την Εκκλησιαστική ιεραρχικη τάξη,
  ... παρακάμπτει την Εκκλησιαστική ιεραρχικη αταξία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Δεν έχουν καταλαβει ούτε στο Πατριαρχείο, ούτε στη μητρόπολη ούτε γενικώς οι οικουμενιστές ότι τον π. Νικόλαο Μανώλη, τον π. Θεόδωρο Ζήση, τους λοιπούς αντιοικουμενιστές ιερείς, τους ακολουθούμε γιατί εκφραζόμαστε από αυτούς. Δεν είναι αυτοί που μας "τραβάνε" κοντά τους, που μας επηρρεάζουν. Τους ακούμε και τους ακολουθούμε γιατί εκφράζουν αυτό που πιστεύουμε. Ας πάρουν χαμπάρι ότι υπάρχουμε κι εμείς οι παραδοσιακοί πιστοί που δεν θέλουμε τις καινοτομίες στην πίστη. Κι αν δεν είναι αυτοί οι ιερείς μπροστά, θα είναι άλλοι, κι αν δεν είναι άλλοι, θα αντιδρούμε οι πιστοί μέχρι να φωτίσει ο Θεός. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ Βαρθολομαίε, πες το στα αφεντικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα! Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση σου!

   Διαγραφή
 61. Μπράβο σε όλους για τά σχόλια υπέρ του πατήρ Νικολαου καλά χριστούγεννα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Αυτά που ακούω εδώ, με κάνουν έξω φρενών. Και επειδή ο παναγιότατος ως στοργικός πατήρ δεν λυπάται όπως δείχνει η ιστορία να πληγώσει τα τέκνα του, ακόμα κι αν είναι χρονιάρες μέρες, ακόμα κι αν είναι η ονομαστική τους εορτή, προτείνω να συγκεντρωθούμε εκεί, έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και να επισκεφθούμε τον κ. Άνθιμο, να του πούμε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Την εκδήλωση διαμαρτυρίας μπορούν να καλύψουν τοπικά κανάλια τηλεόρασης αλλά και η ΕΤ3.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν θα γίνει τίποτα. Δεν ακούει. Χρειάζονται άλλα μέτρα και στρατηγική. Όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη.

   Διαγραφή
  2. Και άλλα μέτρα και ότι χρειάζεται. Εδώ πρόκειται για την πίστη μας.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com