Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Έκτακτο : Οι πατέρες της Ρουμάνικης Σκήτης του Τιμίου Προδρόμου στο Άγιον Όρος, διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Με πληροφορίες από τους ερημίτες πατέρες της βίγλας ενημερώνουμε τούς αγαπητούς μας αναγνώστες, ότι κατόπιν ψηφοφορίας στην Σκήτη και σε σύνολο 50 πατέρων, αποφάσισαν τη διακοπή του μνημόσυνου.

Η Ιερά Σκήτη πληροφόρησε την κυρίαρχο Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και οι πιέσεις είναι φοβερές και πλέον εντατικές, η αγωνία των Λαυριωτών  δε είναι, να μην ανακοινωθεί προς τα έξω, στον κόσμο δηλαδή αυτή η απόφαση της Σκήτης!

Ήταν τέτοιο το μένος του Ηγουμένου Προδρόμου τηςΜεγίστης Λαύρας, που με φασιστικό το τρόπο καταπατώντας την χιλιόχρονη τυπική δημοκρατική διαδικασία είπε ότι: “από σήμερα καταργώ την μορφή διοικήσεως της Σκήτης”!

Άξιο λόγου είναι επίσης πως τις μέρες αυτές στάλθηκε από το Πατριαρχείο της Ρουμανίας ο επίσκοπος Ανδρέας μητροπολίτης Σκλούζ για να δει την κατάσταση από κοντά και να λειτουργήσει, οι πατέρες του ανακοίνωσαν πως δεν γίνεται δεκτός εκτός εάν αποκηρύξει την Σύνοδο του Κολυμπαρίου.

47 σχόλια :

 1. Χαιρετίζω την απόφαση και δηλώνω πως θα σταθώ δίπλα στους άξιους Πατέρες και θα τους υπερασπιστώ με τις φτωχές μου δυνάμεις. Ζήτω η Ρουμανική Σκήτη, κάτω οι εχθροί Της Κυρίας Θεοτόκου. Όποιος τολμήσει να πολεμήσει τη Σκήτη θα με βρει απέναντί του ποικιλοτρόπως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ μου π. Νικόλαε την ευχή σου! Εύχομαι ο επιφανής Θεός να σε φωτίζει στο πνευματικό σου έργο. Νομίζω όμως αγαπητέ μου πατέρα ότι αυτές οι εξελίξεις δεν είναι καλές. Πολύ φοβάμαι ότι θα δημιουργηθεί σχίσμα και αυτό δεν θα είναι σε όφελος της Εκκλησίας μας. Είσαι καλός και αγνός άνθρωπος. Το ξέρω πως αγωνίζεσαι με αγαθές προθέσεις. Γνώμη μου είναι ότι δεν ωφελεί πατέρα μου η σύγκρουση η ρήξη και η απόσχιση. Εμείς θα φύγουμε απο τον παρόντα κόσμο, η Εκκλησία μας θα πορεύεται εις τον Αιώνα. Τι ευθύνη θα έχουμε αν χάσουμε έστω και μια ψυχή το σκεφτήκαμε;;; ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ δεν μαζεύεται εύκολα το ξέρεις καλά παπουλη μου αυτό, εμείς θα έχουμε πεθάνει και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ θα πονάει.
   π. Νικόλαε είπα πολλά. Δε σου κάνω τον δάσκαλο απλά σου εξομολογούμαι τον προβλημματισμό μου. Ζητώ την ευχή σου και συγγνώμην αν σε στεναχώρησα αλλά ότι είπα το είπα με πολύ αγάπη.
   Σε ασπάζομαι εν Κυρίω.
   Θεολόγος.

   Διαγραφή
  2. Πολύ Θέατρο παίζεται εδώ μέσα.

   Διαγραφή
  3. Αγαπητέ θεολογε είναι ή δεν είναι αίρεση ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ για την οποία έχουν μιλήσει όλοι οι σύγχρονοι άγιοι;;;;;;

   Τις εκκλήσεις περί σχισμάτων γιατί δεν τις απευθύνετε στους ραθυμους ,βολεμενους ,δειλούς που από προσωπικό ώφελος προκειμένου να τα χουν καλά με τους ισχυρούς κλείνουν τα μάτια σα να μην υπάρχει αίρεση και να μην υπάρχουν οι εκφραστές της ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ;;;;;;;;

   Δεν πρέπει να γίνει κάτι με την αίρεση του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ;;;;; Οι εκφραστές αυτής της αίρεσης έφτασαν σε σημείο να κανουν αιρετικες συνόδους τις οποίες απαιτούν να γίνουν σεβαστές από τους ορθόδοξους!!!!!!!!!!!

   Σύμφωνα με τη λογική του παραλόγου των τελευταίων ετών ξαναμνημονευστε για χάρη της ενότητας και τον πάπα και ας κηρυττετε ορθοδοξία.

   Διαγραφή
 2. Συγχαρητήρια στούς Πατέρες! Δόξα τῷ Θεῷ! Εἵθε νά ἀκολουθήσουν καί ἄλλοι! Δέν ὑπάρχουν ἄλλα περιθώρια ἀνοχῆς στήν αἵρεση !
  Μοναχός Σεραφείμ (Ζήσης)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πατέρες και αδελφοί.

   μόνο συντεταγμένα και με σύνεση. Έντονες διαμαρτυρίες και μόνο εντός της Εκκλησίας. Να μη χαθούν ψυχές περί ων «Χριστός απέθανεν» (Α Κορ. 8,11).
   Όχι στο ζηλωτισμό.

   Χριστόφορος Οικονόμου   Διαγραφή
  2. "Ζηλωτικά" (με την έννοια του κακού ζήλου, όπως τον περιγράφει θαυμάσια ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος φέρνει και παράδειγμα τέτοιου ζήλου την Ιερά Εξέταση των Παπικών) φέρονται οι Οικουμενιστές (δείτε και εδώ ένα τέτοιο παράδειγμα: http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2017/01/blog-post_5.html ).
   Μπράβο στους Πατέρες και ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλοι, όπως ο π. Θεόδωρος, ο π. Νικόλαος, ο π. Σεραφείμ και άλλοι Πατέρες που αγαπούμε. Και να σταματήσουμε πια να ελέγχουμε ο ένας τον άλλο για το ποιος είναι πιο "σωστός" και "διακριτικός".
   ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!
   Νικόλαος Μάννης
   εκπαιδευτικός

   Υ.Γ. Είθε η ετοιμαζόμενη Ημερίδα να γίνει η νέα Αγία Λαύρα της Ορθοδόξου Επαναστάσεως!

   Διαγραφή
  3. Πολύ σωστά μιλήσατε κύριε Χριστόφορε.Ο Θεός να σας ευλογεί.

   Διαγραφή
  4. Κ. Οικονόμου, είναι δυνατόν ο κανόνας που προτείνει (επιβάλλει) την διακοπή του μνημοσύνου του επισκόπου και την αποτείχιση, να οδηγεί (να σπρώχνει) τους πιστούς εκτός Εκκλησίας; Απλά δεν είστε ενημερωμένος αρκετά για να ισχυρίζεστε κάτι τέτοιο. Η διακοπή του μνημοσύνου του αιρετικού επισκόπου, δεν οδηγεί εκτός Εκκλησίας τον διακόψαντα το μνημόσυνο αλλά δείχνει ότι εκτός των τειχών της Εκκλησίας είναι ο επίσκοπος. Γι αυτό λέγει ο κανόνας ότι ο διακόψας το μνημόσυνο πρέπει να επαινείται και όχι να τιμωρείται. Συμπληρώνει δε πως δεν δημιουργεί σχίσμα ο διακόψας το μνημόσυνο αλλά προστατεύει την Εκκλησία από σχίσμα καθώς αποδεικνύει και καταγγέλλει εν τοις πράγμασι με την πράξη της διακοπής της μνημόνευσης και της αποτείχισης, τον επίσκοπο ως αιρετικό. Ο άγιος Παΐσιος, που είχε διακόψει το μνημόσυνο του Αθηναγόρα, όλες οι ιερές μονές του Αγίου Όρους που έκαναν το ίδιο το 1970, οι τρεις επίσκοποι (Καντιώτης κτλ) που έκαναν το ίδιο, βρέθηκαν εκτός Εκκλησίας; Διαβάστε τον 15ο κανόνα της πρωτοδευτέρας συνόδου και θα μάθετε...

   Διαγραφή
  5. Μάλλον εσείς πρέπει να ξαναδιαβάσετε τον 15ο κανόνα της πρωτοδευτέρας συνόδου και θα μάθετε...

   Διαγραφή
  6. Πως μιλατε ετσι ανωνυμε 8:49. Τι ειρωνεια ειναι αυτη;

   Διαγραφή
 3. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!!
  Πατέρες μαζί σας.
  Η ΜΑΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑ να σας σκεπάζει.
  Η χαρά που μας δώσατε μεγάλη!
  Πατέρα Πρόδρομε,σε παρακαλούμε σταμάτα,μην συνεχίζεις την παράδοση της μονής που μόνο αρεστή δεν είναι στον Κύριο μας.
  ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν είναι αλήθεια, που θα είναι, άλλο ένα φως και μάλιστα δυνατό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ὄντως δέν ὑπάρχουν περιθώρια ἀνοχῆς στήν αἵρεση. Δόξα τῷ Θεῷ προχωράμε.
  Γέρων Σάββας Λαυριώτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Tα θερμότερα συγχαρητήριά μας στους Πατέρες. Είθε ο Θεός να τους ενδυναμώνει στον αγώνα τους. Εμείς θα τους υποστηρίξουμε όπως μπορούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δηλαδή, στὸ Κολυμπάρι ἔφυγε ἡ Χάρις τοῦ Θεοῦ ἀπὸ τοὺς συμμετέχοντας, ἐνῶ ἕως τότε τὴν εἶχαν;
  Συγνώμην, ἀλλὰ πρέπει νὰ ἀστειεύεστε πολὺ σοβαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο Κολυμπάρι αγαπητέ έγινε κάτι θεσμικό που όμοιό του δεν προϋπήρξε. Έγινε η εισαγωγή της νέας εκκλησιολογίας στην Ορθοδοξία μας από τους οικουμενιστές και κατοχυρώθηκε συνοδικά. Για πρώτη φορά με συνοδική απόφαση έχουμε την αναγνώριση και άλλων εκκλησιών με σωστικές ιδιότητες και για πρώτη φορά συνοδικά αναγνωρίζεται το ΠΣΕ (παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών -αιρέσεων) ως φορέας εκκλησιών (δηλαδή ότι και οι βλάσφημοι προτεστάντες που βλασφημούν την Παναγία, αποτελούν Εκκλησίες Του Χριστού). Όλα αυτά θεσμικά και συνοδικά με αποφάσεις δεσμευτικές για όλους τους πιστούς όπως διατείνονται οι Πατριάρχες και μητροπολίτες που συμμετείχαν στην ψευδοσύνοδο. Σε μια τέτοια βλάσφημη και αντορθόδοξη Σύνοδο, για ποιά Χάρη Χριστού ομιλούμε; Θα αστειεύεστε μάλλον...

   Διαγραφή
  2. Άξιος πάτερ Νικόλαε!
   Σας ευχαριστούμε εκ καρδίας που δίνετε λόγο στην ψυχή μας που αναγνωρίζει μεν αδυνατεί να εκφραστεί δε.

   Διαγραφή
  3. Κύριε Δημήτρη να σας πω μία νέα είδηση ο βαρθολομαίος μετονόμασε την σύνοδο απο κολιμπαρίου σε καλαμπουρίου.Χρήστος Θεόδ.Ελευθεριάδης

   Διαγραφή
 8. Εύγε! Αυτή είναι η επίσημη απόφαση του Αγίου Όρους, διότι αυτή αναπαύει τον Θεό και τις ψυχές των πιστών!Φτάνει πια ο εφησυχασμός στα σοβαρά αυτά θέματα, η Παναγία να σας δυναμώνει όλους και να στέκει πάντα στο πλευρό σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οι Πατέρες τής σκήτης διασώζουν τήν τιμή του Αγίου Όρους. Εύγε! Είθε νά ακολουθήσουν καί άλλοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η διακοπή της μνημονεύσεως του ολετήρα της Ορθοδοξίας Βαρθολομαίου Αρχοντώνη θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Ευπρόσδεκτη έστω και αργά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 11. Tați și frați ai schitului Toate elenismul românesc este cu tine. Dumnezeu cu noi.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. google translate: Πατέρες και αδελφοί ρουμανική σκήτη Όλα Ελληνισμός είναι μαζί σας. Ο Θεός μαζί μας.

   Διαγραφή
  2. Επειδη δεν ξερω ρουμανικα αυτο που ηθελα να πω στη γλωσσα των αδελφων ειναι : Πατέρες και αδελφοί της Ρουμάνικης Σκήτης όλος ο ελληνισμός είναι μαζί σας. Ο Θεός μαζί μας αλλα το google translate με ψιλοπροδωσε.....
   Δεν πειραζει η προθεση μετραει !!
   Χρονια πολλα στον δεσποτη Χριστο που σε λιγες ωρες γεννιεται η βαφτιζεται κ ευχομαι απο καρδιας καποτε να ζησουμε ελευθεροι σαν εθνος.

   Διαγραφή
 12. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΗΡΑΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ . ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ! ΠΑΤΗΡ ΦΩΤΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Μας αναπαύουν οι Πατέρες και τους ευχαριστούμε που κινητοποιούν τα πνευματικά αντανακλαστικά μας!! Οι εξελίξεις κατόπιν Κρήτης είναι ραγδαίες και οι κακοδοξίες πλέον απροκάλυπτες.Επομένως η αντίδραση των Πατέρων είναι η ορθή οδός.Ελπίζω το ίδιο να πράξουν και άλλοι τιμώντας την αγιορείτικη παράδοση που θέλει το Άγιον Όρος φάρο της Ορθοδοξίας.
  Σοφία Τσέκου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Δόξα τῷ Θεῷ.καλύτερα που προτιμήσατε την επουράνια ζωή παρά την επίγεια ζωή.εύχομαι καλή μετάνοια στους μοναχούς της Λαύρας.Χρήστος Θεόδ.Ελευθεριάδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αν γίνει σχίσμα αδελφοί ποιος θα δώσει λόγο;;;;
  Σταματήστε τώρα!!! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΧΙΣΜΑ !!!!
  ΠΑΥΣΑΤΕ ΠΥΡ!!!!
  Αφήστε επιτέλους την αντιοικουμενιστική μανιέρα και ασχοληθείτε με την οικοδομή και όχι το γκρέμισμα!!!
  ΘΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙΤΕ και; θα μαζέψετε καμπόσους ανθρώπους κοντά σας και; θα μαλώνουν οι άνθρωποι μεταξύ τους , θα χωρίσουν ζευγάρια, θα σκανδαλιστεί ο κόσμος , θα χαρεί ο πολέμιος.... και ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.
  ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ! ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΑΘΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΙΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!
  ΠΑΥΣΑΤΕ ΠΥΡ ΤΩΡΑ
  ΕΧΕΤΕ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ!
  ΑΓ.ΑΛ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ολοι για μια αγαπη μιλανε κ αγαπη πραγματικη "κανεις" δεν εχει.

   Διαγραφή
  2. Ο Κύριος εργάζεται καθαρίζει το ποίμνιό του, ή κοσμική με τούς Ψευτοποιμένες η Χριστιανοί με τον καλό Ποιμήν.
   Αλυσοδεμένοι μαζί του έως τέλος.

   Διαγραφή
  3. Αγαπητέ 1:00 τις εκκλησεις περι σχίσματος να τις απευθύνετε στους βολεμενους οι οποιοι προκειμένου να τα χουν καλά με τους αιρεσιαρχες κάνουν πως δε βλέπουν τα ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΙΣΧΗ τους.

   Τι λογική του παραλόγου είναι αυτή που εκφράζεται;;;;
   Είναι δυνατόν να κλείνεις τα μάτια στην αίρεση και αντί να απαιτεις από τους ποιμένες και επισκόπους να μην μνημονεύουν τους αιρετικούς να απαιτεις από τους ορθόδοξους να μνημονεύουν τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;; Τι περίεργες θεωρίες περί ενότητας είναι αυτές;;;;;;;;;;;;

   Έχεις ακούσει για την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ αγαπητέ;;;;;
   Μήπως είσαι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ;;;;; Γιατί μόνο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ θα απαιτούσε από τον ορθόδοξο να πάψει και να συνεχίσει να ΜΝΗΜΟΝΕΎΕΤΑΙ ο κάθε αιρετικος.

   Διαγραφή
  4. τι λες ΑΓ.ΑΛ 1:00 για πια αγάπη μιλάς όταν πάνε να αλλοιώσουν την Ορθόδοξη πίστη και δεν δέχονται την διδασκαλία και τους κανόνες των Άγιων Πατέρων? . το σχίσμα θα πρέπει να το σκεφτούν οι οικουμενιστές που το προκαλούν και όχι αυτοί που αντιδρούν. ΕΛΕΟΣ με όλους εσάς που το παίζετε και καλά υπέρ της ενότητας και της αγαπης και θέλετε αλλοίωση της ορθοδοξιας

   Διαγραφή
 16. Καλός ο λόγος σου άγ.αλ ,αλλα Καλό θα είναι να διαβάζουμε για να γνωρίζουμε αν αυτά που λέμε είναι σωστά.τοτε θα καταλάβεις τι θα πει σχίσμα.
  Αγιορειτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 17. Ο εκκλησιαστικός Ραγιαδισμός σε όλο του το μεγαλείο.
  Οι άγιοι ανα τους αιώνες που αποτειχίστηκαν προφανώς δεν ήξεραν...
  Οι αποστολικοί και οικουμενικοί κανόνες που ξεκαθαρίζουν πότε κόβεις, και ποιος ειναι αιρετικός.... σας ενδιαφέρει καθόλου;
  Σχίσμα δεν κάνει αυτός που κρατάει την πίστι... Ξεκολλήστε επιτέλους απο την άγνοια, διαβάστε ενημερωθείτε και κατόπιν γράψτε, διότι εκτίθεστε
  Τι να πει και ο Μάρκος ο ευγενικός και ο Μάξιμος ο ομολογητής ( αυτός να δείς τι άκουσε)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Διαβάζω με προσοχή τα όσα μου γράφετε και σας ευχαριστώ!
  ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ :
  Όπως γνωρίζουμε όλοι μας η αποδοχή των Βαπτισμένων Ρωμαιοκαθολικών Χριστιανών ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ γίνεται με αποδοχή του Ρωμαιοκαθολικού Βαπτίσματος και δίχως επανάληψη του Μυστηρίου με το Ορθόδοξο τυπικό , αλλά με την υπογραφή κειμένου απόρριψης των Ρωμαιοκαθολικών λαθών και τέλεση του Μυστήριου του Χρίσματος!
  Από εκείνη την στιγμή ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε όλα τα Μυστήρια της Ορθόδοξου Αν. Εκκλησίας και φυσικά της Θειας Ευχαριστίας!
  Ωραία ως εδώ;; Πολύ ωραία!!!
  ΕΦΟΣΩΝ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (απλή δογματική αυτό ) τότε εμείς εφόσον αποδεχόμαστε τον εν λογω άνθρωπο και το Βάπτισμα που έλαβε υπό Ρωμαιοκαθολικού Λειτουργού, και δεν το επαναλαμβάνουμε Ορθόδοξα, αμέσως αποδεχόμαστε και ότι το πρόσωπο που το τέλεσε φέρει ιεροσύνη! Αν δεν έφερε δεν θα το αποδεχόμασταν!!! Όπως δεν αποδεχόμαστε το βάπτισμα άλλων ομολογιών και δεν ακλουθούμε την ιδία τακτική με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ή τους Πεντηκοστιανους. Σωστά;;; Σωστά!!!
  Αρά Εφόσον αποδεχόμαστε ως έγκυρο το Μυστήριο αποδεχόμαστε τον λειτουργό που το τέλεσε αποδεχόμαστε τον Αρχιερέα που τον χειροτόνησε αλλά και την Σύνοδο της Εκκλησίας που έχει μαζί του εκκλησιαστική κοινωνία.
  ΟΜΩΣ :: Αν δέχεσαι ένα Μυστήριο αυτόματα δέχεσαι και τα αλλά γιατί λ.χ. να είναι ικανός ένας ιερέας μόνο να βαφτίζει αλλά δεν έχει την λειτουργική ικανότητα να Ιερουργεί την Θεια Ευχαριστία!!!
  Μάλιστα οι εισερχόμενοι στην αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία μας Χριστιανοί, συχνά μεταλαμβάνουν και είναι συμμέτοχοι μας στην Θεια Ευχαριστία!!!
  Και επειδή δεν έχουμε πιστούς δυο ταχυτήτων οι άνθρωποι ακλουθούν κανονικά την παράδοση μας.
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ… ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ .
  ΥΓ. Απαντήσεις του τύπου , έτσι κάνει ο τάδε πάτερ ή ο δείνα Επίσκοπος δεν είναι απαντήσεις αλλά δικαιολογίες ! ΕΔΩ μας ενδιαφέρει τι κάνει η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
  ΑΓ.ΑΛ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αδερφε το τι κανει επισημα η εκκλησια νομιζω ΔΕΝ πρεπει να μας ενδιαφερει.
   Αυτο που πρεπει να μας ενδιαφερει ειναι εαν αυτο που κανει επισημα η εκκλησια συμβαδιζει με τα λεγομενα των αγιων Πατερων (ειδικα στις μερες μας)..
   Η εκκλησια επισημα μπορει να συμπροσυχεται,να συλλειτουργει,να ασπαζεται,να κοινωνει,να βαζει μεσα στους ναους πασης φυσεως αιρετικους διχως μετανοια. Η εκκλησια επισημα "μπορει να τρελλαθει",μπορει "να παει να πεσει απο κανεναν γκρεμο" oπως λεει κ ο λαος. Αυτο θα κανουμε κ εμεις ; H θα κοιταξουμε εαν αυτο που κανει ειναι συμφωνο με τους αγιους ;

   Διαγραφή
  2. φίλε η ρωμαιοκαθολικη εκκλησία είναι σατανιστική εκκλησία και αρχηγός της είναι ο αρχισατανιστής πάπας άμα φτάσουμε στο σημείο να παραδεχτούμε ότι το δεξί χέρι του διαβόλου έχει έγκυρα μυστήρια τότε ζήτω που καήκαμε.Χρήστος Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
 19. κ. Ελευθεριάδη και ανώνυμε αδελφέ, προφανώς δεν έγινε αντιληπτό το τι γράφω ! Σας είπα ότι θέλω επιχειρήματα! Δεν είναι επιχειρήματα αυτά που αναφέρετε (ότι το δεξί χέρι του διαβόλου έχει έγκυρα μυστήρια)κλπ . Αυτά είναι δικές σας εκτιμήσεις και λυπάμαι που θα σας το πω πέρα ως πέρα άστοχες, αν όχι ασεβείς... όταν χαρακτηριζουμε έτσι έναν άνθρωπο που δεν παύει να είναι εικόνα Θεού.
  Αδελφέ αν δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει επίσημα η Εκκλησία γιατί να είμαστε μελή της;
  ΑΓ.ΑΛ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν η εκκλησια επισημα για καποιο λογο η για τους δικους της λογους δεν κανει,δεν λεει,δεν συμφωνει και παρεκλινει απ οσα επραξαν,ειπαν και πρεσβευαν οι αγιοι Πατερες τοτε αδερφε ΠΑΥΟΥΜΕ και ΔΕΝ ειμαστε μελη αυτης της μεταλλαγμενης εκκλησιας. Απλα πραγματα.
   Οταν η εκκλησια θα πει τα πραγματα εως εχουν δηλ. οπως τα λεγαν οι αγιοι ανα τους αιωνες τοτε και εμεις ΝΑΙ θα ειμαστε ξανα μελη αυτης της εκκλησιας.
   Οσον αφορα για τον παπισμο :

   "Τον Πάπα να Καταράσθε διότι αυτος είναι η αιτία του κακού" ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ
   Αγ. Νικόδημος Αγιορείτης (18ος αι.) : «Οι Λατίνοι είναι αιρετικοί»
   Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός (1779): «Ο ένας Αντίχριστος είναι ο Πάπας» (Διδαχή Η΄)
   Αγ. Συμεών, Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης (15ος αι.) : στο έργο του «κατά πασών των αιρέσεων» χαρακτηρίζει τους Δυτικούς ως ΑΙΡΕΣΗ που «ανεβλάστησεν εις την Εκκλησίαν ύστερον από την Ζ΄ Οικουμενικήν Σύνοδον»
   Αγ. Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως (1920) : «Λέγοντας ο Πάπας πως είναι η κεφαλή της Εκκλησίας, εξόρισε από τη Δυτική Εκκλησία τον Χριστό … Αυτός ο υπερβολικός τύφος του Πάπα, αυτή η μοναρχομανία του γέννησε τόσες ΑΙΡΕΣΕΙΣ.
   Ιωσήφ Βρυέννιος (1431) : «τούτο (το filioque) παρασυναγωγήν πάσαν έτεκεν. Τούτο πάσαν ΑΙΡΕΣΙΝ εισήγαγεν … της παραδόσεως πάντων των αγίων εναντιότης εστί και της ορθοδόξου πίστεως ανατροπή»
   Σίλβεστρος Συρόπουλος, Μ. Εκκλησιάρχης Κωνσταντινουπόλεως (15 ος αι.): « Η των Λατίνων διαφορά ΑΙΡΕΣΙΣ εστί και ούτως είχον αυτήν οι προ ημών».
   Αγ. Ιουστίνος Πόποβιτς, Καθηγητής Δογματικής (1979) : «Εις την ιστορίαν του ανθρωπίνου γένους υπάρχουν τρεις κυρίως πτώσεις : του Αδάμ, του Ιούδα, του Πάπα … Ο παπισμός με την ηθική του είναι κατά πολύ αρειανισμός … το δόγμα περί αλαθήτου του Πάπα είναι όχι μόνο αίρεσις αλλά ΠΑΝΑΙΡΕΣΙΣ.Το δόγμα αυτό είναι ΑΙΡΕΣΙΣ των ΑΙΡΕΣΕΩΝ, μία άνευ προηγουμένου ανταρσία κατά του Θεανθρώπου Χριστού»
   · π. Φιλόθεος Ζερβάκος (1980) : «Οι Λατίνοι εναντιούμενοι εις το Πνεύμα το Άγιον … προσέθεσαν, σκοτισθέντες υπό του πονηρού, και το «εκ του Υιού». Ακολούθως οι Παπολάτραι υπέπεσαν εις μυρίους κακοδοξίας και ΑΙΡΕΣΕΙΣ …εύχομαι η χάρις του Θεού να σε φυλάξει από τους λύκους, τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ»

   Σύνοδος 879, εν Κωνσταντινουπόλει (χαρακτηρίζεται ως Η΄ Οικουμενική Σύνοδος) : ΑΙΡΕΤΙΚΗ πλάνη η προσθήκη του filioque στο Σύμβολο της Πίστεως.
   Σύνοδος 1450, εν Κωνσταντινουπόλει (τελευταία Σύνοδος στον Ι. Ν. Αγ. Σοφίας) : καταδίκη της ενωτικής Συνόδου Φεράρας-Φλωρεντίας και των αιρετικών διδασκαλιών των Λατίνων.
   · Σύνοδος 1722, εν Κωνσταντινουπόλει : «να αποδιώχνετε το ψεύδος … να απέχετε μακριά από τις καινοτομίες και τους νεωτερισμούς των Λατίνων, οι οποίοι δεν άφησαν κανένα δόγμα και μυστήριο και παράδοση της Εκκλησίας που να μην το φθείρουν και το νοθεύσουν.
   Σύνοδος 1838 εν Κωνσταντινουπόλει : «να προφυλάξωμεν τα γνήσια τέκνα της Ανατολικής Εκκλησίας από τας βλασφημίας του Παπισμού … τα βάραθρα των αιρέσεων και τους ψυχοφθόρους κρημνούς της παπικής πλάνης των … ίνα γνωρίσητε όσον το διάφορον ημών των Ορθοδόξων από των Κατόλικων, ίνα μη απατάσθε από του λοιπού από τα σοφίσματα και καινοφωνίας των ψυχοφθόρων τούτων αιρετικών … της ματαιόφρονος και σατανικής τούτων αιρέσεως»

   Και ποσα ακομα που βαριεμαι να γραφω για τους παπικους..
   Ακομη πλεον πιστευεις πως εχουν εγκυρα μυστηρια ;
   H σημερινη εκκλησια μπορει να λεει οτι εχουν. Εσυ τι λες ; Eχουν ; Eπειδη το λεει αυτη η εκκλησια ; Δεν βλεπεις οτι αντιστρατευεται τους λογους τοσων αγιων,τοσων συνοδων,της ιδιας της Παναγιας που οταν κατεφθαναν στο Αγιον Ορος οι παπικοι επι πατριαρχη Βεκκου ανεφωνησε στον Ζωγραφιτη μοναχο ''ερχονται οι εχθροι Eμου και του Yιου Mου '' ;;
   Τι αλλο να πουμε πια..............................

   Διαγραφή
 20. Τί ανοησίες γράφονται; Εκκλησία = Χριστός και είμαστε μέλη Χριστού διά Σώματος Χριστού. Ποιά επίσημη και ανεπίσημη Εκκλησία; Η εκκλησιαστική διοίκηση αν ορθοτομεί καλώς, αν όχι, τι μέλη της να είμαστε; Σωματείο εγγεγραμμένων μελών είναι; Δεν μας ενδιαφέρει αυτό το είδος και παραμένουμε στην Εκκλησία του Χριστού. Τους αγαπάμε, τους ενημερώνουμε κανά δυο φορές μπας και συνέλθουν και κατόπιν για δική μας προστασία και δική τους νουθεσία παραιτούμεθα αυτών. Ούτε σχίσμα ούτε εκτός ούτε επί τα αυτά. Παραμένουμε εντός για να ασχοληθούμε με τα ουσιώδη που είναι η πάλη με τον Διάβολο και η νίκη κατά του θανάτου που εισήχθη με την πτώση, προς την άρρητη, ατέλευτη, αιώνια ζωή με τον άρχοντα του ακτίστου και ανεσπέρου Φωτός. Το μέγα πρόβλημα είναι αυτό, με ζητούμενο και ποθούμενο την καινή κτίση και Ανάσταση, το αρχαίον κάλλος το προ της πτώσεως, την καλήν απολογίαν την επί του φοβερού βήματος του Χριστού, με πνευματικά εργαλεία τη νηστεία, την αγρυπνία, την προσευχή, τη συνειδητή συμμετοχή στα μυστήρια, την κοινή λατρεία και πάντοτε με πνευματικό ορθόδοξο καθοδηγητή σε χωρική κοινότητας της ενορίας. Άλλον δρόμο δεν έχει να υποδείξει η εμπειρία των αγίων πλην της Θείας Χάριτος όπως αυτή διέσωσε την υστάτην ώρα τον μετανοημένο ληστή επάνω στον σταυρό του. Ας σταματήσει επιτέλους η βλακεία. Αρκετά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. υ/γ
   Εντός φυσικά, πάσης επισκοπής ορθοδόξων για όσους ιερωμένους και μοναχούς το αποφασίσουν και μέχρι να το αποφασίσουν διότι δεν είναι κουμπί να πατηθεί για όλους ταυτόχρονα, ανάλογα με τις συνθήκες, μένουμε μαζί τους εάν ο αγώνας είναι κοινός και οι λαϊκοί καμία εκκλησιαστική κοινωνία με αιρετικούς. Το θέμα λοιπόν είναι ποιοί είναι αιρετικοί. Εύκολο: Ανατρέχεις στην Ιερά Παράδοση (αγίους, συνόδους, ιερούς κανόνες κλπ) και το βρίσκεις σε χρόνο dt. Είναι πολύ απλά τα πράγματα και πολλές φορές τζάμπα μελάνι χύνεται.

   Διαγραφή
 21. Ανώνυμε της 10 Ιανουαρίου 2017 - 1:59

  ΑΔΕΛΦΕ όποιος φεύγει κάνει ΣΧΙΣΜΑ!!
  το αντιλαμβάνεστε;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστά. Όχι όμως όταν φεύγει από αιρετικό. Εδώ είναι η διαφορά. Και μικρό παιδί θα το καταλάβαινε τόσες φορές που έχει επαναληφθεί και αναλυθεί. Έλεος!

   Διαγραφή
  2. Αδελφε,σχισμα κανει οποιος φευγει απ την αληθεια οπως αυτη εχει παραδοθει απ τους αγιους εδω κ 2000 χρονια.
   Εσυ το αντιλαμβανεσαι ;


   Διαγραφή
  3. Αφού σχίσμα κάνει όποιος φεύγει,τότε σχίσμα κάνουν αυτοί που έφυγαν μακράν της Πατερικής Παραδοσης.
   Τέτοιοι είναι όλοι εκείνοι που αποδέχονται τις αποφάσεις του Κολυμπαρίου και ακολοθούν τον Βαρθολομαίο και τις κακοδοξίες του.
   Το αντιλαμβάνεσαι;

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com