Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη»

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις:  Μια παρέμβαση επιεικώς βεβιασμένη έκανε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, στο κήρυγμά του την Κυριακή προ των Φώτων. Ενώ έχει κάνει στο παρελθόν αρκετά σοβαρές τοποθετήσεις, για κοινωνικά και Εθνικά θέματα, είναι πρόδηλο πως για την παναίρεση του Οικουμενισμού, επιχειρεί να αμβλύνει την Πατριαρχική εκτροπή. 
Όταν το ζήτημα που τίθεται ανοιχτά πλέον για τον ίδιο τον οικουμενικό Πατριάρχη είναι η αίρεση, δια της Συνόδου του Κολυμπαρίου, τότε οι βιαστικές δημόσιες τοποθετήσεις, μάλλον φαίνεται πως γίνονται για να “κουκουλώσουν” το πρόβλημα.

Με 4 απουσίες στο Κολυμπάρι, για ενότητα μπορεί να ομιλεί μόνον κάποιος αστειευόμενος. Με την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, (ούτε Αγία, ούτε Μεγάλη, ούτε Σύνοδος), την αναμενόμενη της Εκκλησία της Γεωργίας και την απόφαση της Εκκλησίας της Αντιοχείας (...”συνέλευση”  την ονομάζει), ο Σεβασμιότατος, μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτεί σοβαρά, ποιος προσφέρει αρνητικές υπηρεσίες στην Ορθόδοξη Εκκλησία: όσοι αμετακίνητοι υπερασπίζονται τα δόγματα και τις παραδόσεις ή όλοι οι άλλοι 
Καλούμε τον μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο να πάρει ξεκάθαρη θέση: ο Οικουμενισμός είναι παν-αίρεση; Όλα τα άλλα ρίχνουν νερό στο μύλο του Οικουμενισμού.
Διαβάστε το δημοσίευμα στη συνέχεια.

    
Την Κυριακή μετά τα Φώτα 8 Ιανουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, στον οποίο προσήλθαν αρκετοί πιστοί, παρά το δριμύ ψύχος εξαιτίας του παγετού και του χιονιά που πλήττει αυτές τις ημέρες και την Φθιώτιδα.Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφερόμενος στην Ενότητα της Πίστεως μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη μας και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, γιατί προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες στην Εκκλησία και διασπούν την Ενότητα.
Οι Προκαθήμενοι της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης έδωσαν στον κόσμο την εικόνα της Ενότητος και ενίσχυσαν την παρουσία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Να προσευχόμεθα και όχι να κηρύττουμε κηρύγματα διασπάσεως του Αγίου Σώματος του Χριστού.
Ιδιαιτέρα προσοχή χρειάζεται για εμάς τους Επισκόπους που ήμαστε θεματοφύλακες την Ενότητος, μη τυχόν άθελά μας συντελούμε στη δημιουργία διασπαστικών ομάδων μέσα στους κύκλους των θρησκευομένων ανθρώπων».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Διευθυντή και τους υπαλλήλους του «STAR Κεντρικής Ελλάδος», χάριν στο οποίο κάθε Κυριακή μεταδίδεται ζωντανά  η Θεία Λειτουργία και ο Λόγος του Θεού από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας και μέσω του δορυφόρου μπορούν να την παρακολουθούν οι πιστοί σε όλο τον κόσμο.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

14 σχόλια :

 1. ΕΝΑΣ - ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ !!!! ΑΝΤΕ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥΣ ΘΡΟΝΟΥΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ! ΠΑΤΗΡ ΦΩΤΙΟΣ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εάν θυμάμαι λάθος, παρακαλώ να με διορθώσετε.
  Νομίζω ότι ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος είχε ΑΡΝΗΘΕΙ να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στη σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης. Εάν θυμάμαι καλά, τότε για ποιο λόγο αρνήθηκε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΕ ΕΑΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΛΕΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΣΦΥΡΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ . ΤΟΣΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ . ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ - ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ - ΤΩΝ 9 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΟΝ - ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΑΓΙΕΣ ! ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΙ Ο ΚΩΝΣ/ΠΟΛΕΩΣ . ΚΑΙ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ . ΠΟΙΟΙ ? ΟΙ ΑΓΙΟΙ . ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΞΑ. ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑΧ ΠΡΟΣ ΔΑΥΤΟΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ? Η ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΣΑΝ . ΤΟΣΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ .

   Διαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΣ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ-ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

   Διαγραφή
 3. Φυσικά και δεν θα παύσουμε να επικρίνουμε, δριμέως μάλιστα, τη ληστρική ψευδοσύνοδο του Κολυμβαρίου, καθώς και να διασύρουμε στην εκκλησιαστική παρεμβολή το συγκεκριμένο "συνοδικό" έκτρωμα που δικαιούται μία θέση στη χωματερή της εκκλησιαστικής Ιστορίας μαζί με άλλα ομοειδή απόβλητα, που ευτέλισε κάθε έννοια συνοδικότητας (αυτό πού το πάει ο άγιος Φθιώτιδος;), που προσέδωσε, κατά τρόπο καμουφλαρισμένο, εκκλησιαστικότητα στις αιρετικές κοινότητες της δυτικής χριστιανοσύνης αντί να οριοθετήσει με σαφήνεια τη διαχωριστική γραμμή Ορθοδοξίας και αιρέσεως(τι έχει να πει σχετικώς ο εν λόγω επίσκοπος;), που πυροδότησε ενδοεκκλησιαστικές διαιρέσεις και αποτειχίσεις (έχει να πει τίποτε για αυτό ο κ.Νικόλαος ή πρόκειται για παρωνυχίδα;) και που κάθε άλλο παρά απευθύνθηκε στο σύγχρονο κόσμο χρησιμοποιώντας όρους και κατηγορίες Ορθοδόξου πατερικής θεολογίας όπως συνέβαινε με τα μέχρι τώρα μνημειώδη κείμενα των Πανορθοδόξων συνόδων (αυτό γιατί το κάνουμε γαργάρα;).
  Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος μελέτησε, άραγε, το θεολογικότατο και αποδομούν πλήρως το σαθρό "οικοδόμημα" της ψευδοσυνόδου κριτικό κείμενο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας;( Σας έβαλαν τα γυαλιά οι Βούλγαροι συνεπίσκοποί σας, εσάς τους δικούς μας άγιε Φθιώτιδος!).
  Τι έχει να πει γι αυτό;
  Όσο για τον "πατριάρχη μας", ο οποίος δικαίως και καθηκόντως επικρίνεται για σωρεία αντικανονικών παραβάσεων και για το συνακόλουθο σκανδαλισμό του λαού και του οποίου η άμεση διακοπή μνημοσύνου αποτελεί αδήριτη και επιτακτική ανάγκη, αν δεν επιθυμεί ο επίσκοπος Φθιώτιδος να συμβαίνει αυτό ας τον θέσει προ των ευθυνών του και ας του συστήσει να μεταβάλλει άρδην γραμμή πλεύσεως. Αρκετά έχουν ταλαιπωρήσει μέχρι τώρα την παγκόσμια Ορθοδοξία οι εν Φαναρίω και οι απανταχού ομόφρονές τους...
  Η ψευδοσύνοδος αντί να κατασφαλίσει την ενδοορθόδοξη ενότητα, για την οποία, κατά τα άλλα, εκόπτετο, τη ναρκοθέτησε όπως τυγχάνει φανερό και σε τυφλό.
  Και το μέγιστο μερίδιο της σχετικής ευθύνης το υπέχει το εν Φαναρίω οικουμενιστικό επιτελείο και, συνακολούθως, όσοι κληρικοί και λαικοί "αβαντάρουν" τις προβληματικές αποφάσεις της ψευδοσυνόδου. Και για αυτό θα δώσουν φρικτό λόγο εν ημέρα κρίσεως!
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάει κι αυτός. Ποιός έχει σειρά τώρα; Να ξεσκεπάζονται ένας - ένας. Καλά κάνουν και μιλούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απαράδεκτοι, αίσχος,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κύριε διαχειριστά του ιστολογίου νά σχολιάσω; Άς τό αφήσω καλύτερα γιατί δέν θά τό δημοσιεύσης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σηκωσε ο Βαρθολομαιος την μαγκουρα του εδωσες τις διαταγες του 'ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ' και αρχισαν οι απειλες .Υποκυπτουν και ιεραρχες που δεν περιμεναμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν κοιτάει λίγο στο εκκλησίασμα;
  Που δεν υπάρχει ψυχή;
  Μόνον δεσποτάδες να ανταλλάσσουν δώρα και να φωτογραφίζονται;


  poimin.gr κι άλλο εκκλησιαστικό πρακτορείο. Πως λέτε εν μέσω κρίσης να επιβιώνουν τόσα εκκλησιαστικά πρακτορεία; Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν..

  Μήπως είναι από τους δίσκους που περιφέρονται κάθε Κυριακή;
  Μήπως πρέπει να προβληματιστείς αδερφέ ποιους χρηματοδοτείς δίνοντας χρήματα στον δίσκο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Να σταματήσετε εσείς,Δέσποτα, να μας εμπαίζετε με ψεύτικες συνόδους και με αιρετικά, ανεπαίσχυντα κείμενα, που προσβάλλουν την Ορθοδοξία μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ενας ένας λοιπόν ξεσκεπάζονται. Διπλωματία και τίποτε άλλο.
  Κ. Φθιώτιδος ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΙΟΥ11 Ιανουαρίου 2017 - 5:32 π.μ.

  ΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ.ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΣΩΣΤΑ Κ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ .

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com