Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

EKTAKTO: Η επίσημη θέση του Αγίου Όρους για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο – Όλο το κείμενο

oros.jpg
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: "Αμφισημίαι" και "ασάφειαι" στην σύνοδο του Κολυμπαρίου, "αμφισημίαι" και "ασάφειαι" και από το Άγιον Όρος. Τι να μας προοβληματίσει περισσότερο, η σύνοδος αυτή καθεαυτή, ή η επίσημη πλέον στάση του Αγίου Όρους;
Ξεκάθαρη θέση παίρνει, επισήμως πλέον, μόνον για τη διακοπή του μνημοσύνου. Αν και το επικαλείται πολλάκις, η ανακοίνωσις αυτή, μάλλον ρίχνει νερό στο μύλο των οικουμενιστών παρά διαφυλάττει την ενότητα. 
Ήδη όμως είναι ευκολότερο να αναγνωρισθεί, ο τρόπος που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της συνόδου του Κολυμπαρίου, μεθοδεύονται διώξεις και φιμώσεις Ορθοδόξων, χαρακτηρίζονται "ζηλωτές" και (αντικανονικώς) "εκτός της εκκλησίας".
Η συμπεριφορά αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχου, δεν συνιστά λεπτή θεολογική ακρίβεια, ή αναδιατύπωση σημείων ασάφειας, είναι γέννα της συνόδου του Κολυμπαρίου, όπου αυτός επέβαλλε τους όρους διεξαγωγής, αυτός επέβαλε τον τρόπο λήψης των αποφάσεων, αυτός επιβάλλει και την εφαρμογή τους, ακόμα και από όσες Εκκλησίες απουσίαζαν. 
Κατά τη διάρκεια μάλιστα της συνόδου, αν και όταν επιτρέψει ο Θεός να αποκαλυφθούν οι μέθοδοι επιβολής των αποφάσεων, τότε θα αποκαλυφθεί και το σχέδιο πίσω από τη σύνοδο του Κολυμπαρίου. 
Αυτή τη Πατριαρχική συμπεριφορά και τα παράγωγα της συνόδου από τη λήξη της μέχρι σήμερα, οι Αγιορείτες, φαίνεται να  μην τα έλαβαν καθόλου υπόψιν.       
Τις παρατηρήσεις της επί των τελικών κειμένων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας κοινοποίησε με τον πλέον επίσημο τρόπο η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.
Με εγκύκλιο σημείωμα το οποίο διανεμήθηκε στις 20 κυρίαρχες Μονές της Αθωνικής Πολιτείας η Ιερά Κοινότητα καταθέτει τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις του Αγίου Όρους επικεντρώνοντας την κριτική της ιδιαίτερα σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις της ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον χριστιανικό κόσμο.
Οι Αγιορείτες ζητούν πιο σαφή στάση απέναντι στο θέμα της Ουνίας αλλά και σε αυτό των ατέρμονων διαλόγων ενώ θα ήθελαν μια πιο σαφή διατύπωση η οποία θα δήλωνε την μοναδικότητα της Εκκλησίας.
Στο οκτασέλιδο κείμενο το οποίο αποτελεί καρπό της εργασίας που πραγματοποίησε ειδική επιτροπή αποτελούμενη από πέντε εκπροσώπους Μονών τονίζεται πως από τα κείμενα λείπουν διατάξεις οι οποίες θα απέτρεπαν πράξεις και δηλώσεις που εμφανίζουν τους ετεροδόξους με αυθεντικό βάπτισμα και ιερωσύνη ενώ εκφράζεται η διαφωνία για το γεγονός ότι δόθηκε περιθώριο αποδοχής μεικτών γάμων σε τοπικό επίπεδο κατ΄οικονομία.
Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις διαφωνίες που εκφράζει το κείμενο, είναι ιδιαίτερα νηφάλιο και προσεκτικά διατυπωμένο, σε αντίθεση με διάφορα άλλα κείμενα τα οποία έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα από διάφορους αγιορείτες μοναχούς.
Μάλιστα η Ιερά Κοινότητα στην Εγκύκλιο της προς τις Μονές τονίζει την ανάγκη διατήρησης της ενότητας καταδικάζοντας τις σχισματικές τάσεις που αναπτύσσονται τονίζοντας πως η τάση για «διακοπή μνημοσύνου» δεν είναι δικαιολογημένη.


25 σχόλια :

 1. Δέν κατάλαβα δηλαδή, θά περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από αλλοτριωμένους ρασοφόρους οι οποίοι υποδέχονται εν χορδαίς καί οργάνοις τούς Χριστομάχους πολιτικούς καί ολετήρες του ελληνικού λαού, πότε τόν Σαμαρά, πότε τόν Τσίπρα, αλλά καί πολλούς άλλους; Πάλι καλά που δέν ανεφώνησαν "Εύγε Βαρθολομαίε και οι λοιποί".Μετά από αυτό, τώρα νά δήτε πώς θά ενεργή ο Βαρθολομαίος αφού απροκάλυπτα τού λένε "Διακοπή μνημοσύνου δέ θά γίνη"! Ο πακτωλός τών χρημάτων από τά Ευρωπαϊκά άνομα ταμεία που εισέρυσε στόν Άγιον Όρος, τούς έχει αλώσει δυστυχώς σέ μεγάλο βαθμό! Αιδώς Αργείοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο στο Άγιον Όρος, απόφαση "καταπέλτης" για τους αποσχιστες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΝΌΗΤΕ!!!!
   Χαίρεσαι για την απόφαση "καταπέλτης" του Όρους εναντίον των "αποσχιστών".
   Κανονικά θά έπρεπε να λυπάσαι γιατί ο καταπέλτης του Θεού θα πέσει στα κεφάλια των πατέρων και αδελφών μας.
   Δυστυχώς σκοτίστηκε ο νους τους και έχασαν τον δρόμο. ΚΡΙΜΑ!
   Το ότι δεν τους ακολουθούμε,το ότι πολλές φορές θυμώνουμε μαζί τους απ'αυτά που λένε και κάνουνε δεν πάει να πει ότι δεν πονάμε για την κατάντια τους.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμε 3:54 μ.μ....κι άλλο σχόλιο,ε; Ενημέρωσε τουλάχιστον τον Δεσπότη σου για να σου δώσει παράσημα!!! Αδέλφια, αγνοήστε τον...βάλθηκε να σας σώσει και δημοσιεύει σχεδόν σε καθε ανάρτηση.

   Διαγραφή
 3. Ποιος θα το 'λεγε, οτι το Αγιον Ορος θα εκφραζοταν επισημα καθ' υποδειξην του διαβολου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!

  Ας περιμένουμε 200-300 χρόνια μέχρι να γίνει η επόμενη που θα ασχοληθεί με τις ασάφειες...!

  Σαν να διαβάζεις την ανακοίνωση του ΚΚΕ ή της Χρ.Αυγής και να σχολιάζεις, πολύ καλά αλλά υπάρχουν μερικές ασάφειες!
  Αν δεν υπήρχε ο δόλος θα έλεγα ότι μας δουλεύουν προκλητικά.


  ΥΓ. Οι μόνοι που ξεκάθαρα καταδικάζονται είναι οι αποτειχισμένοι! Μην τυχόν και διακόψετε την μνημόνευση. Δεν είναι τίποτε. Μερικές ασάφειες που δεν διευκρινίστηκαν καλά. Τυχαίο! Σαν να σου τροχίζει το λαιμό ο δήμιος και να σου λέει μην φοβάσαι, λίγο αιματάκι είναι, κάτσε ακίνητος! Λίγο υπομονή..

  Ντροπή σας πατέρες.

  Μ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «Ορθοδοξείν εστί το αεί σχοινοβατείν». Σοβαρό, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο το κείμενο του Αγίου Όρους, όπως αρμόζει άλλωστε σε Ορθοδόξους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "νηφάλιο" όπως ο αρχιεπίσκοπος μας;!!!
   Μάλλον οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμε 6:00 μ.μ...πού ξέρεις...γράφε-γράφε, κάτι θα σου δώσουν!

   Διαγραφή
 6. Το κείμενο των αγιορειτών είναι νηφάλιο και απαράδεκτο και χρήζει πολλών απαντήσεων...Νομίζεις ότι είναι γραμμένο από τον ίδιο τον αιρετικό βαρθολομαίο. Λένε ότι δεν βλέπουν τίποτα το ενωτικό στα κείμενα της συνόδου!!!!!
  Ας μας εξηγήσουν τότε πως 8 ορθόδοξοι επίσκοποι μετά την ψευτοσύνοδο φιλήσαν στην Ιταλία το χέρι του πάπα ενώπιον του αιρετικού βαρθολομαίου και με ποιά ιδιότητα το έκαναν.
  Υφαντής Γιώργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. οργη και αγανακτιση προκαλαισε η απαραδεκτος επιστολη του αγιου ορους που απευθηνωνται σε νηπια ;αλλα μας καντητησαν οι οικουμενιστες χειροτερα απο νηπια στα της πιστεως τετια υποκρισια κολοακεια ομολογω δεν περιμενα αυτη ειναι η αγοπρειτικη παραδοση; αυτο ειναι το αγιον ορος που εβγαλε μαρτυρες και ομολογητες; απαραδεκτοι αισχος ντρομπη μου εφυγε το κεφαλι με αυτα που διβασα δικαιολογουν τον αιρετικο; σε λιγο θα μας που να κανουμε ερανο υπερ του πατριαρχειου δεν ντρεπομαστε και τα αντιοικουμενιστικα μοναστηρια λουφαξαν; καλος ο Χριστος αλλα καλυτερος ο ηγουμενικος θρονος δεν τους αποδεχωμαστε θα μεινουν μονοι τους να φυγου απο τα αγιασμενα χωματα να πανε στο εσβεσμενο φαναρι που τοσο αγαπουν και εγκωμιαζουν ετσι εκαναν και στη λαυρα και εμειναν αλιωτοι τον βαρθολόμαιο φωβουντε και οχι τον θεον να ξερουν τους ανθρωπους μπωρουν να τους κορωιδεψουν τον ΘΕΟ ομως οχι ποτε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αφου τά μέλη της επιτροπής μελέτης των κειμένων της συνόδου επισημαίνουν τις ασάφεις, αμφισημείες ,παραλήψεις των αποφάσεων ,εκφράζουν ακόμα και τις διαφωνίες τους σέ ορισμένα σημεία , καταλήγουν στό να εκφράσουν απλά ευχές και αυτό είναι όλο !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς αυτό θέλουμε να κάνουμε. Να γκρινιάζουμε λίγο και να συνεχίζουμε να τους μνημονεύουμε. Ήδη ελέγχουν τα πάντα. Κάποιοι τελευταίοι δεσποτάδες "παραδοσιακοί", που σε 5-10 χρόνια θα χουν πεθάνει.
   Οι νεότεροι, έχουν εξασκηθεί ως οσφυοκάμπτες. Είναι θέμα χρόνου η πλήρης αποδοχή της αίρεσης.
   Όταν τώρα στα συνέδρια τους οι περιβόητες θεολογικές σχολές, έφτασαν να συζητάνε χειροτονία γυναικών (ως διακόνισσες) και κοινό εορτασμό του Πάσχα, όταν έχουν περάσει πλέον την αποδοχή αιρετικών παπαδίνων μέσα στην εκκλησία μας, ακόμη και στην Ελλάδα (πριν λίγες μέρες στη Δράμα), δεν θέλει πολύ..
   Ας συνεχίσουμε να γράφουμε κείμενα.

   Διαγραφή
 9. Θα είχε ενδιαφέρον ένας πλήρης κατάλογος με τις μονές του Αγ. Όρους και τα εξ ευρωπαϊκών κονδυλίων ποσά που εζήτησαν κατόπιν υποβολής σχεδίων και εισέπραξαν, καθώς και τις εκκρεμούσες αιτήσεις για προγράμματα που "τρέχουν".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφού πήραν κονδύλια ήταν επόμενο ότι θα βρεθούν υποχρεωμένοι

   Διαγραφή
 10. Αλλη μία πνευματικότατη παρέμβαση του Αγίου Ορους σε ζητήματα της Πανορθόδοξης Συνόδου, που τοποθετεί τα πράγματα στη θέση τους, με ήρεμο και πειστικό τρόπο.
  Επαινεί τα ορθά, επισημαίνει τα αμφίβολα, ζητεί να διευκρινιστούν οι ασάφειες, συνιστά να βελτιωθούν τα κείμενα, με γνωμονα την Αγιοπνευματική Πατερική Παράδοση.
  Πραγματικό μάθημα Ορθοδόξου ήθους και ύφους, που δεν χαρίζεται σε κανέναν, όσο ψηλά και άν βρίσκεται !
  Η Μαρτυρία του Αγίου Ορους εξαφανίζει και αχρηστεύει τις "κουβέντες" των πάσης φύσεως "ομολογητών" και "αγωνιστών", που διαφημίζονται από τα Ιστολόγια !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όλα τα "βαρύγδουπα" που γράφεις κάθε άλλο παρά ισχύουν. Φρόντισε να ανασκευάσεις με επιχειρήματα και όχι με ηχηρές λέξεις την εμπεριστατωμένη κριτική που ασκείται.

   Διαγραφή
 11. ΜΗΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΟΥ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Με όλο τον σεβασμό αδελφέ, θα μπορούσες να μου τεκμηριώσεις αυτό που λες;
  Από που φαίνεται το Όρθόδοξο ήθος καιύφος που δεν χαρίζεται σε κανέναν....και αχρηστεύει τις κουβέντες των πάσης φύσεως ¨"ομολογήτων" και "αγωνιστών" που διαφημίζονται από τα ιστολόγια.
  Δεδομένου ότι όλοι αυτοί,(τους διαφημιζόμενους εννοώ) ενεργούν κατά πως λένε,σύμφωνα με τους ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ,ΤΙΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ Κ.Λ.Π.
  Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα σου, δεν έχουν έτσι τα πράγματα, όπως δηλαδή μας τα λένε οι διαφημιζόμενοι,θα ήθελα λοιπόν να μου πεις εσύ πως είναι.
  Θα περιμένω την απάντηση σου.
  ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το Ορθόδοξο ήθος είναι αυτό που προέρχεται από την Εκκλησία.
   Δεν φωνάζει, δεν απειλεί, δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους, δεν κατηγορεί, δεν δημιουργεί ανταρσία και σχίσματα στην Εκκλησία, δεν επιτίθεται σε πρόσωπα, δεν θεατρίζει, δεν περπερεύεται, δεν ομιλεί με προπέτεια, αλαζονεία, ελεγκτική διάθεση.
   Ομιλεί σεμνά, ταπεινά, λέει την αλήθεια πρός πάσαν κατεύθυνσιν χωρίς φόβο, αλλά με σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο, σέβεται τους Κληρικούς, ως φορείς Ιερωσύνης και Αρχιερωσύνης, σέβεται τις αποφάσεις των Ποιμένων, όταν λαμβάνονται Συνοδικώς, και εμπιστεύεται την Εκκλησία, μέσα στην οποία ζεί πνευματικώς.
   Διάβασε πάλι το κείμενο του Αγίου Ορους και κατόπιν ένα κείμενο ή βίντεο κάποιου άλλου.
   Φυσιολογικά, πρέπει να καταλάβης την διαφορά.

   Διαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.
   Ασφαλώς και συμφωνώ ότι το Ορθόδοξο ήθος δεν φωνάζει δεν απειλεί δεν.. Ομιλεί σεμνά,ταπεινά, λέει την αλήθεια προς πάσαν κατεύνσιν χωρίς φόβο αλλά με σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο..
   Αδελφέ μήπως περιγράφεις το ήθος των "διαφημιζομένων" χωρίς να το καταλαβαίνεις;
   Συγχώρα με,προσωπικά άλλες συμπεριφορές βλέπω τόσο στο Όρος όσο και έξω. Διώξεις, απειλές,συκοφαντίες σε μοναχούς,σε ιερείς σε
   λαϊκούς και πάει λέγοντας.
   Σεβασμός στους Κληρικούς ως φορείς Ιερωσύνης και Αρχιερωσύνης υπάρχει στον ΥΠΕΡΤΑΤΟ βαθμό όταν αυτοί ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,τον ορθοτομούν όμως;Kατά πως φαίνεται ΟΧΙ.
   Ασφαλώς και οι αποφάσεις των Ποιμένων θα πρέπει να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕΒΑΣΤΕΣ,όταν οι Ποιμένες είναι επόμενοι των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ και όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται Συνοδικώς.
   Βλέπεις εσύ κάτι τέτοιο; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ.
   Η Μαρτυρία του Αγίου Όρους αδελφέ μου,δεν είναι σε θέση να αχρηστέψει τις κουβέντες των μαρτύρων και ομολογητών των διαφημιζομένων, όπως ειρωνικά τους ονομάζεις,για έναν και μοναδικό λόγο.
   Γιατί ΤΙΠΟΤΑ, ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι δικό τους,είναι αυτά που είπε ο Κύριος οι Απόστολοι,είναι οι αποφάσεις που έλαβαν οι Ποιμένες Συνοδικά εν ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ.
   Δυστυχώς η Μαρτυρία του Αγίου Όρους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πολιτική διπλωματία που απογοητεύει.
   Και επειδή υπονοείς ότι εν λόγω "διαφημιζόμενοι" θα προκαλέσουν σχίσμα κ.λ.π.θα τελειώσω θυμίζοντας σου την απάντηση που έδωσε ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής σε κείνους που τον κατηγορούσαν επίσης για σχίσμα.
   Αν όποιος λέγει τα διδάγματα των αγίων Γραφών και των αγίων Πατέρων προκαλεί σχίσμα στην Εκκλησία,όποιος διαγράφει τα διδάγματα των Πατέρων τι θα φανεί πως προξενεί στην Εκκλησία,που χωρίς αυτά δεν μπορεί να σταθεί ούτε αυτό το ίδιο όνομα της Εκκλησίας;
   ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ   Διαγραφή
 13. Με τό δεξί χέρι γράφουν αυτά και μέ το αριστερό παίρνουν τά κονδύλια !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ? ΑΛΛΑ ΕΣΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΡΑΤΑ ΚΑΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Φαντάζεστε τούς Στύλους τής Ορθοδοξίας σε Καιρό πολέμου να γράφουν μόνο Κείμενα συνεχίζοντας να κοινωνούν με τούς Αιρετικούς.
  Αίσχος,Ψεύτες,Υποκριτές, ο Κύριος θα παραχωρήσει και πάσα η Γη θα φλέγεται, ολα θα γίνουν Στάχτη.
  Μέχρι και την Σημασία τής Λέξεως(αποτειχιση) έχετε διαστρεβλώσει,
  Στον μικρό Αποδειπνο τη παρακαλούμε,

  εν μέν τω παρόντι Βίω θερμή προστάτης και βοηθός, τας των εναντίων εφόδους (αποτειχίζουσα) και πρός σωτηρίαν καθοδηγούσα με.

  Τη περιμένετε δηλαδή, να στήσουν λατρευτικους Στύλους του Βααλ μπροστά σας?
  Ξυπνάτε, θέλετε Βασιλεία χωρίς Πόλεμο, Παράδεισο χωρίς Χριστό τα αιώνια γλυκύτητα Αγαθά του Κυρίου χωρίς Θυσία, ντροπής,
  με πιο Θάρρος θα σταθούμε μπροστά στους Μάρτυρες, Ομολογιτες όλους τους Αγίους, πώς, πώς,?
  Τάδε λέει Κύριος, όπου είναι δύο ή τρεις συναγμένοι στο δικό μου όνομα, εκεί είμαι, στο μέσο αυτών.
  Τάδε λέει Κύριος, αποσυναγωγους ποιησουσιν υμας αλλ ερχεται ωρα ινα πας ο αποκτεινας υμας δοξη λατρειαν προσφερειν τω θεω.
  Ποιός διώκεται και βάλετε σήμερα έξω από τα Κτίρια, γιατί τίποτα άλλο δεν είναι, Κτίρια.
  Άδειαστε τα Κτίρια, φεύγετε τούς Κακοδοξους, αδειάζετε τής Καρδιές,και ο Κύριος θα βοηθήσει.

  Συγχωρέστε με τον Τρελλό, δεν θέλω να πληγώσο κανέναν, αλλά εύχομαι ο Κύριος ημών παντοδύναμος Χριστός γλυκύτατος Ιησούς πληρώσει ταις Καρδιές πάντων ημών, για να καταλάβουμε όλη τη εστί Εκκλησία.

  Συγχωρέστε με.
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Οι Επίσημοι του Αγίου Όρους οι πνευματικοί λεβέντες του Χριστού πρέπει
  να ξέρουν καλύτερα από όλους μας,η αλήθεια του Χριστού δεν είναι υποθετική είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ.Για αύτο αγαπημένοι εν Χριστώ αδελφοί
  ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ.χάιδω

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com