Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Δίωξη κατά των Εσφιγμενιτών Πατέρων, η απόφαση

Κατάνυξις Ιστολόγιο αποκλειστικό ρεπορτάζ: Κλιμακώνεται ο πόλεμος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, που έχει ρίξει το βάρος της εξόντωσής της, στα πολιτικά δικαστήρια, ενώ είναι ξεκάθαρο, 45 χρόνια τώρα, πως οι πατέρες της Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους, διώκονται για θέματα πίστεως.
Οι εξελίξεις:

Αργά σήμερα το απόγευμα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, εξέδωσε απόφαση για τους Εσφιγμενίτες πατέρες.
Αναλυτικά η απόφαση είναι η εξής
 1. Μοναχός Αντύπας (φυσικός αυτουργός) συνολικά 20 έτη κάθειρξη (χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση)
 2. Γέροντας Μεθόδιος (ηθικός αυτουργός) συνολικά 20 έτη κάθειρξη (χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση)
 3. Μοναχός Μαρδάριος συνέργεια, συνολικά 10 έτη και 4 μήνες φυλάκιση, (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος)
 4. Μοναχός Αβραάμ, συνέργεια, συνολικά 10 έτη και 4 μήνες φυλάκιση, (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος)
 5. Ιερομόναχος Σάββας, συνέργεια, συνολικά 10 έτη και 4 μήνες φυλάκιση, (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος)
 6. Μοναχός Λυσίμαχος, συνέργεια, συνολικά 10 έτη και 4 μήνες φυλάκιση, (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος)
 7. Μοναχός Γάϊος, συνέργεια, συνολικά 10 έτη και 4 μήνες φυλάκιση, (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος)
 8. Μοναχός Ορέστης, συνέργεια, συνολικά 10 έτη και 4 μήνες φυλάκιση, (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος)
 9. Τρείς λαϊκοί που αθωώθηκαν ομόφωνα και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ζητήσαμε από τον Ιερομόναχο Σάββα και δήλωσε στο Ιστολόγιό μας τα εξής:
“Πρόκειται ουσιαστικά για δίωξη φρονήματος, αυτές τις παλαιού τύπου διώξεις φρονήματος. Με τη διαφορά πρώτον ότι πρόκειται για τόπον Άγιο, το Άγιον Όρος και δεύτερον, οτι αντί για αυταρχικό καθεστώς, έχουμε αυταρχικό Πατριάρχη”


93 σχόλια :

 1. ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΗΓΑΝ ΗΔΗ ΦΥΛΑΚΗ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν το πιστεύω Ο Χριστός ξανασταυρώνεται Τόσο μεγάλοι κακούργοι!! Αισχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όταν διωκόμεθα πράγματι ένεκα της πίστεως, δεν θα έπρεπε να χαιρόμαστε;
  Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν, λοιπόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να χαίρονται οι ίδιοι που διώκονται είναι άγιο και ευλογημένο, να χαίρονται οι απ έξω, είναι τουλάχιστον αδιακρισία για να μην πω κάτι βαρύτερο. Αν θέλεις και πατερική μαρτυρία ζήτησέ το μου. Στα πρόβατα αυτά λέω (για να καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας).

   Διαγραφή
 4. Τί ντροπή είναι αυτήν; Πότε ξανακούστηκε για ρίψη μολότοφ (ένα συχνότατο φαινόμενο στο Πεδίον του Άρεως και πανταχού) και κάτι άλλα ψιλά, 20ετής κάθειρξη; Θα δώσουν λόγω στον Θεό οι αποφασίσαντες να τα βάλλουν με το τιμημένο ράσο των ηρωικών πατέρων και προασπιστών της Πίστεώς μας, της αμωμήτου Πίστεως, που αξίζει γι αυτήν να μπούμε φυλακή και για χιλιάδες χρόνια. Όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο διώκτης, ο αιρεσιάρχης και το σινάφι του βαρύνονται με την ντροπιαστική αυτἠν απόφαση. Με τις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές και άλλες σχέσεις τους (μασονία, παπισμό, μυστικές υπηρεσίες) κατάφεραν νομίζουν να νικήσουν. Όμως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Στο κεφαλάκι τους θα γυρίσουν όλα αυτά. Μία είναι η γνήσια Ιερά Μονή της Εσφιγμένου και αυτήν σήμερα φυλακίζεται. Οι εγκάθετοι απολαμβάνουν τη νίκη τους, αλλά είναι πρόσκαιρη. Όσο για το δικαστήριο, σεβαστή μεν η απόφαση του, άδικη όμως στα μάτια Του Θεού. Όσα και να μας χωρίζουν Πατέρες, μας ενώνει η ίδια τρέλα για την Πίστη την αγία. Είθε Ο Κύριος να αξιώσει και σε μένα τον ανάξιο ένα ανάλογο μαρτύριο. Οι προσευχές μου είναι μεθ' υμών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σεβαστέ και αγαπητέ μου παπά Νικόλα σας χαιρετώ.
   Απλά έχω μια απορία.
   Ο Γέροντας Εφραίμ του Βατοπεδίου πήγε κάποτε φυλακή.
   Όμως αθωώθηκε.
   Γιατί δεν αθωώθηκαν και οι Εφιγμενίτες Πατέρες?


   Διαγραφή
  2. Πάτερ άγιε συμφωνώ με αυτά που γράφετε. Δεν είναι δυνατόν να έχει άλλη γνώμη όποιος έχει μέσα του ορθόδοξο DNA. Τί νομίζουν οι πατριαρχικοί, ότι νίκησαν; Ο Θεός να μας αξιώσει να δώσουμε το αίμα μας για την Αγάπη Του.
   Αναστασίου Νικόλαος

   Διαγραφή
  3. Μα τώρα αξιότιμοι δικαστές, μη τυχόν και αφήσετε ελεύθερο ούτε έναν που πετά μολότοφ στις διαδηλώσεις για διαφόρους λόγους. Μη τολμήσετε!!! Ντροπή σας να υποτάσσεστε στις εντολές του αιρετικού πατριάρχη. Θα σας πρότεινα να διαβάστε λίγη εκκλησιαστική ιστορία. Δήλωσε η αξιότιμη κ. Πρόεδρος ότι έχει πολλές ερωτήσεις περί των θεολογικών ζητημάτων αλλά έπρεπε να περιοριστεί στο ποινικό μέρος. Και η κ. Εισαγγελέας ήθελε να εξετάσει μόνο το "τρομερό" αυτό ποινικό αδίκημα. Τώρα που τελείωσε η άδικη δίκη και έχετε λίγο περισσότερο χρόνο θα μπορούσατε να μελετήσετε την ιστορία όσων εκτέλεσαν τις εντολές λατινόφιλων πατριαρχών. Καλή μετάνοια στο αξιότιμο Προεδρείο. Όσο για τους μάρτυρες κατηγορίας, δεν έχω λόγια. Ψεύδονται; Ουουουου!
   Ε.Ε.

   Διαγραφή
  4. Αλλά αυτά τα δεσμά θα γίνουν θηλιά στο λαιμό των φυσικών αυτουργών (διακστών) και των ηθικών αυτουργών (πατριαρχικών) της άδικης απόφασης. Και να μου το θυμηθείτε. Θα ήθελα και παρακαλώ θερμά, αν υπάρχει κάποια επικοινωνία ή ενημέρωση περαιτέρω, να μας κρατάτε ενήμερους. Τόσο για τους πατέρες που αφέθησαν ελεύθεροι όσο και για τους φυλακισμένους που αυτή τη στιγμή στεφανωμένοι με το στεφάνι του μαρτυρίου προσεύχονται μέσα από τη φυλακή. Και που κρατούνται αν γνωρίζετε να πάμε να προσκυνήσουμε. Ευχαριστώ θερμά.
   Ιωάννης ο αμαρτωλός δούλος του Θεού

   Διαγραφή
  5. Για τον αδελφό των 2:30
   Γιατί δεν έχουν διασυνδέσεις αδελφέ μου.
   Ο Εφραίμ είναι με τους εγκάθετους του Βαρθολομαίου, τους νεοεσγιγμενίτες.Υπάρχουν φωτογραφίες.

   Διαγραφή
  6. Είναι δύσκο0λο να πιστέψουμε ότι η ρίψη μολότωφ "και κάτι άλλα ψιλά" είναι σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, το οποίο υποτίθεται ότι διακονούν οι μοναχοί.
   Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ταιριάζουν με τον χώρο του Αγίου Ορους.
   Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο εκτοξευτής βομβών μολότωφ και ο κραδαίνων ρόπαλα είναι "ηρωικός πατέρας και προασπιστής της Πίστεως μας" !
   Ο Κύριος, που υπέστη εμπτυσμούς, κολαφισμούς, μάστιγας και Σταυρόν, αυτό το παράδειγμα έχει δώσει να ακολουθούν οι μοναχοί ?
   Αν είναι έτσι, τότε η γνωστή εικόνα, που δείχνει έναν μοναχό επι Σταυρού, να δέχεται τα βέλη του πειρασμού, πρέπει να αντικατασταθή απο μοναχό κραδαίνοντα ρόπαλο και μολότωφ !

   Διαγραφή
  7. ΟΙ ΓΟΧ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ!

   Διαγραφή
  8. 6 54 Αιρετικος ειναι ο φίλος σου ο πάπας κ ολοι αυτοι που αγκαλιαζονται μαζι του.

   Διαγραφή
  9. στον Ανώνυμος28 Ιανουαρίου 2017 - 4:36 μ.μ.χιλιάδες νεαροί αθηναίοι ρίχνουν αρκετές μολότοφ δεκαετίες ολόκληρες και δεν θυμάμαι καποιος απο αυτους να έφαγε μια μερα φυλακη παρότι κατέστρεψαν χιλιάδες ξένες περιουσίες.δεν χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου να καταλάβεις ότι ευθύνεται ο εχθρός Του Χριστού βαρθολομαίος.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης

   Διαγραφή
  10. Αιρετικοί είναι οι οικουμενιστες και αφήστε τις αρλουμπες και τις συκοφαντίες προς τους παλαιοημερολογίτες αρκκετά με αυτή τη καραμέλα της ασχετοσυνης και της αρλουμπας.
   Και μόνο το γεγονός ότι μιλάμε για παλαιό και νέο ημερολόγιο εξαιτίας των οικουμενιστων φτάνει για να καταλάβουμε πόσο επικίνδυνοι είναι οι παναιρετικοι οικουμενιστες.

   Διαγραφή
  11. 9 57 ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΔ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ! ΔΙΑΒΑΣΕ ΙΩΗΛ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ.
   ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ.

   Διαγραφή
  12. Να υπενθυμίσω ότι ο Απόστολος Πέτρος έκοψε το αυτί του Μάλχου, ατόμου της διμοιρίας που επιτέθηκε στον Κύριό μας, και ο Κύριος θεράπευσε το Μάλχο θαυματουργικά.

   Εάν είναι παράδειγμα οι Απόστολοι, σήμερα βλέπουμε την παρουσία στην Εκκλησία τόσο του (ακόμα ζωντανού) Ιούδα όσο και του Πέτρου, σε διαφορετικά πρόσωπα.

   Επίσης:

   Κάποτε, πού ο Χριστός κι οι Απόστολοι βαδίζανε για τα Ιεροσόλυμα και δεν τους δεχθήκανε καλά σ’ ένα χωριό της Σαμάρειας, απ’ όπου είχανε περάσει, ο Ιάκωβος κι ο Ιωάννης θυμώσανε και του είπανε να κάνει να πέσει φωτιά από τον ουρανό και να κάψει τους αφιλόξενους εκείνους ανθρώπους.

   Ό Χριστός τότε τους μάλωσε, λέγοντας πως δεν ήξεραν σε τι πνεύμα υπηρετούσαν, δηλαδή στο πνεύμα της αγάπης και της ανεξικακίας.


   Ο Καμινιέρης.

   Διαγραφή
  13. έχω μια απορια!! ο Ηγούμενος Μεθόδιος καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός. Ένας έγκλειστος ηθικός αυτουργός μπορεί να δράσει και ως έγκλειστος απο οπουδήποτε , η καταδίκη του έχει να κάνει περισσότερο με την απομάκρυνση του από την Μονή Εσφιγμενου παρά με τη παραδειγματική του τιμωρία ως ηθικού αυτουργού και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.Προσεξτε Κύριοι δικαστές γιατί το λειτούργημα σας είναι θείο και ο θεός δεν εμπεζεταιδεν ήσαστε παρά άνθρωποι που σας δόθηκε εξουσία από άνωθεν και από άνωθεν θα σας αρθεί και τότε σαν απλοί άνθρωποι θα δώσετε λόγο.

   Διαγραφή
  14. https://www.youtube.com/watch?v=SHgtM4KizXM

   Διαγραφή
 5. Καλα ειναι ξεφτιλισμενοι τελειως ;
  Eδω οι αλλοι σκοτωνουν,βιαζουν κ δε τρωνε 20 χρονια..
  Ο Βαρθολομαιος το παρατραβαει κ θα σπασει το σχοινι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ενα βιντεο ολα τα λεφτα.
  https://www.youtube.com/watch?v=kJQNV4HeWLk
  Ιδιαιτερα 29 40-35 00.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ντροπή Ντροπή Ντροπή...Σε πιάνει αναγούλα από την τόση δυσωδία....Μα 20 χρόνια???? Αντί για τιμές τους πετάμε σε σύγχρονα λαγούμια αλα παλαιά? Είναι δυνατόν οι άξιοι να φυλακίζονται και οι παλιάνθρωποι να κάθονται σε Θρόνους της Εκκλησίας του Χριστού μας??? Τι να περιμένει κανείς από τον Αιρεσιάρχη που ενώ ακόμα είναι εν ζωή έφτιαξε μέχρι και άγαλμά του σαν άλλος παπικός. Δυστυχώς τα ίδια σχεδόν έπραξαν και με ολόκληρο Πατριάρχη Ιεροσολύμων!!! Στους μοναχούς θα έκαναν πίσω? Άλλη μία απόδειξη για όσους δεν το βλέπουν ότι είμαστε πλέον στα έσχατα χρόνια και μετράμε αντίστροφα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τώρα κατάλαβα γιατί έβγαλαν από τις φυλακές τους βαρυποινίτες, για να κάνουν χώρο γιά τους Εσφιγμενίτες Μοναχούς, και ίσως και για μερικούς άλλους οι οποίοι "δεν κάθονται φρόνημα"!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. " Ει εμέ εδίωξαν και υμας διώξουσιν"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Στεναχωρέθηκαν οι "πατέρες" γιατί έχασαν τα χρήματα του ΕΣΠΑ;
  Λογικό είναι,αφού όταν παρουσιαστούν στον Κύριο,θα τους ζητήσει,πόσα ντουβάρια έφτιαξαν, και όχι πόσες ψυχές έσωσαν.
  Κρίμα!Τέτοιες συμπεριφορές ούτε Ορθόδοξοι λαικοί δεν τις έχουν!Προτιμάνε ν'αδικηθούν παρά ν'αδικήσουν.Αλλά τι να πει κανείς πέρα από το:
  ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ!
  Όσο για σας σεβαστοί πατέρες, ολόψυχα εύχομαι, το έλεος του Κυρίου να σας σκεπάζει και να σας παρηγορεί πάντα.
  ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σκεψου μονο ΕΝΑ πραγμα αδερφη, ημουν παρων σε ολη την δικη και αναρωτιεμαι ειδικα για τα ΨΕΜΑΤΑ που ειπε στην "καταθεση" του ο "γεροντας" της ΨΕΥΤΟΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ που ορισε ο "πατριαρχης", ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΟΙΝΩΝΕΙ ΚΟΣΜΟ ???
   ΜΕ ΤΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ "ΠΡΟΣΟΝΤΑ" ???
   ΤΟ ΟΥ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ???
   Αλλα ΠΟΛΥ σωστα το επεσημανες, ειπε το βασικοτερο ΧΑΣΑΜΕ 1.400.000 ευρω απο την αναπαλαιωση μεσω ΕΣΠΑ που θα παιρναμε ΑΝ ειχαμε το ΠΑΛΑΙΟ ΚΟΝΑΚΙ .......

   Διαγραφή
 11. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ:Mακάριοι εστε όταν μισήσωσιν υμάς οι άνθρωποι, και όταν αφορίσωσιν υμάς και ονειδίσωσι και εκβάλωσι το όνομα υμών ως πονηρόν ένεκα του Υιού του ανθρώπου. Χάρητε εν εκείνη τη ημέρα και σκιρτήσατε' οδού γαρ ο μισθός υμών πολύς εν τω ουρανώ. Κατά τα αυτά γαρ εποίουν τοις προφήταις οι πατέρες αυτών. Λουκ. 6. 22-23. Μηδέν φοβού α μέλλεις παθείν. Ιδού δη μέλλει βαλείν ο Διάβολος εξ υμών εις φυλακήν ίνα πειρασθήτε, και έξετε θλίψιν ημέρας δέκα. Γίνου πιστός άχρι θανάτου, και δώσω σοι τον στέφανον της ζωής. Αποκ. 2. 10.
  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ:Kαι τω αγγέλω(επισκόπω) της εν Λαοδικεία εκκλησίας γράψον'Τάδε λέγει ο Αμήν...Οίδα σου τα έργα, ότι ούτε ψυχρός ει ούτε ζεστός.΄Οφελον ψυχρός ης ή ζεστός. Ούτως, ότι χλιαρός ει, και ούτε ζεστός ούτε ψυχρός, μέλλω σε εμέσαι εκ του στόματός μου. ΄Οτι λέγεις ότι πλούσιος ειμι και πεπλούτηκα και ουδενός χρείαν έχω, και ουκ οίδας ότι συ ει ο ταλαίπωρος και ο ελεεινός και πτωχός και τυφλός και γυμνός, συμβουλεύω σοι αγοράσαι παρ' εμού χρυσίον πεπυρωμένον εκ πυρός ίνα πλουτήσης, και ιμάτια λευκά ίνα περιβάλη και μη φανερωθή η αισχύνη της γυμνότητός σου, και κολλύριον ίνα εγχρίση τους οφθαλμού σου ίνα βλέπης. Εγώ όσους εάν φιλώ, ελέγχω και παιδεύω. Ζήλευε ουν και μετανόησον. Αποκ. 3.14-19.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι χλιαροί που θα ξεράσει ο Κύριος είναι οι Προδότες ΓΟΧ κατά τό όνομα Γνήσιοι που στην πραγματικότητα ειναι κρυφοοικουμενιστές ουνίτες με την αιρετική κρατούσα εκκλησία.
   Αλλωστε στον Μεθόδιο του ειχαν απαγορευσει να Λειτουργεί και να εξομολογεί εδω και 8 μήμες.
   Δείτε στην σελίδα των ΓΟΧ την προχθεσινή απόφαση για τους αγιοερείτες που ιεροπρακτούν εξω στον κόσμο [δλδ για τον Μεθόδιο]

   Η Ουνιτική εκκλησία των ΓΟΧ ακριβώς ανοίγουν σαμπάνιες σήμερα, μιας και γλύτωσαν απο τον ορθόδοξο εχθρό τους Μεθόδιο, ο οποίος κηρύττει εναντίον της κάρτας πολίτη ενω οι ΓΟΧ είναι υπερ
   και εναντίον της αιρετικής Ληστρικής Συνόδου της Κρήτης ενω οι ΓΟΧ δεν εχουν αρθρώσει ούτε το α απο το αιρετικός.
   Είναι ντροπή να σιωπούν οι ΓΟΧ, όταν Κληρικοί Μοναχοί και λαικοί της κρατούσας εκλησίας εχουν καταδικάσει την Ληστρική της Κρήτης.

   Συμπερασματικά βολεύει όλους τους Νεοταξίτες επισκόπους παλαιού και νεου αυτή η τρομοκρατική απόφαση ώστε να φοβηθούν και οι υπόλοιποι...
   Το μήνυμα ηταν σαφέστατο

   Διαγραφή
  2. Ε! Μαζέψου μην επιδίδεσαι σε κατηγορίες Γενικά και Αόριστα! Δεν βοηθάει σε τίποτα αυτά που γράφεις. Αν έχεις στοιχεία παρουσίασε τα σε κατάλληλο χρόνο και τόπο Επώνυμα όμως!

   Διαγραφή
 12. Ιδού οι Γνήσιοι Αγωνιστές της Ορθοδοξίας τι ακριβώς αντιμετωπίζουν.

  Δεν θέλω βέβαια να φανώ κακός, αλλά παρακαλώ συγκρίνετε πως ζουν και τι αντιμετώπιση έχουν από την κρατική εξουσία, οι "Επίσκοποι" της Κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδος (έχοντας στην πλάτη τους ποινικής φύσεως θέματα λόγω οικονομικών ατασθαλιων) και τι αντιμετώπιση έχουν οι Γνήσιοι Ορθοδοξοί Αγωνιστές της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου .

  Κυριάκος Βαρβέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Που είναι φυλακισμένοι οι Πατέρες και πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αδελφέ να θυμάσαι πως οι σεβαστοί πατέρες έχουν πανυγήρι τώρα κάνοντας υπακοή στον Κύριο ως γνήσιοι μαθητές και μιμητές Του.
   Ο Κύριος έκανε υπακοή στον Πατέρα έως θανάτου.
   Θανάτου δε Σταυρού!
   Βεβαίως σε ότι ανθρωπίνως έχουν ανάγκη θα είμαστε δίπλα τους αρκεί να μας ενημερώσουν όποιοι γνωρίζουν.
   ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.


   Διαγραφή
  2. Αυτό θα θέλαμε να το γνωρίζουμε και εμείς παρακαλώ. Σίγουρα μπορούμε να βοηθήσουμε και κομποσχοινι να τους κάνουμε.

   Διαγραφή
 14. Καλημερα Πατερ Νικολα, τετοια στημενη οπερετα ΟΥΤΕ στις Αρχαιες Ελληνικες τραγωδιες, ειναι απιστευτοι αν εχουν την πλανη να νομιζουν οτι θα επιβαλουν κατ οικον περιορισμο στον ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΕΘΟΔΙΟ γιατι απλουστατα ΑΥΤΟΣ ηταν ο στοχος και φανηκε πεντακαθαρα απο την αρχη της "δικης" οτι προσπαθουν να φιμωσουν ΑΥΤΟΝ που οργωνει ΟΛΗ την Ελλαδα απο την αρχη της "κρισης" με τους πυρηνους λογους του μιλωντας για Πατριδα και Ορθοδοξια ...
  Αληθεια ΓΙΑΤΙ οι "δικαστικοι" ηταν γυναικες και οχι ανδρες ???
  Ειναι δυνατον να εχει αποψη και να ειναι δικαιος καποιος που ΔΕΝ εχει πατησει το ποδι του στο Αγιο Ορος ?
  Μηπως θα πρεπει ΚΑΙ αυτο να μας βαλει σε υποψιες ?
  Μηπως με αυτο το προσχημα θα "επιτρεψουν" να μπουν γυναικες στο Αγιο Ορος για να ειναι πιο "αντικειμενικες" στις "αποφασεις" τους ???
  Απο τον βοθρολομαιο και τα τσιρακια του ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ πρεπει να τα περιμενουμε !
  Αλλα να θυμουνται ενα πραγμα, ΤΟ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ !
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΠΙ ΤΟΥ "ΘΕΜΑΤΟΣ" ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝΕ ΤΙ ΕΠΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αληθεια ΓΙΑΤΙ οι "δικαστικοι" ηταν γυναικες και οχι ανδρες ???καλή παρατήρηση με διέφυγε.ο βαρθολομαίος με τα εγκλήματά του με θυμίζει βαρώνο της μαφίας.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης

   Διαγραφή
 15. Καποτε μαζευομασταν απ ολη την Ελλαδα στην Ουρανουπολη, να διαδηλωσουμε για την Μονη Εσφιγμενου. Οι διχονοιες κι η νωθροτητα οδηγησαν στη σημερινη καταντια. Για να δούμε αν αυτη η "εκρηξη" φασισμου της Νεας Ταξης θα συσπειρωσει και θα ξυπνησει ή θα αφησουμε να στρωνουν ανενοχλητοι το χαλι του Αντιχρίστου.

  Σταύρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Προς αποκατασταση της αληθείας, να πω :
  1) Στο κρισιμο συμβαν, προηγηθηκε προσπαθεια εφοδου με σκαπτικό τύπου CAT, παρουσία δυστυχώς αστυνομικών (ως προλεταριους του συστηματος και δειτε στο link παρακάτω μηνύματος γιατι αποδιδω αυτον τον χαρακτηρισμο) και αλλοδαπών!!! που μαζευτηκαν για την έφοδο κι ενώ ο νομικός σύμβουλος της γνήσιας Μονής τους ενημέρωσε ότι για να ανοίξουν την πόρτα θα πρέπει να τους το ζητήσει εισαγγελέας με ειδικό ένταλμα. Στην προκειμένη περίπτωση το ένταλμα υπήρχε, όχι όμως ο εισαγγελέας. Δεν εχω μιλησει με τους Πατερες, αλλα ακομη κι η μολοτωφ σε θεση αμυνας που βρισκονταν, φαινεται οτι ειναι προϊον φωτομονταζ
  2) Καποιοι προτεινουνε οτι θα πρεπε να κατσουνε να τις "φανε", όπως εγινε και στη παλαιοτερη εφοδο με βαριοπουλες της ψευτοαδελφοτητας, συνοδεια μπραβου (όπως και παλιοτερα μισθωνανε μπραβους για επιθεσεις..).

  Σταύρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Το ιστορικο διωξης της Μονης φαινεται σε Μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει :
  http://psifides.pblogs.gr/2008/06/mhnythria-anafora-toy-b-kapernaroy-gia-thn-monh-esfigmenoy.html
  Eκει, μεταξυ πολλών γεγονοτων, διαβαζουμε και γι αυτο το συμβαν :
  Η σοβαρότερη όλων εγκληματική ενέργεια που έχει λάβει χώρα εις βάρος μας συνέβη την 20.12.2006, όπου πραγματοποιήθηκε μία άνευ προηγουμένου δολοφονική επιδρομή εναντίον μας από τα μέλη της ψευτοαδελφότητας του Κατσουλιέρη με τη συμμετοχή ενός κοσμικού, ο οποίος μάλιστα προηγείτο των μελών της ψευτοαδελφότητας κρατώντας ένα λοστό! Συγκεκριμένα, ήταν κατά τις 05.00 π.μ. όταν ξυπνήσαμε από το θόρυβο που προκάλεσε η διάρρηξη της εισόδου του κονακίου μας στις Καρυές, όπου και ξαφνικά εισέβαλαν μέλη της ψευτοαδελφότητας του Κατσουλιέρη και συγκεκριμένα οι Πατέρας Γαβριήλ, Ιερομόναχος Ιωακείμ, Πατέρας Εφραίμ, Πατέρας Βαρθολομαίος και ο προαναφερθείς κοσμικός, ο οποίος, τυγχάνει αδελφός του μέλους της ψευτοαδελφότητας, μοναχού Βαρθολομαίου και συνάμα Αστυνομικός εν ενεργεία!
  ... Εκείνοι από εμάς που αντελήφθησαν πρώτοι την εισβολή άρχισαν να φωνάζουν για να ειδοποιήσουν και τους άλλους ότι γίνεται επίθεση και έτρεξαν προς την ήδη διαρρηγμένη πόρτα. Είδαν και άκουσαν σαστισμένοι τους εισβολείς να κραδαίνουν λοστούς και σιδερένιες μπάρες και να αλαλάζουν μανιωδώς. Οι δράστες άρχισαν να χτυπούν λυσσαλέα όσους από εμάς επιχειρούσαν με τα σώματά τους να απωθήσουν τους εισβολείς. Οι τελευταίοι χτυπούν με φονική μανία όποιον από εμάς συναντούν μπροστά τους. Από χτυπήματα με σιδηρολοστό τραυματίζονται οι πατέρες Μαρδάριος, Αμβρόσιος και Χρυσόστομος, ο δεύτερος μάλιστα εξ';αυτών σοβαρά διότι ο σιδηρολοστός τον πέτυχε στο κεφάλι! Ο μοναχός αυτός χρειάστηκε να νοσηλευτεί τρεις ημέρες στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης!
  Σημειωτέον είναι και το εξής περιστατικό, που δεικνύει και αποδεικνύει την απαράδεκτη, παράνομη και εγκληματική σύμπραξη των Αστυνομικών Αρχών Καρυών με την εγκληματική ψευτοαδελφότητα του Χρυσόστομου Κατσουλιέρη!
  Όταν εμείς κατορθώσαμε τελικά να απωθήσουμε τους εισβολείς κάτω στο καλντερίμι, βρεθήκαμε προ της οδυνηρής εκπλήξεως να βλέπουμε τον υποδιοικητή της Αστυνομίας Καρυών κ. Δούκα με συνοδεία τεσσάρων ακόμα ενστόλων αστυνομικών αντί να σπεύδουν να συλλάβουν τους εισβολείς, που παρολίγο να γίνουν φονιάδες μας, να στέκονται και απλώς να αναμένουν την «έκβαση» της μάχης, νομιμοποιώντας με τον τρόπο αυτό και συμπράττοντας στην ενδεχομένως φονική πρόθεση της εγκληματικής «αδελφότητας» εις βάρος μας!
  Το γεγονός ότι η εισβολή-επίθεση της 20 Δεκεμβρίου 2006 εις βάρος μας από την ψευτοαδελφότητα του Χρυσόστομου Κατσουλιέρη αποτελούσε στημένη ενέδρα με συνενοχή και της Αστυνομίας Καρυών, αποδεικνύεται αδιάσειστα από τα εξής γεγονότα:
  α) από την πρώτη στιγμή που διεπιστώσαμε την επιχείρηση παραβίασης της εξώθυρας του κονακίου μας, τηλεφωνήσαμε στην Αστυνομία για να σπεύσει να μας προστατεύσει. Η Αστυνομία ήλθε μεν αλλά όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να μας βοηθήσει, όπως ήταν το αυτονόητο και θεσμικώς προβλεπόμενο καθήκον της, αλλά συνέλαβε δικούς μας μοναχούς και όχι τους δράστες!!
  β) Όταν ο Εσφιγμενίτης Πατήρ Μαρδάριος ερώτησε γεμάτος απορία τον υποδιοικητή της Αστυνομίας Δούκα για ποιό λόγο διατάσσει αυτός τη σύλληψη των Εσφιγμενιτών μοναχών και όχι τη σύλληψη των δραστών εισβολέων με τη φράση «μα καλά συλλαμβάνεις εμένα που σε φώναξα και αφήνεις αυτόν (εννοώντας τον παρακείμενο ψευδοεσφιγμενίτη π. Βαρθολομαίο) που ήρθε να με σκοτώσει;», η αυθόρμητη απάντηση του υποδιοικητή ήταν «Αυτός είναι δικός μου, θα έρθει μόνος του»!!!
  Και δεν έφτανε η παντελής ατιμωρησία των στην ουσία επ';αυτοφώρω καταληφθέντων εισβολέων-μελών της ψευτοαδελφότητας, αλλά η Αστυνομία Καρυών δια του υποδιοικητή της κ. Δούκα προχώρησε και στην απέλαση δύο Εσφιγμενιτών πατέρων, ενώ αυτοί ακόμα νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Πολυγύρου!
  Οι δε δηλώσεις των αξιωματικών της Αστυνομίας στα κανάλια της τηλεόρασης αποτέλεσαν την απόλυτη παραποίηση της αλήθειας αφού ξεδιάντροπα μίλησαν για δήθεν δική μας επίθεση κατά των ψευδοεσφιγμενιτών!

  Σταύρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. αστυνομικοί και δικαστές εναντίον μοναχών στην ορθόδοξη Ελλάδα
  ευελπιστούμε να δείξουν την ίδια ευαισθησία οι δικαστές σε κάποιους εγκληματίες κατα συρροή που κατέστρεψαν μια ολόκληρη χώρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Τώρα οι Φαναριώτες θα νομίζουν ότι νίκησαν; Ας το νομίζουν. Εμείς τι κάνουμε; Τι θέλουμε να κάνουμε; Όχι αυτό που μπορούμε αλλά πλέον ό,τι δεν μπορούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Επειδη δεν δικαιολογειται μια τοσο αυστηρη αποφαση να εχει παρθει χωρις εξωθεν "παρεμβαση"
  ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ ΕΙΣΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ κ κανονικα οχι μονο το μνημοσυνο πρεπει να σου κοψουν αλλα κ την εισοδο στο Αγιο Ορος να σου απαγορευσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Κατα τα αλλα βρες τα με τον αδερφο σου πριν πατε στα δικαστηρια....και 20 χρονια..!!!!...ποιοι θα πανε τωρα στη Μονη,πως θα αισθανονται για τα αδερφια τους που αδικα μπηκαν φυλακη...;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Χρειάζεται προσοχή.Ομολογία πίστεως ασφαλώς αλλά αποφυγή σχισμάτων.Οι μοναχοί του Μεθοδίου έχουν σχέσεις με παλαιοημερολογίτες σχισματικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμε και Ψευδοχριστιανέ της πλάκας που δεν αξίζεις ουτε για στημένος που είσαι. Αν κατάλαβες τι έγραψες τότε είπε και γιατί ο Φίλος σου ο Πάπας ονομάζει γενικά τους Ορθοδόξους Σχισματικούς; Συμπεριλαμβάνει και τους Παλαιοημερολογίτες ή θεωρεί τους Νεοημερολογίτες της Ποίμνης του; Μάλλον δεν έχεις απάντηση και τρέχα στον Πατέρα σου τον Διάβολο τώρα αμέσως να σου είπη τι θα μας απαντήσεις! Ντροπή σου!

   Διαγραφή
  2. Τί;;; Έχουν σχέση με ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ;;;;; Και τους έριξαν μόνο 20 χρόνια;!;! Ντροπή στους δικαστές! Έπρεπε να επαναφέρουν την θανατική ποινή!

   Διαγραφή
  3. Διάβασε το σχόλιο του π. Νικολάου πιο πάνω.
   Πράγματι όσα και να μας χωρίζουν μας ενώνει η τρέλα για τον Χριστό.
   ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ

   Διαγραφή
  4. Οικουμενιστικο τρολ 11:20 σοβαρεψου, αρκετά με αυτες τις ασυναρτησίες και συκοφαντίες κατά των παλαιοημερολογιτών. Θέλουν προσοχή οι παλαιοημερολογίτες και οι οικουμενιστες δε θέλουν προσοχή ;;;;;;; Για τον Βαρθολομαίο και τους οικουμενιστες δε λες κουβέντα!!!!!!!!! Γιατί;;;;; Πάνε καλά όσοι ακολουθούν τους οικουμενιστες στα αισχη τους και σε απασχολούν οι παλαιοημερολογίτες;;;;;; Άσε μας ρε επιτέλους τρολ ε τρολ...
   Σταμάτα να το παίζεις τάχα προστάτης της ορθοδοξίας γιατί δε πείθεις ούτε τον εαυτό σου.
   Υπάρχει παλαιό και νέο ημερολόγιο εξαιτίας των οικουμενιστων οι οποίοι όλοι τους έχουν βρει δυστυχώς χώρο δράσης σε μας στο νέο ημερολόγιο μαγαριζοντας μητροπόλεις. Αυτους πρέπει να προσέχουμε τους καταστρεπτικά επικίνδυνους αιρετικούς οικουμενιστες αυτοί είναι η ρίζα του κακού.

   Διαγραφή
 23. Μου φαίνεται πως η υποκρισία περισσεύει από κάποιους ¨συνπάσχοντες¨ αφού οι μοναχοί μας είχαν ζητήσει την συμπαράστασή μας στο δικαστήριο και ΟΧΙ μετά με ...σχόλια στο ιντερνετ ..!!! ( Φωνη Λαού..!!! ) Γιατί εσείς οι θεσαλλονικείς ΔΕΝ ¨πήξατε¨ το ακροατήριο για να δουν οι μασονο - δικαστές με ποιούς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουν να κάνουν ..;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και φιλοαγιορίτες ..!!!! Δ Ε Ν είναι δίωξη και εξοντωτική τιμωρία των Εσφιγμένων αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Αγίου Όρους που έχουν βάλει στο μάτι να το ΔΥΑΛΙΣΟΥΝ..!!! Με αυτή την Απίστευτη ¨καταδίκη¨ ( την στιγμή που ¨κάποιοι¨ καίνε με μολότωφ τρόλευ στο κέντρο της Αθήνας και απλά τους ...κοιτάνε !!! ) θα αρχίσουν την Επίθεση στο Άγιο βουνό , τον τρόπο και τους κανόνες διαβίωσης των μοναχών , θα απαιτήσουν καθολική ¨συμμόρφωση¨ και θα φέρουν για αρχή δήθεν ...προστασία , ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ..!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. AISXOS!!!! SIGA SIGA KSEXILIZI TO POTIRI, TI MPOROUME NA KANOUME??????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Η εξωφρενική αυτή απόφαση του δικαστηρίου για τους Γέροντες της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους και ειδικά για τον ηγούμενο πατερά Μακάριο, θα έχει τα αντίστροφα αποτελέσματα.

  Ο ηγούμενος και οι διωκόμενοι μοναχοί, καθώς και το μοναστήρι θα αναδειχτούν σαν τον μοναδικό φάρο της Ορθοδοξίας στο καταρρέων Άγιο Όρος και η καταδίκη τους θα λαμπρύνει και θα πεισμώσει τον αγώνα για την Ορθοδοξία.

  Εμείς οι υπόλοιποι λαϊκοί και ρασοφόροι με ότι μέσο διαθέτουμε να συμπαρασταθούμε στον ιερό αγώνα τους.

  Και κάτι ακόμα. Κάποιοι θυμηθήκαν παλιές μαύρες εποχές φακελώματος και διώξεως φρονημάτων, μόνο που σε αυτή την περίπτωση η υπόθεση είναι ιερή και όσοι προχωρούν σε τέτοιες μεθόδους, θα πληρώσουν βαρύ τίμημα.
  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. να είμαστε όλοι έτοιμοι για ομολογία
   αυτός άλλωστε είναι ο δρόμος του γνήσιου Χριστιανού
   όσο για τους Αγιορείτες που δεν αντιδρούν ίσως κάποιοι αντιδράσουν όταν δουν τα ξενοδοχεία και τα καζίνο να χτίζονται...κάτι έλεγε σχετικά ο αγ Παίσιος για την άλωση του Αγίου Όρους...
   χρήμα και δόξα πίσω απ τα ράσα και τα άμφια κάποιων, όλα τα άλλα είναι φύκια και μεταξωτές κορδέλλες, το χρήμα τους νοιάζει

   Διαγραφή
 27. Μισθαρνα όργανα της αδικαοσυνης η Νέμεσις θα έρθει και για σας, για σένα "πατριάρχη" του μισους η δικαιοσύνη του κυρίου θα πέσει στο κεφάλι σου και τότε αλίμονο σου.
  Ει Κυριος μεθ ημων ουδεις καθ ημων!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Για ποια αδικήματα λέει το κατηγορητήριο ότι καταδικάστηκαν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Θελω να πω κατι και στους δικαστες:οταν οι αποφασεις που παιρνετε ειναι αδικες, γνωριζετε οτι θα τιμωρηθειτε ειτε εσεις ειτε τα παιδια σας; φοβο Θεου εχετε; ευαγγελια. Ζαλακωστα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. οι λιμενικοί, οι αστυνομικοί είχαν φόβο Θεού; Μην ξεχνάμε ότι δεν τους αφήνουν ούτε να ψαρέψουν και πέθαναν γεροντάκια μέσα στο μοναστήρι γιατί ήταν αποκλεισμένοι, αυτό δεν λέγεται ρατσισμός;;; πού είναι οι χριστιανοί δικηγόροι και νομικοί τόσα χρόνια;

   Διαγραφή

 30. ἀπόσπασμα ἄρθρου τοῦ π. Θεοδώρου Ζήση, ὅπου περιγράφει μιά φοβερή ὁπτασία τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου, ἡ ὁποία ἔχει καί σήμερον, προπάντων σήμερον μεγάλην ἐπικαιρότητα:

  ...Το έκανα γιατί άκουσα φωνή που έλεγε: «Θα μιανθεί το θυσιαστήριό μου». Αυτά είδε ο Γέροντας. Και μετά από δύο ακριβώς έτη έγινε επίθεση των Αρειανών και η αρπαγή των Εκκλησιών. Άρπαξαν τα ιερά σκεύη με τη βία, τα έδωσαν σε ειδωλολάτρες να τα κρατούν, τους εξανάγκασαν να μετέχουν στις συνάξεις τους και παρόντων αυτών έκαναν στην Αγία Τράπεζα ό,τι ήθελαν. Τότε καταλάβαμε όλοι μας, λέγει ο Μ. Αθανάσιος, ότι τα λακτίσματα εκείνα των ημιόνων προεμήνυαν στον Αντώνιο όσα πράττουν τώρα οι Αρειανοί ως κτήνη. Μετά την οπτασία ένιωσε την ανάγκη ο Γέροντας να ενθαρρύνει και να παρηγορήσει τους γύρω του λέγοντας: «Μη λυπάσθε, παιδιά μου, γιατί όπως οργίσθηκε ο Κύριος, έτσι πάλι και θα θεραπεύσει το κακό. Σύντομα η Εκκλησία θα επαναποκτήσει την ομορφιά της και θα λάμψει. Θα δείτε αυτούς που εξορίστηκαν να επιστρέφουν, την ασέβεια να υποχωρεί και να κρύβεται, και την ευσεβή πίστη να εμφανίζεται και να κυριαρχεί παντού, αρκεί σεις να μην μιανθήτε από την αίρεση των Αρειανών, γιατί δεν είναι η διδασκαλία των Αποστόλων, αλλά των δαιμόνων και του πατρός αυτών του διαβόλου, άλογη και άκαρπη, σαν την αλογία των ημιόνων».

  Ἐν ἐπιλόγω γράφει ὁ π. Θεόδωρος Ζήσης:

  «Η οργή του Θεού έχει καταλάβει την Εκκλησία εδώ και πολλές δεκαετίες. Ο Παπισμός και ο Οικουμενισμός θριαμβεύουν. Τότε ο Μ. Αθανάσιος και οι άλλοι Πατέρες κατενόησαν τον κίνδυνο, που περιέγραφε το όραμα του Μ. Αντωνίου. Τώρα βλέπουμε να μολύνονται οι ναοί και τα θυσιαστήρια από συμπροσευχές και συλλείτουργα με τους «αλόγους» αιρετικούς και ενισχύουμε την μόλυνση και την επαινούμε, συλλακτίζοντες κι εμείς μέσα εις τα Άγια των Αγίων. Αν παρακολουθήσει κανείς οικουμενίστικα συλλείτουργα και συμπροσευχές, σαν αυτό που έγινε στην Καμπέρα, στην Ζ’ Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου των δήθεν Εκκλησιών, και σαν αυτά που γίνονται συχνά με τη συμμετοχή ιερέων ομοφυλοφίλων που τολμούν και κρατούν το Άγιο Δισκοπότηρο και γυναικών επισκόπων και ιερειών, η εικόνα υπερβαίνει και το όραμα του Μ. Αντωνίου. Μόνη ελπίδα για να επανεύρει η Εκκλησία την ομορφιά της είναι η σύσταση και συμβουλή του Μ. Αντωνίου: «Μόνον μη μιάνετε εαυτούς μετά των Αρειανών». Μόνο να μη μιανθούμε από την κοινωνία μας με τον Παπισμό και Οικουμενισμό, με τους φιλοπαπικούς και οικουμενιστάς Ορθοδόξους. Επειδή μέχρι τώρα δεν το επράξαμε δυναμικά και αποφασιστικά, γι’ αυτό παρατείνει ο Θεός επί έτη την οργή του, την αιχμαλωσία των Ορθοδόξων στην παναίρεση του Οικουμενισμού. Μέχρι πότε επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί θα επιτρέπουμε τα άλογα κτήνη, τους αιρετικούς, να λακτίζουν και να μιαίνουν τα Ιερά και τα Άγια της Ορθοδοξίας; Όσο απρακτούμε και βρίσκουμε διάφορες προφάσεις πνευματικοφανείς, το βδέλυγμα της ερημώσεως θα ίσταται εν τόπω αγίω».

  ΤΑ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ!

  ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΣΟΥ

  Πολύκαρπος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ο Γέροντας Μεθόδιος καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός...
  Εφόσον λοιπόν ο λόγος είναι περί ηθικής τότε από ποιόν ηθικό αυτουργό να ξεκινήσουμε και σε ποιόν ηθικό αυτουργό να καταλήξουμε....
  Υπάρχουν μεγαλύτεροι ηθικοί αυτουργοί από τους ελεεινούς πατριάρχες:
  Αθηναγόρα(αιρετικός-ακατανόμαστος),
  Δημήτριο(αιρετικός-απαράδεκτος),
  βαρθολομαίο(Μέγας Αιρεσιάρχης της Μεγάλης Στοάς των Σαρδανάπαλων και αντίχριστων οικουμενιστών).....
  Ποιοί πρόδωσαν,Ποιοί προκάλεσαν,Ποιοί παίζουν τόσα χρόνια με τα νεύρα όλων μας;
  Δεν έπρεπε όχι πατριάρχες να είναι αλλά ούτε καντηλανάφτες!Έπρεπε να έχουν καταδικαστεί σε καθαίρεση και διωγμό από την Εκκλησία για δεκάδες δογματικές-ηθικές(όχι σεξουαλικές, αυτά τα γνωρίζει ο Θεός) ατασταλίες;Ποιός τους καταδίκασε;Κανείς!!!
  Που είναι οι σιωπηλοί συνένοχοι τους,που τους έχει πιάσει μουγκαμάρα πανελλαδικά, οι ακατανόμαστοι ηθικοί συναυτουργοί,δεσποτάδες οικουμενιστές και μη;
  Φταίνε οι Εσφιγμενίτες που κάνουν το χρέος τους τόσα χρόνια και σαν Αγιορείτες και σαν Ορθόδοξοι και να προσπαθεί ο ελεεινός και παναιρετικός βαρθολομαίος να τους διώξει από το σπίτι τους ,από την μετάνοια τους,παράνομα;Δεν θα αμυνθούν;Θα γυρίσουν και το άλλο μάγουλο στην αίρεση;ΠΟΤΕ!!!!
  Και μπράβο τους!!!!
  Ντροπή και στην δικαστική εξουσία για την παράνομη καταδικαστική απόφαση!
  Απλά ντροπή τους!
  Βαρθολομαίε ελεεινέ και τρισάθλιε εξαφανίσου από προσώπου γης γιατί μολύνεις
  και προσβάλλεις με τις ανηθικότητες σου και τον ουρανό και την γη.Αν έχεις ακόμα καμία ελπίδα να γλυτώσεις την κόλαση που έχεις ανοίξει εις βάρος σου, φρόντισε να την εκμεταλευτείς, γιατί είσαι αξιολύπητα αθεράπευτος!!!!
  Κουράγιο άγιε ηγούμενε με την ευλογημένη συνοδεία σου...μπλέξατε με ερπετοειδή
  που δεν γνωρίζουν ούτε από ανθρωπιά, ούτε από δικαιοσύνη,ούτε από λεβεντιά,ούτε από φιλότιμο,ούτε από φόβο Θεού.Ο Κύριος να σας ενδυναμώνει και να ξέρετε ότι ο λαός του Χριστού είναι μαζί σας!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν καταλαβαίνει τίποτα αυτός
   δεν πιστεύει
   τι τον περιμενει αν γνωριζε...

   Διαγραφή
 32. Πάπας και Βαρθολομαίος (και όσοι τους ακολουθούν...) αγάλλονται.Άχρι καιρού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Σαν δεν ντρέπεται ο Βαρθολομαίος. Αλλά ο Θεός θα μας κρίνει όλους στο τέλος.
  Υπομονή και κουράγιο στους εσφιγμενίτες μοναχούς αλλά και σε όλους τους Ορθοδόξοθς που διώκονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Πρεπει ολοι μας να απομακρυνομαστε απο ναους που λειτουργουν οικουμενιστες και ειδικα μητροπολητες, καλη ωρα Ανθιμος. Ας το κανουμε πραξη ΟΛΟΙ επιτελους, μη τους φοβαστε, μονον τον ΚΥΡΙΟ. Ευαγγελια. Ζαλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ και το έχω κάνει!
   Εμπρός λοιπόν ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ & Αγώνας...
   Κ. Μ.

   Διαγραφή
 35. Ελενη Κικιριδου(Μασουτης)28 Ιανουαρίου 2017 - 9:23 μ.μ.

  Ο Ρατσισμος απεναντι στους ορθοδοξους σε ολο του το μεγαλειο!!! και ειμαστε ακομα στην αρχη.Οι πατερες θα στεφανωθουν απο τον ΚΥΡΙΟ ενω αυτοι ολοι θα γκρεμιστουν στα ταρταρα της κολασεως!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ο Ιερομόναχος Κάλλιστος Τζουλακίντζε [γοχ]δηλώνει στο πλευρό του Γέροντα Μεθοδίου και των εσφιγμενιτών.
  Δηλώνει όμως και το λάθος αυτών των Μοναχών που πέταξεν μολότωφ.
  Κατά τον ψαλμωδό οι εθνικοι ξεκινουν την μερα τους με τα άρματα και την δύναμή τους, ενω ο λαος του Θεού ξεκινά την μέρα του με τον Θεό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΚΤΙΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΠΤΕΣ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ . ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΝΙΚΟΛΑ :
  O ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΑΓΑΘΩΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ.Ε Κ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ
  Η ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΑΓΑΘΩΝ-ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.
  ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ.
  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΩΜΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Οι προσφάτως επιβληθείσες εξοντωτικές ποινές σε βάρος των δύο μοναχών αναντιλέκτως προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα ένεκα της αυστηρότητός τους και εγείρουν σοβαρές υπόνοιες περί υπάρξεως σκοπιμότητος σε αυτές.
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν ήταν οικουμενιστές τώρα θα ήταν αθώοι.
   Το είδαμε ξανά το έργο.

   Διαγραφή
 41. Αισχος!! Φως ΦΑΝΑΡΙ ...η αποφαση της "δικαιοσυνης".....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Εάν είχαμε αντιδράσει όλοι δυναμικά τότε που πάτησε πόδι ο δαιμονισμένος πάπας στην αγιοτοκο Ελλάδα πιστεύω τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά σήμερα... Ο αχρικαιρισμος μας διέλυσε...
  Ο οικουμενισμος βρήκε έδαφος και γιγαντώθηκε...
  Τώρα πώς θα ξεριζωθεί;
  Κ. Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. "Ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται ....."
  Οταν έχουμε καταλάβει μία Μονή επί 40 χρόνια και δεν την αφήνουμε, εφ όσον διαφωνούμε με το πνευματικό περιβάλλον του χώρου,
  Οταν δεν προσερχόμαστε στις Συνάξεις της Ιερά Κοινότητος, επειδή δεν θέλουμε να κάνουμε προσευχή (εμείς οι Καθαροί) με τους άλλους (τους μολυσμένους),
  Οταν δεν υπολογίζουμε Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους, Επισκόπους, κλπ.,
  Οταν έχουμε εις βάρος μας Καταδικαστικές Αποφάσεις από Δικαστήρια και δεν δίνουμε καμμία σημασία,
  Οταν ασκούμε βία σε κρατικούς υπαλλήλους, ωσάν να είμαστε αναρχικοί των Εξαρχείων,
  Οταν γελοιοποιούμε το ράσο που φοράμε, ξεχνάμε την μοναχική μας ιδιότητα, και δίνουμε χείριστο παράδειγμα συμπεριφοράς στους αθέους, ώστε να μπορούν άνετα να κατηγορούν την Εκκλησία,
  Οταν η Ταπείνωση και η Υπακοή στους Ανωτέρους μάς είναι άγνωστες λέξεις,
  Οταν το ΕΓΩ μας είναι υπεράνω του Ευαγγελίου, των Μοναχικών Κανόνων, της Χριστιανικής συμπεριφοράς,
  Τότε η Πτώση μας θα είναι Παταγώδης και Επώδυνη !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για κατι τετοιους σαν κ εσενα τραβηξε το εθνος τα κερατα του 400 χρονια.
   Κ την πτωση κ το εγω μας ασε να τα κρινει Εκεινος οταν αποφασισει οτι ηρθε η ωρα.

   Διαγραφή
  2. Ανωνυμε 2.42 είσαι άξιος του "μισθου" σου, όχι μονο του προσκαιρου, καθως καπου θα βολευεσαι σε οικουμενιστικο περιγυρο...αλλα κι αυτου που θα λαβεις απ τον Κυριο, αν συνεχισεις να εισαι συκοφαντης και διαστρεβλωτης ακομα και της λογικης
   1) Το Άγιο Όρος έχει καταστατικο κι η Εκκλησια Ιερους Κανονες, οι αιρετικοι φευγουν, όχι οι Ορθοδοξοι. Και στο Αγιο Ορος μενουνε νομιμες αδελφοτητες, με συγκεκριμενες προϋποθεσεις, οι οποίες καταπατουνται στην ψευτοαδελφοτητα
   2) Β' Κανὼν τῆς ἐν Ἀντιοχείᾳ Συνόδου:
   «Μὴ ἐξεῖναι δὲ κοινωνεῖν τοῖς ἀκοινωνήτοις, μηδὲ κατ᾽ οἴκους συνελθόντας συνεύχεσθαι τοῖς μὴ τῇ ἐκκλησίᾳ συνευχομένοις, μηδὲ ἐν ἑτέρᾳ ἐκκλησίᾳ ὑποδέχεσθαι τοὺς ἐν ἑτέρᾳ ἐκκλησίᾳ μὴ συναγομένους. Εἰ δὲ φανείῃ τις τῶν ἐπισκόπων, ἢ πρεσβυτέρων, ἢ διακόνων, ἤ τις τοῦ κανόνος τοῖς ἀκοινωνήτοις κοινωνῶν, καὶ τοῦτον ἀκοινώνητον εἶναι, ὡς ἂν συγχέοντα τὸν κανόνα τῆς ἐκκλησίας».
   Μ. Βασίλειος: «Οἵτινες τὴν ὑγιᾶ ὀρθόδοξον πίστιν προσποιούμενοι ὁμολογεῖν, ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΙ δὲ τοῖς ἑτερόφροσι, τοὺς τοιούτους, εἰ μετὰ παραγγελίαν μὴ ἀποστῶσιν, μὴ μόνον ἀκοινωνήτους ἔχειν, ἀλλὰ μηδὲ ἀδελφοὺς ὀνομάζειν» (Βλ. Ν. Βασιλειάδη, Μᾶρκος ὁ Εὐγενικὸς καὶ ἡ Ἕνωσις τῶν Ἐκκλησιῶν, Ἔκδ. «Σωτήρ», Ἀθῆναι, 1972, σελ. 95).
   3) ψευτοποιμενες δεν υπολογιζουμε
   ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ στον 15ο κανονα πρωτοδευτερας
   "Οι γαρ, δι' αίρεσιν τινα παρά των Αγίων Συνόδων, ή Πατέρων κατεγνωσμένην, της προς τον πρόεδρον κοινωνίας εαυτούς διαστέλλοντες, εκείνου δηλονότι την αίρεσιν δημοσία κηρύττοντος, και γυμνή τη κεφαλή επ' Εκκλησίας διδάσκοντος, ου μόνον τη κανονική επιτιμήσει ουχ υπόκεινται, προ συνοδικής διαγνώσεως εαυτούς της προς τον καλούμενον Επίσκοπον κοινωνίας αποτειχίζοντες, αλλά και της πρεπούσης τιμής τοις ορθοδόξοις αξιωθήσονται. Ου γαρ Επισκόπων, αλλά ψευδεπισκόπων και ψευδοδιδασκάλων κατέγνωσαν, και ου σχίσματι την ένωσιν της Εκκλησίας κατέτεμον,
   αλλά σχισμάτων και μερισμών την Εκκλησίαν ΕΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΡΥΣΑΣΘΑΙ".
   (Ιερόν Πηδάλιον Σ.358).
   4) πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις».
   5) Δες στο μηνυμα παραπανω πως οι επικορκοι αστυνομικοι συνεργαστηκαν με την ψευτοαδελφότητα και λειτουργησαν εγκληματικα
   6) Για τα υπολοιπα δεν εχω να πω κατι, εκφραζουν αυτους που ακολουθεις, μονο που κανεις ένα λαθος : τιμη ειναι οι διωξεις για τους Ορθοδοξους

   Σταύρος

   Διαγραφή
  3. Οι εσφιγμενίτες είναι σήμερα το πρόβλημα στο Άγιον Όρος ή η ακατανόητη ανοχή που δείχνει η Ιερά Κοινότητα στα αίσχη του Βαρθολομαίου;
   Έχεις τίποτε να πεις και για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά της Ιεράς Κοινότητας απέναντι στον Μπουτάρη;

   Διαγραφή
  4. 2:42 ευχαριστούμε για το μάθημα θρησκευτικών, να το στείλετε στο υπουργείο α-παιδείας να μη ξεχάσει να το εντάξει στα βιβλία των θρησκευτικών!!! Για πείτε μας τώρα όταν οι ορθόδοξοι συμπροσεύχονται με αιρετικούς τί ειδους πτώση παίζει, γνωρίζετε;

   Διαγραφή
  5. Αυτή η απόφαση δημιουργεί προηγούμενο για παρεμβάσεις εντός του Αγίου Όρους, κρατών.

   Δηλαδή αν επόμενο Μνημόνιο προβλέπει την εξέταση των χρημάτων που πήγαν μέσω ΕΣΠΑ στο Άγιο Όρος, και τα ζητήσουν πίσω, τί θα κάνουν όσες από τις υπόλοιπες Ιερές Μονές τα διαχειρίστηκαν;;;

   Διαγραφή
 44. Ναι στις συμπροσευχές Κ. 2 και 42 Ταπείνωση και Υπακοή! Τι προτιμάς διαλέγεις και παίρνεις και όπως θέλεις τα λες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. αξιολύπητοι και τραγικοί και άξιοι θρήνων όλοι όσοι επέλεξαν να είναι δούλοι ανθρώπων, ξεχνώντας αν και θνητοί ότι Ο Θεός μεν μακροθυμεί, αλλά και ενεργεί αστραπιαία, λόγω Δικαιοσύνης την οποία εισπράττουμε ως Οργή Θεού, παρ όλο που δεν είναι έτσι...
  σιγά μην φοβηθούν τα κομάντο της ορθοδοξίας τα ανθρώπινα δικαστήρια, και σε φυλακή να τους βάλλουν, μπορεί να γίνει όπως με τους Αποστόλους, πήγαινε Αγγελος Κυρίου και τους έβγαζε και τους έστελνε να κηρύξουν...
  το άλλο το φοβερό όταν φεύγει η ψυχή απ το σώμα και το δικαστήριο εν ώρα Κρίσεως αυτό ναι το έχουν υπ όψιν οι γέροντες...και γι αυτό άλλωστε αγωνίζονται, για την καλή απολογία...άντε τώρα να τα εξηγήσεις αυτά σε ανθρώπινο δικαστήριο όπου ακούς και για αργύρια...μάλλον σιωπάς
  τώρα βέβαια υπάρχει και ο νόμος περί ρατσισμού γιατί είναι φως φανάρι ότι διώκονται για την ορθόδοξη πίστη τους,αυτό κανένας νομικός δεν το είδε ώστε να σταθεί δίπλα τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Λίγη τσίπα δεν υπάρχει πια; Και μετά αναρωτιόμαστε πώς φτάσαμε ως εδώ; Με τέτοιους "χριστιανούς ορθόδοξους" φτάσαμε σε αυτήν την κατάντια!
  Είναι δυνατόν να χαίρεται έλληνας για αυτή την ποινή σε έναν ηλικιωμένο συνελληνα την στιγμή που είναι κατευθυνόμενη φανερά; Αύριο βρε ανεγκέφαλε θα κάνουν τα ίδια και σε μας αν τολμήσουμε να διαμαρτυρηθούμε για τα αυτονόητα. Προσπερνω τα ψέμματα και την έλλειψη στοιχειωδών θεολογικών γνώσεων που μάλλον είναι εξ επί τούτου για δημιουργία λάθος εντυπώσεων, ντροπή και πάλι!!!
  Κ. Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΕΣΠΑΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ
  ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ
  Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΑΚΡΟΘΥΜΕΙ ΙΣΟΒΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΘΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ
  ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΣΑΝ ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΜΕΣ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ; ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ
  Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ ΣΑΝ ΜΠΑΛΟΝΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΣΥΓΧΙΣΗ
  ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΑ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
  ΑΣ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΚΙ ΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΩ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΕΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δίκαιο έχεις αδελφέ μου! Εμπρός λοιπόν ήλθε η ώρα να ασχοληθούμε με το πραγματικό πρόβλημα που είναι το πνευματικό!!!
   Κ. Μ.

   Διαγραφή
 48. Η ''ΠΑΡΑΓΚΑ'' ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ .ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΤΟΥ SAMAEL Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ......ΤΟΥ..ΕΣΠΑ..


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Να παψουν οι διχονιες και οι εξυπναδες ολονων. Να καθηστε ολοι στο σκαμνι και να κατηχητηται γιατι ολοι εχετε αγνοια απο τι λενε και διαδασκουν οι Αγιοι Πατερες μας να καθηστε να διαβαστε τα συγραμματα τους τις ερμηνειες τους να δειτε τις ομοιοτητες και τις διαφορες και να ενωθειτε οι μεν οι αποστατες οι λεγομενοι Οικουμενισται ειναι μεν ενωμενοι αλλα ο καθενας και εκει ακους χιλιες γνωμες αυτοι οι αποσταται οφειλουμε να τους γυρισουμε πισω αν θελουμε βα ονομαζομαστε Χριστιανοι.
  Οι δε Αντιοικουμενισται να ενωθουν μεταξυ τους τωρα που γιναμε πολλοι θα εχουμε πιο πολλυ δυναμη να αντιμετωπισουμε τους Οικουμενιστας και να γινει Ορθοδοξος Συνοδος να καταδικασει τον Παπισμο,Προτεστατισμο και Οικουμενισμο και την Νεα Εποχη τις αιρεσεις.
  Αδερφια ενωθειτε μην σφαζεσθαι μεταξυ σας.

  Χατζητριανταφυλλος Βασιλειος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ
  Λόγος Α Κατά Ιουδαίων

  Μια άλλη ασθένεια , πολύ βαριά , που προσβάλλεται το σώμα της Εκκλησίας , καλεί τον δικό μου λόγο να τη θεραπεύσει. Επιβάλλεται λοιπόν να σταματήσουμε την εξέλιξη της ασθένειας αυτής και στην συνέχεια να στρέψουμε την προσοχή μας προς τους εκτός της Εκκλησίας. Είναι αναγκαίο να θεραπεύσουμε πρώτα τους δικούς μας και μετά να ασχοληθούμε με τα πράγματα των άλλων. Ποια όμως είναι η ασθένεια ?

  Πολλοί Χριστιανοί συνεόρταζαν , από κακή συνήθεια , με τους Ιουδαίους τις εορτές των Νηστειών , της Σκηνοπηγίας και των Σαλπίγγων ή του Νέου Έτους.

  Η ασέβεια των Ανομοιων συγγενεύει προς εκείνη των Ιουδαίων….

  Δεν είναι σωστό λέγει , να πάρει κανείς τον άρτο των τέκνων και να το ρίξει στα σκυλάκια.

  Ο Χριστός αποκαλώντας τους Ιουδαίους τέκνα και τους εθνικούς σκυλιά.

  Αλλά άλλαξε η θέση των πραγμάτων και οδηγήθηκαν στη θέση των σκυλιών και εμείς γίναμε τέκνα Θεού.

  Έπειτα λέει γι αυτούς που πηγαίνουν στα θέατρα και στις συναγωγές.

  Μεταξύ θεάτρου και της συναγωγής δεν υπάρχει καμία διαφορά.

  Η συναγωγή είναι σπήλαιο ληστών , κατοικητηριο δαιμόνων γιατί κανένας Ιουδαίος δεν προσκυνεί τον Θεό. …Είναι τόπος ειδωλολατρίας.

  Όλα αυτά σας το είπα και σας τα διηγήθηκα , επειδή δείχνετε απανθρωπιά και αναισθησία προς εκείνους που πράττουν η παθαίνουν αυτά.

  Τι με ενδιαφέρει εμένα ? ποια σχέση έχω εγώ με εκείνον ? Τα λόγια σας αυτά είναι χειρότερα από κάθε μισανθρωπία και σατανική σκληρότητα.

  …Πως λοιπόν ομολογείς τον Χριστό ότι είναι κεφαλή της Εκκλησίας?

  ..άρα δεν έχεις ούτε τον Χριστό κεφαλή.

  Υπάρχουν πιστοί που πάσχουν από την ιουδαϊκή ασθένεια , εσύ αδιαφορείς για την ασθένεια τους . Καθένας από εσάς να κερδίσει τον αδερφό του να τον απαλλάξει από την συναστροφη με τους χριστοκτονους. Τώρα βλέπεις τον αδελφό σου να σύρεται άδικα και ανόσια , όχι από τον δήμιο , αλλά από τον διάβολο , στο βάραθρο της απώλειας και δεν ανέχεσαι να του δώσεις ούτε μια συμβουλή , ώστε να τον απαλλάξεις από την παρανομία αυτή. Και ποια συγχώρεση περιμένεις να λάβεις ? … Και ποια συγνώμη θα έχεις , όντας μισός Χριστιανός ?

  Όταν δεις κάποιον να ιουδαιζη συγκράτησε τον , φανέρωσε τον , ώστε να μην γίνεις κοινωνός και συ του ίδιου κινδύνου. …Σκοπός είναι να τον απαλλάξουμε από την πλάνη και την ασέβεια και να τον καταστήσουμε εξ ολοκλήρου δικό μας.

  Επειδή υπάρχουν μερικοί , που θεωρούν τόπο ιερό την συναγωγή . Επειδή λέγουν ότι υπάρχουν ο νόμος και τα βιβλία .Ενώ αυτοί που έχουν τους νόμους και τους προφήτες δεν τους πιστεύουν δεν δέχονται τις μαρτυρίες τους , πράγμα που είναι μεγαλύτερο από εκείνους που βρίζουν.

  Όταν τα βιβλία διαβάζονται με απιστία , τους καθιστούν βέβηλους και δεν ωφελούνται ούτε οι ίδιοι που τα διαβάζουν. Γι αυτό ακριβώς ας την μισή την συναγωγή και να την αποστρέφεται επειδή έχουν τους αγίους και δεν πιστεύουν στους λόγους τους , επειδή τους κατηγορούν για τη χειρότερη ασέβεια.

  Για να μάθετε , ότι τα βιβλία δεν αγιάζουν τον τόπο , αλλά τον καθιστά βέβηλο η προαίρεση εκείνων που συνέρχονται εκεί….(διήγησης)

  Πες μου λοιπόν εκεί που κατοικούν οι δαίμονες δεν είναι τόπος της ασεβείας κι αν ακόμη δεν υπάρχει στημένο άγαλμα ?

  Όπου βλαστημείται ο Θεός όπου αγνοείται ο Πατέρας , όπου υβρίζεται ο Υιός , όπου αθετείται η χάρη του Πνεύματος , η καλύτερα και αυτοί οι ίδιοι είναι δαίμονες , δεν είναι μεγαλύτερη η βλάβη που προέρχεται από εκεί ? ….

  Να μην λοιπόν αδιαφορήσετε για τους ασθενείς αλλά να τους ελευθερώσετε από την ασθένεια και να τους επαναφέρετε στην επομένη συγκέντρωση μας , και πολύ μισθό θα λάβετε από τον Θεό , εύχομαι …Αμήν.
  Παρόμοια ασθένεια με τότε είναι και σήμερα η ασθένεια του Οικουμενισμού.
  Χατζητριανταφυλλος Βασιλειος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Σήμερα υπάρχει αποστασία , η Εκκλησία του Χριστού γέμισε με μέλη ανάξια , γιατί ούτε σαν ανάδοχοι που δώσαμε λόγο να κοιτάμε την ψυχή του αδελφού μας , γιατί δεν τον κατηχήσαμε τον αδελφό μας το μέλος μας , όπως πρέπει ή καθόλου .

  Σήμερα η αποστασία δεν είναι τυχούσα. Αλλά αποστασία γενική πρωτοφανής και οργανωμένη. Κατακλυσμός από πλάνες , αιρέσεις , πόλεμοι , ψεύδος ,υποκρισία , κακίες , θυμοί , έριδες , …κατευθύνεται από το κουτί της αποβλάκωσης και της διαφθοράς . Νομιμοποίηση παντός κακού. Ο άνθρωπος νοιώθει ικανοποιημένος , διότι ξεφεύγει από το κατεστημένο , από την θρησκευτική μισαλλοδοξία , όπως την αποκαλούν, την ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Γίνεται αυτόνομος χωρίς Θεό , χωρίς χωροφύλακα , χωρίς συνείδηση.

  Σήμερα Ορθόδοξοι αδελφοί μας προτιμούν να λένε ότι κατάγονται από τον πίθηκο , παρά να λένε ότι είναι κατ εικόνα και ομοίωση του Θεού. Αυτά διδάσκονται στα σχολεία της πατρίδας μας.

  Οι άνθρωποι αγάπησαν το σκότος μάλλον παρά το φως .

  Σήμερα ο εχθρός είναι ελεύθερος δίχως αντίπαλο ουσιαστικό. Η ηγεσία της Εκκλησίας μας σύρεται από το άρμα του οικουμενισμού και μοντερνισμού και απειλείται με το πνεύμα της αδιαφορίας και της εκκοσμισκευσης.

  Ας γυρίσει η άσωτος ανθρωπότης στο Δημιουργό της για να βρει σωτηρία.

  Χατζητριανταφυλλος Β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Η άγνοια ευθύνεται και για την πλάνη και για την αίρεση.
  Η άγνοια γεννά την οίηση και αυτή την πλάνη. Μπορούμε να πούμε ότι η άγνοια ισοδυναμεί με την πλάνη. Την άγνοια εκμεταλλεύεται ο πλανών την οικουμένην διάβολος. Ο διάβολος είναι εισηγητής και συνεργός όχι μόνο στην δημιουργία της άγνοιας, αλλά και της πλάνης με οποιαδήποτε μορφή και αν εμφανίζεται αυτή στο χώρο της πνευματικής ζωής.

  Η μεγάλη αντίπαλος της αλήθειας, αυτή πού τραβά σήμερα τους ανθρώπους στην απώλεια, είναι η πλάνη. Εξαιτίας της κυριάρχησε στις ψυχές των ράθυμων η σκοτεινή άγνοια και τους αποξένωσε από τον Θεό. Αυτοί δεν αναγνωρίζουν ως Θεό τον Χριστό, ο όποιος μας αναγέννησε και μας φώτισε, ή Τον πιστεύουν και Τον αναγνωρίζουν απλώς και μόνο στα λόγια και όχι στην πράξη. Πιστεύουν ότι μόνο στους παλιούς φανερωνόταν ο Θεός, όχι όμως και σε εμάς. Νομίζουν πως οι μαρτυρίες της Γραφής περί Θεού δεν αφορούν αυτούς, αλλ’ άλλους η εκείνους που τις έγραψαν και βλασφημούν την περί Θεού διδασκαλία, αφού απαρνούνται την αληθινή και με επίγνωση ευσέβεια. Τις Γραφές τις διαβάζουν σωματικά μόνο, για να μη πω Ιουδαϊκά, και απαρνούνται την δυνατότητα της εδώ αναστάσεως του ανθρώπου μέσω της ψυχής, επιθυμώντας να κατοικούν στον τάφο της αγνωσίας. Στην πλάνη λοιπόν υπάρχουν τα τρία αυτά πάθη: απιστία, πονηρία και ραθυμία. Αυτά γεννούν και υποστηρίζουν το ένα το άλλο. Η απιστία δηλαδή είναι δάσκαλος της πονηρίας, η πονηρία είναι σύντροφος της ραθυμίας, της οποίας σύμβολο είναι η οκνηρία. Η αντιστρόφως η ραθυμία γεννά την πονηρία, όπως είπε ο Κύριος: Πονηρέ δούλε και οκνηρέ. Η πονηρία είναι μητέρα της απιστίας. Γιατί κάθε πονηρός είναι άπιστος, και όποιος δεν πιστεύει, δεν έχει φόβο Θεού. Από την απιστία τώρα, γεννιέται η ραθυμία, η μητέρα της καταφρονήσεως, από την οποία αμελείται κάθε καλό και διαπράττεται κάθε κακό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com