Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος με αντιπατερική ενέργεια απειλεί τον π. Νικόλαο Μανώλη με βαριές τιμωρίες. Το μητροπολιτικό έγγραφο


Δε χόρτασε ο αδηφάγος και αιμοσταγής δράκος της Βογατσικού. Βάζει τους κατοίκους του μητροπολιτικού μεγάρου, με πρώτο τον γηραιό και υποβασταζόμενο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, να αποδείξουν ακόμα μία φορά την ποιότητα του εσωτερικού τους κόσμου! Τι και αν οι ιεροί κανόνες, οι σχετικοί με την διακοπή του μνημοσύνου του επισκόπου (βλέπε ΙΕ΄ ιερός κανών της πρωτοδευτέρας Συνόδου επί Μ.Φωτίου), απαγορεύουν την Εκκλησία να τιμωρεί αυτόν που κόβει το μνημόσυνο του επισκόπου; Τι και αν ο ιερός κανών διατάζει την Εκκλησία να επαινεί αυτόν διότι γλυτώνει αυτήν από το σχίσμα; Ο ανήμπορος πλέον μητροπολίτης κ. Άνθιμος και κυρίως οι μεγαλοϊδεάτες αρχιμανδριτάδες που τον περιστοιχίζουν και τον διατηρούν στο θρόνο του, για τους δικούς του σκοπούς ο καθένας, ως θεομάχοι, αντιστρατεύονται στις εντολές των ιερών κανόνων. Επιχειρούν την τιμωρία του πνευματικού μας πατρός πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη, και τον καλούν σε απολογία για τέσσερα αδικήματα, παρόμοια με εκείνα προ ολίγων ετών που έπεσαν τότε στο κενό.
Καλείται ο π. Νικόλαος να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες του σχίσματος, της απείθειας και καταφρόνησις, του σκανδαλισμού των πιστών και της εξύβρισης και συκοφαντίας.
Πόσο τους πλήγωσε ο π. Νικόλαος, όλους αυτούς τους φαντασμένους υπερανθρώπους, που θαρρούν πως με τις ενέργειές τους μπορούν να φέρουν στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης την παναίρεση του Οικουμενισμού, μπορούν να ξεγελάσουν τον άγιο Δημήτριο και άγιο Γρηγόριο Παλαμά!
        Παραθέτουμε την σημερινή (21 Φεβ. 2017) μητροπολιτική κλήση εις απολογία προς τον πατέρα Νικόλαο Μανώλη, κατόπιν της παρακλήσεως του ιδίου για την δημοσίευσή της. Φυσικά τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε και την απολογία του.

79 σχόλια :

 1. Πουλημένοι! Επιλεκτική μνήμη έχετε; Θα δώσετε λόγο στον Θεό. Είναι ανεπίτρεπτο να μη γνωρίζετε τί σημαίνει αποτείχιση. Είστε και άσχετοι και εντεταλμένοι του Βαρθολομαίου.
  Πάτερ εμείς είμαστε μαζί σου. Είσαι του Χριστού μας. Αν δεν σε είχαμε να μας προειδοποιείς με τα κηρύγματα τόσα χρόνια, σίγουρα θα είμασταν κι εμείς μια από τα ίδια. Νερόβραστοι, χλιαροί στην πίστη, δήθεν και καθώς πρέπει διπλωμάτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό που με τρομάζει είναι πως παρακολουθούν και καταγράφουν τα σχόλια του απλού λαού.
  Θα υπάρξουν και διώξεις απλού κόσμου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οταν έχεις σύμμαχο σου τη πίστη στο Χριστό,δεν πρέπει να σε τρομάζουν οι άνθρωποι....!!!!!

   Διαγραφή
  2. Όλα να τα περιμένεις από δαύτους.
   Επειδή όμως στοχοποιούνται και επώνυμοι καλό θα είναι οι τελευταίοι να διεκδικήσουν το δίκαιό τους δικαστικά αφού διαβάλλονται ως διατυπώσαντες δήθεν υβριστικά, βλάσφημα και ασεβή σχόλια.

   Διαγραφή
  3. Σκέφτομαι γιατί να παρακολουθούν το ιστολόγιο και τα σχόλια αφού υπάρχει διαφωνία και διένεξη με τον π Νικόλαο Μανώλη.
   Πολύ στενάχωρη κατάσταση για όλους, με την έναρξη της σαρακοστής πάλι δίωξη, δικαστήριο, παρακολουθούμε συνεχόμενες διώξεις τους τελευταίους μήνες δεν είναι κατάσταση αυτή, θυμώνουμε πάρα πολύ.

   Διαγραφή
  4. Και;Γιατί τρομάζεις;Τόσοι μάρτυρες και ομολογητες της πίστις μας δεν τρόμαξαν και θα τρομάξουμε εμείς;
   Ξεχνάς ότι τίποτα δεν γίνεται αν ο Κύριος δεν το επιτρέψει ή το παραχωρήσει;
   Οπότε,αν o Kύριος ημών Ιησούς Χριστός τους το επιτρέψει ή το τους το παραχωρήσει να είναι ευλογημένο!
   Εμείς συνεχίζουμε να τους αγαπάμε και να προσευχόμαστε γι'αυτούς γιατί τους νιώθουμε ως αδελφούς που έχασαν τον δρόμο.
   ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.

   Διαγραφή
  5. Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα , να ασκούν κριτική και να ανταλάσσουν γνώμες και πληροφορίες, και προστατεύονται από νόμους για αυτές τις ελευθερίες τους, αν συμβεί αυτό που λέτε, σε σχολιαστές ειδικά της κατάνυξης, τότε πολύ φοβάμαι ότι στοχοποιούνται άνθρωποι επιλεκτικά και αυτό είναι εξαιρετικά άδικο, διότι το διαδίκτυο είναι γεμάτο από υβρεολόγια και προσβολές που απευθύνονται σε πρόσωπα της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας μας χρόνια τώρα, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος ασκεί σκληρή κριτική στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας από το μπλογκ του, δεν νομίζω να διωχθεί για τις απόψεις του και τις κριτικές, δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο , να διώκονται πολίτες για την γνώμη τους, πχ να δω φίλο που σχολιάζει να απολογείται σε δικαστήριο και είναι άνθρωπος με σκλήρυνση κατά πλάκας, είναι επίσης άδικο να θεωρείται κάθε άνθρωπος που σερφάρει στο δίκτυο και σχολιάζει, οπαδός απαραίτητα κάποιου ανθρώπου ή ομάδας. Ας ηρεμήσουμε όλοι και ας ειρηνεύσουμε

   Διαγραφή
  6. Προσωπικά μέ προσέγγισε ό φωτογράφος του Ανθίμου πρίν κανά χρόνο μέσω Facebook κάνοντάς μου πλύση εγκεφάλου υπέρ του Ανθίμου και κατά του "Κατάνυξις", λέγοντας ότι είναι κλειστή κλίκα εδώ, ενώ αυτοί όχι. Φυσικά τον στόλισα καταλλήλως και τόν μπλόκαρα!! Αφού λοιπόν μάς παρακολουθούν, τους στέλνω αυτό το μήνυμα: Είστε ελεεινοί, τρισάθλιοι και αξιοθρήνητοι άν νομίζετε ότι μάς υπαγορεύει ό π.Νικόλαος τί θα πούμε εδώ μέσα. Σέ αντίθεση με σας που είστε φερέφωνα,εμείς είμαστε άνθρωποι με προσωπικότητες. Αν έχετε κότσια, κάντε μου δίωξη και εμένα!! Εμπρός!!!

   Διαγραφή
  7. Ναι, και ξέρετε τί θα μας κάνει που γράφουμε σχόλια...

   Διαγραφή
  8. Το σοκ για να μην πω καλύτερα η ερωτική απογοήτευση είναι να βλέπεις τόσα σχόλια στον τύπο και ούτε ΕΝΑ δικό σου! Δεν είναι αδικία να μένουν στην αφάνεια τόσα σχόλια κοινωνιολογικού περιεχομένου και ελληνορθόδοξου προσανατολισμού με αναφορές στο πνευματικό απαύγασμα των ένδοξων αιώνων της χιλιόχρονης βυζαντινής αυτοκρατορίας;! έχουν στάξει οι βιβλιοθήκες από την πολύ μελέτη και την προσευχή, δεν θαπρεπε να αναγνωριστεί;!!

   loooove

   Κάποιοι μάρτυρες για την πίστη τους στον Σωτήρα Χριστό ρίχτηκαν στην βαθύτερη φυλακή, χωρίς φως και αέρα, όπου για πολύ καιρό δοκιμάστηκαν από την πείνα και την δίψα. Με την είσοδο των αγίων μαρτύρων το σκοτεινό κελί έλαμψε σαν ουρανός από το φως του Αγίου Πνεύματος που τους χάριζε την παραμυθία του με θαυμαστά οράματα. Φανερώθηκε τότε ο Ιησούς Χριστός με την μορφή παιδιού και είπε:"Όσο μεγαλύτερη η αναμονή σας τόσο πιο ένδοξοι θα είναι οι στέφανοί σας"(Μαρτύριο αγίου Μοντανού Καρθαγένης)

   Διαγραφή
 3. Μετά από την Σταύρωση, ακολουθεί η Ανάστασις!

  "θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τους φίλους του Βαρθολομαίου.
  Οι διώξεις μόλις ξεκίνησαν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο κ. Διονύσιος Μακρής στην παρακάτω εκπομπή, ενημερώνει για μια ομιλία που θα γίνει από το γραφείο αιρέσεων της Μητρόπολης Πειραιώς, για τα αποτελέσματα της ψευτοσυνόδου του Κολυμπαρίου, αυτήν την άποψη έχει και αυτός, και συνεχίζει πως εκεί στην ομιλία θα καταλάβουμε πολλά για τις συνέπειες της παραβίασης των πνευματικών νόμων, και αναρωτιέμαι και αυτόν θα τον διώξουν;
   Εκπομπή: ο πλανήτης σε σύγχιση (πολύ ωραία όπως όλες)
   https://www.youtube.com/watch?v=BsTHR-4xuZg&list=PLlhkxhl1YZC1vxxPUoTugr-CdisYEjTOo
   Καλό κουράγιο πάτερ Νικόλαε!
   Η Παναγία μαζί σου και με όλα τα παιδιά σου!

   Διαγραφή
  2. Ο κ. Διονύσιος Μακρής δεν είναι δούρειος ίππος όπως είπαν μερικοί αποτειχισμένοι. Είναι μεγάλος δημοσιογράφος και θεολόγος που είναι Ο-ρθό-δο-ξος.

   Διαγραφή
 5. Δεν είναι να απορεί κανείς καθόλου για την κίνηση του Μητροπολίτου. Εάν δεν το έκανε, θα ήταν σαν να παραδέχεται ότι δικαίως του έκοψε ο π. Νικόλαος το μνημόσυνο, θα ήταν σαν να παραδεχόταν ότι είναι όντως αιρετικός, ότι όντως κηρύττει γυμνή τη κεφαλή αίρεση ή ότι όντως αιρετίζει. Πράγμα που δεν αποδέχεται ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος αυτήν την στιγμή.
  Συνεπώς (επειδή ο 15ος της Α+Β Συνόδου δεν απαγορεύει να διώκεται αυτός που διακόπτει την μνημόνευση του οικείου του επισκόπου, όταν ο επίσκοπός του δεν κηρύττει αίρεση, αλλά μάλιστα θεωρεί τον ιερέα και καθαιρετέο), ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος θεωρεί ότι ο π. Νικόλαος διέκοψε αντικανονικώς την μνημόνευσή του, για αυτό και των διώκει, θεωρώντας ότι τον διώκει κανονικώς.

  Είναι μεγάλη ευκαιρία πνευματικού στεφάνου για τον π. Νικόλαο να εκθέσει τις αιρετικές δράσεις του κ. Ανθίμου...

  (όπως η εντολή τελέσεως μεικτών γάμων ορθοδόξων με αιρετικούς-"ετερόδοξους" στην Μητρόπολή του, η αποδοχή του αιρετικού Αρμένιου Μονοφυσίτη Πατριάρχου κ. Αράμ ως ομόδοξου αδελφού στην Θ. Λατρεία και Λειτουργία και την είσοδό του στα Άγια των Αγίων του Ι. Ν. Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά και να φιλήσει την Αγία τράπεζα με τα ασεβή του χείλη, καθώς και την πανηγυρική του παράσταση στην ακολούθως γενομένη ενθρόνιση του Μητροπ. Γρεβενών κ. Δαβίδ στον Άγιο Δημήτριο)

  ...και να υποστεί ό,τι παραχωρήσει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, προς δόξαν του Αγίου και Τριαδικού Θεού.

  π. Νικόλαε, εύχομαι ο Θεός να σου δίνει δύναμη να ομολογείς εν Αυτώ πάντοτε, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

  Εύχεσθε και υπέρ εμού του αμαρτωλού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Θεός να σε φωτίσει, καλή δύναμη και καλή ομολογία, καλή Ανάσταση!

   Διαγραφή
  2. Νίκο, έχεις επέλθει σε μεγάλη πλάνη...καλή μετάνοια, εύχομαι να σωφρώνιστεις και να επιστρέψεις στο Χριστό.

   Διαγραφή
  3. ορθόδοξα έγραψε ο κύριος Νίκος,γιατί τον κατηγορείς ανώνυμε 22 Φεβρουαρίου 2017 - 10:54 μ.μ.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
 6. Μεγάλη Τιμή και μεγάλο Πνευματικό Παράσημο σου χάρισε ο Κύριος πατήρ Νικόλαε.

  Υπομονή και Αγώνας υπέρ της Ορθοδόξου Πίστεως μέχρι το τέλος.

  Να ξέρεις πατήρ Νικόλαε ότι το κατάπτυστο αυτό κείμενο έχει εκτός από την υπογραφή του Ανθίμου και την υπογραφή του Βαρθολομαίου.

  Διπλή η Τιμή και διπλό το παράσημο λοιπόν που σου χάρισε ο Κύριος.

  Αν το επιθυμεί ο κύριος Άνθιμος, επειδή ένα από τα σχόλια που αναφέρονται μέσα στο κατάπτυστο αυτό κείμενο είναι και το δικό μου, μπορεί να δώσει και σε εμένα οποίο πνευματικό παράσημο θέλει.

  Παράκληση προς τους Θεσσαλονικείς :

  Ο Άνθιμος μοιράζει πνευματικά παράσημα. Προσέξτε μη σας ξεφύγει κανένα.

  Είμαστε αμαρτωλοί, πολύ αμαρτωλοί και ως λαϊκοί κάθε μέρα πέφτουμε σε κάθε είδους σφάλματα και λυπούμε τον Κύριο.

  Αλλά τι καλύτερο από το απολογηθούμε για την Πίστη που μας παρέδωσε ο Κύριος απέναντι σε κακοδόξους ?

  Κυριάκος Βαρβέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. QUIZ: μήπως ενθυμείται ο κ.Άνθιμος τις φρικτές αρές των ιερών κανόνων που επιφυλάσσονται για τους επισκόπους εκείνους που καταλαμβάνουν μηδέποτε κενωθέντα επισκοπικό θρόνο καθώς και για όσους εγκαταλείπουν την επισκοπή τους διά να συζευχθούν ετέραν πολύφερνον νύμφην, πλουσιότερη και επιφανέστερη ιερά μητρόπολη τουτέστιν;
  Το μαύρο Ιούλιο του μοιραίου για τα εγχώρια εκκλησιαστικά και πολιτικά πράγματα έτους 1974 ο τότε αρχιμανδρίτης κ.Άνθιμος Ρούσσας έσπευσε, αγαλλομένω ποδί, να εγκατασταθεί ως μητροπολίτης στην ακριτική Αλεξανδρούπολη με το σπαθί των υπ αριθμόν 3 και 7 Συντακτικών Πράξεων του απαισίας μνήμης ιωαννιδικού καθεστώτος εκτοπίζοντας τον τότε μητροπολίτη μακαριστό Κωνστάντιο Χρόνη, τον ήρωα των Καλαβρύτων και της Καβάλας. Υφίσταται ικανό δημοσιογραφικό υλικό που ενδείκνυται να γνωστοποιηθεί ευρύτερα.
  Και μετά κάμποσα χρόνια εγκατέλειψε τον Έβρο ίνα περιπτυχθή την πάγκαλον νύμφην του Θερμαικού βεβαίως-βεβαίως καταπατώντας τους σχετικούς ιερούς κανόνες!
  Και μετά ταύτα υπέβαλλε και υποψηφιότητα για την καθέδρα της αρχιεπισκοπής Αθηνών (ο τελικός στόχος), ούτως ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Αθήνα βεβαίως-βεβαίως!
  Δυστυχώς, όμως, στην περίπτωσή του δεν εφαρμόσθηκαν οι σχετικοί ιεροί κανόνες που σε άλλες περιπτώσεις μετατρέπονται σε...κανόνια για την εξουδετέρωση των αντιφρονούντων!
  "Τι ωραίος κόσμος μπαμπά!".
  Λ.Ν.
  Υ.Γ. Καλό θα προκύψει εάν αναδημοσιευθούν οι φωτογραφίες που άπτονται της εμπλοκής του εν λόγω επισκόπου ή/και εκπροσώπων του σε εκδηλώσεις του αντίχριστου ρόταρυ, του και "νηπιαγωγείου της μασσωνίας" προσφυέστατα αποκληθέντος.
  Και να υπομνησθούν οι σχετικές συνοδικές απαγορεύσεις της συμμετοχής κληρικών στις σχετικές εκδηλώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατά τα άλλα στο έγγραφό του επικαλείται τους ιερούς κανόνες...

   Διαγραφή
 8. Είναι αδιανόητο να μνημονεύονται στο θλιβερό επισκοπικό κείμενο τα επικριτικά σχόλια των πιστών σε βάρος του μητροπολίτη.
  Πρόκειται για κατάντια. Ο πανικός των ενόχων δεν μπορεί να κρυφθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάποιοι το εκλαμβάνουν ως εκφοβισμό

   Διαγραφή
 9. Αυτο με τα αποσματικα χωρια!!!!!υπαρχουν αλλα τοσα που λενε τα αντιθετα....συμφωνω με τον 11:50 αν δεν ηταν ο π.Νικολαος,οπ.Ζησης και λιγοι ακομη να μας ανοιγουν τους οφθαλμους με οδηγο την αληθεια των Πατερων Baka Baka θα ειμασταν οπως χαριτωμενα λεγει και ο ιδιος..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. http://aktines.blogspot.gr/2016/11/blog-post_936.html
  Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την επίσχυντη στάση του δεσπότη Θεσσαλονίκης Ανθίμου στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεραρχίας.
  "Θαυμάστε" την άποψή του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο πατήρ Νικόλαος Μανώλης να συνεχίσει τον αγώνα του. Μόνο να προσέξει να μην καταντήσει σαν τον π. Τρικαμηνά και πέσει στις πλάνες του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο π.Νικολαος είναι εντός της εκκλησίας! Τους πρόλαβε! Διέκοψε τη μνημόνευση του αιρετικού επισκόπου του έγκαιρα! Για λόγους πίστεως! Παραμένει εντός της εκκλησίας

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμε 10:12 π.μ πριν γράψεις απάντηση σε κάποιον κάνε τον κόπο να διαβάσεις τί γράφει πρώτα. Απαντάς άλλα αντ' άλλων..... Ο ανώνυμος 1:14πμ δεν είπε τίποτα διαφορετικό απο αυτά που γράφεις εσύ. Μην προτρέχει το γράψιμο της σκέψης σου!

   Διαγραφή
  3. 1:14 "μόνο να προσέξει να μη καταντήσει...Πλάνες του"

   Άστο πονηρούλη , άστο... δεν είσαι ο κατάλληλος να δίνει συμβουλές και να μιλά για πλάνες και καταντιες. Κοίτα εσυ να σωθεις από την αίρεση του οικουμενισμού και άσε τις συμβουλές πονηρούλη ε πονηρούλη...

   Διαγραφή
  4. σε παρακαλώ ανώνυμε δείξε σεβασμό στον πάτερ Ευθύμιο Τρικαμηνά και σε όλους τους αγωνιστές της ορθοδοξίας,δικοί μας εχθροί είναι ο πονηρός και η παναίρεση του οικουμενισμού.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
  5. Ποιες ειναι οι πλανες του π Ευθυμιου Τρικαμηνα ψευδολογε συκοφαντη;
   Να μας τις αραδιασεις αν εχης λογο.
   Ακου πλανες, και δεν ντρεπεσαι;

   Διαγραφή
  6. 1:47 μμ πονηρούλης είσαι και φαίνεσαι! Δεν έχεις τί να πεις και προσπαθείς βρίζοντας να μας περάσεις τις πλάνες του π. Τρικαμηνά.
   Εσύ κοίτα να σωθεις από την αίρεση του οικουμενισμού και άσε τις βρισιές και τις πονηρίες.

   Απονήρευτος

   Διαγραφή
  7. ΚΑΘΟΛΟΥ ψευδολόγοι και συκοφάντες δεν είναι όσοι μιλούν για πλάνες του π. Τρικαμηνά. Οι πλάνες του π. Τρικαμηνά είναι φανερές και αρκετές και δεν θα σου τις αριθμήσουμε εδώ. Θέλει ειδική μελέτη. Αυτό έχει καταλάβει και το μπλογκ Κατάνυξη και γι΄ αυτό δεν τις προβάλει αυτό το μπλογκ. Ούτε τους οπαδούς του προβάλει και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνει.
   Μακρυά από τις πλάνες του π. Τριμηνά για την υποχρεωτική αποτείχιση και άλλα πολλά που έγραψε!

   Διαγραφή
  8. Εκτός από τον οικουμενισμό, υπάρχουν και οι υπερβολές που είναι πλάνες. Κατάλαβες Χρήστο Ελευθεριάδη;
   Με το στανιό δεν θα πάρουμε από τις υπερβολές του π.Τρικαμηνά. Έχουμε κάθε δικαιώμα να τις αποφεύγουμε και να τις πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων.

   Διαγραφή
  9. Τί νομίζεις Οδυσσέα πώς βρίσκεσαι στο μπλογκ σου για να γράφεις ότι θέλεις, να φέρεσαι όπως θέλεις και να κόβεις όποιο σχόλιο δεν σου αρέσει;
   Για σύνελθε! Εδώ δεν περνούν οι ακραίες ΚΑΚΕΣ απόψεις του π. Τρικαμηνά.
   Εδώ είναι το μπλογκ της Κατάνυξης. Δεν είναι μπλογκ οπαδών του Τρικαμηνά!
   Κατάλαβες;
   Άντε μπράβο επιτέλους!

   Διαγραφή
  10. Ο π. Τρικαμηνάς και οι όπαδοι του δεν είναι υπεράνω κριτικής.
   Ας το χωνέψουν οι κάθε λογής θαυμαστές του!

   Διαγραφή
  11. Οὐδείς λαϊκός ἢ κληρικός ἐδῶ δέν εἶναι ὑπεράνω κριτικῆς.
   Βεβαίως διά τούς φιλο/Παπικούς εἶναι ὁ Πάπας.
   Κάποιος γέρων εἶπε ὃτι ὁ τρόπος μέ τόν ὁποῖον ἀντιδροῦμε στἠν κριτική μετρᾶ τόν ἐγωϊσμόν μας.
   μετ

   Διαγραφή
  12. Πονηρουλη 7:26 κοίτα να ξεφύγεις από τον οικουμενισμό και άσε τις συμβουλές. Δεν είσαι σε θέση να δίνεις συμβουλες.
   Μονίμως στοχοποιείς όσους κόβουν την μνημόνευση επισκόπων.

   Στο 1:14 πηγές να τη πεις στον π. Νικόλα "να προσέξει να μη καταντήσει" ε ;..... Λοιπόν άσε τις πονηριές γιατί δεν πείθεις.
   Ο πάτερ Νικολάς έχει μιλήσει για την αποτείχισή του, εκεί είδες πλάνη; Αν ειδες πες μας να ξέρουμε.

   Τις πονηριές σου αλλού πονηρούλη ε πονηρούλη.

   Διαγραφή
  13. Μα καλά τι παριστάνει ο 2:59 , 3:00 (κλπ σχόλια του ίδιου) τον τρικαμηνοδιωκτη;
   Σε πολλές περιπτώσεις ιερέων που σταματούν τη μνημόνευση επισκόπων τους , ο συγκεκριμένος χωρίς να υπάρχει λόγος αναφοράς στον π. Τρικαμηνα επιτιθετε άμεσα στον π. τρικαμηνα αλλά εμεσως πλην σαφώς στους ιερείς που επέλεξαν την παύση μνημόνευσης επισκόπων.
   Το ίδιο έγινε πριν μερικούς μήνες σε άλλο μπλογκ με στόχο σε αυτή τη περίπτωση τον π. Παϊσιο από την Φλώρινα που έπαψε την μνημόνευση του εκεί επισκόπου .

   Διαγραφή
  14. Εκτός από το να επαναλαμβάνεις συνέχεια την λέξη ...πονηρούλη, πονηριές κλπ, δεν ξέρεις κάτι άλλο 2:30 μμ ; Σου πειράξαμε την υποχρεωτική αποτείχιση και τσιρίζεις; Τσίριξε όσο θέλεις δεν θα καταφέρεις τίποτα.

   Διαγραφή
  15. Ὁ π. Εὐθύμιος Τρικαμηνᾶς ὀρθῶς ἀπετειχίσθη καί ὀρθῶς λέγει ὅτι ἡ ἀποτείχισις ἀπό τήν αἵρεσιν εἶναι ὑποχρεωτική. Οἱ πεπλανημένες ἀπόψεις του, τίς ὁποῖες συμμερίζονται καί οἱ ἄλλοι νεο-αποτειχισθέντες, εἶναι ὅτι δῆθεν δέν ἐπιτρέπεται νά πηγαίνῃ Ὀρθόδοξος ἐπίσκοπος εἰς περιοχήν ὅπου ὑπάρχει αἱρετικός, μέχρις ὅτου ὁ τελευταῖος καταδικασθῆ ἀπό Σύνοδον, ὅτι δῆθεν δέν ἐπιτρέπεται ἡ δημιουργία νέας Συνόδου πρίν καταδικασθῆ ἡ αἱρετική, καί ὅτι τό θέμα τῆς ἀλλαγῆς τοῦ Ἑορτολογίου δέν ἀποτελοῦσε δῆθεν λόγον ἀποτειχίσεως.

   Διαγραφή
  16. Πονηρουλη 9:21 σου χουν απαντήσει άλλοι καλύτερα από μενα ο μόνος που επαναλαμβάνεται τσιριζοντας είσαι συ.
   Σε πειραξε που δεν πείθουν οι οικουμενιστικες πονηριές σου; δε πειραζει για καλό είναι.

   Διαγραφή
 12. Η επιστολή αυτή είναι παράσημο για σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΑΧ ! ΜΩΡΕ ΤΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ. ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΧΙΕΣ . (Π.ΦΩΤΙΟΣ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. έτσι είναι πάτερ Φώτιε.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
 14. Εμεις ειναι επομενο, επειδη αγαπουμε και σεβομαστε τον πνευμ. μας, οτι θα τον υπερασπιστουμε. Εσεις εκει στην μητροπολη εκτος φυσικα απο τον μητροπολητη αλλη δουλεια δεν εχετε απο το να ασχολειστε με τα σχολια; ε ασχοληθειτε με αυτα. Νομιζετε οτι μας τρομαζετε; συνελθετε! Ευαγγ. Ζαλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Εἶναι σαφές ὃτι ὁ Πάπας μέ τούς ἐδῶ φίλους του θέλει νά διαλύσῃ τήν Ὀρθοδοξίαν δογματικῶς.
  Δυστυχῶς ὁ Ἂνθιμος μέ τήν σοφίαν του ἒπεσε θῦμα στό πρόγραμμα τοῦ Πάπα.
  Κατηγορεῖ ἐσένα παπα-Νικόλα ὃτι,
  "... ἡ ... στάσις σας κατέχεται ὑπό ἑωσφορικοῦ ἐγωϊσμοῦ καί ἀκράτου ἡγεμονικῆς ἐπιβολῆς..."
  Συνέχισε παπά-Νικόλα μέ πραγματική ἐν Χριστῷ σοφίαν, ταπεινοφροσύνην, προσευχήν, καί θά ἀντι-στρέψῃς αὐτούς τούς χαρακτηρισμούς τοῦ Ἀνθίμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Καλά αὐτοί πού ἀλληλο-αποκαλοῦνται "Ἃγιοι" δέν ἒχουν καταλάβει ὃτι ἡ Ὀρθοδοξία εἶναι ὑπό διωγμόν;
  Ἡ Νέα Ἐποχή θέλει νά διαλύσῃ τἠν Πίστιν στόν Χριστόν, νά φύγῃ ὁ Λαός ἀπό τἠν Ἐκκλησίαν καί βεβαίως καί ἡ Ἱεραρχία νά εἶναι χλιαρή. Ὁ Μωαμεθανισμός καυχᾶται ὃτι θέλει νά κατακτήσῃ τήν Εὐρώπη καί ὃμως "κατἀ σὐμπτωσιν" τήν ἰδίαν ἑβδομάδα, ὁ Πάπας καί ἡ Μέρκελ εἶπαν ὃτι οἱ Μουσουλμάνοι δέν εἶναι ἐπικίνδυνοι!

  Μέ αὐτό τό φόντο, δέν μποροῦν νά καταλάβουν οἱ Ἱεράρχαι ὃτι ἒφυγαν οἱ παχιές ἀγελάδες τῆς χλιδῆς, τῶν ὑπερβολικῶν τιμῶν καί δουλοπρεπειῶν τοῦ Λαοῦ,
  τώρα πρέπει πλέον οἱ Ἱεράρχαι νά ἀποδείξουν ὃτι εἶναι ὂντως Ἃγιοι Ἐπίσκοποι τοῦ Χριστοῦ, νά δείξουν πραγματικήν ἀγάπην στόν λαόν, νά τόν ἐμπνεύσουν μέ τήν Ἀγιὀτητά των, ὂχι μέ τἠν βοήθειαν τῆς Ἀστυνομίας κ.ο.κ.
  Διότι ἀλλοιῶς θά φᾶνε πολύ γιουχάρισμα ἀπό τόν λαόν καί θά κλαίουν ὃπως ἒγινε τἠν ἐποχή τοῦ Ἁγίου Μάρκου τοῦ Εὐγενικοῦ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Και ποιος θα τον υποστηρίξει εκεί στη Μητρόπολη,μήπως ο π.Βαρνάβας που τον αποκαλούσε δαιμονισμένο..;;και όταν διάβασε τα σχόλια σε αυτό το ιστολόγιο κάποια μέρα που αναφερθήκαμε σε αυτόν την επόμενη έγραψε άρθρο στην ορθόδοξη αλήθεια με ειρωνεία οι μεγαλομάρτυρες του διαδικτύου..;;τίποτα δεν είναι τυχαίο και σίγουρα δεν είναι μόνο ο Άνθιμος που διώκει τον π.Νικόλαο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἀρχιεπίσκοπος Ἀσκάλωνος Νικηφόρος25 Φεβρουαρίου 2017 - 7:13 π.μ.

   Δέν χρειάζεται νά ὑποστηρίξει κανείς τόν π. Νικόλαο.... πρό δέ τούτων πάντων ἐπιβαλοῦσιν ἐφ' ὑμᾶς τάς χεῖρας αὐτῶν καί διώξουσι, παραδιδόντες εἰς συναγωγάς καί φυλακάς, ἀγομένους ἐπί βασιλεῖς καί ἡγεμόνας ἕνεκεν του ὀνόματος μου, ἀποβήσεται δέ ὑμῖν εἰς μαρτύριον, θέσθε οὖν εἰς τάς καρδίας ὑμῶν μή προμελετᾶν ἀπολογηθῆναι, ἐγώ γάρ δώσω ὑμῖν στόμα καί σοφίαν η οὐ δυνήσονται ἀντειπεῖν οὐδέ ἀντιστῆναι πάντες οἱ ἀντικείμενοι ὑμῖν.( Λουκᾶ 21, 12-15). Τό πρόβλημα εἶναι ὅτι στόν 20ό αἰώνα ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία τοῦ Βαρθολομαίου καί τοῦ Ἀνθίμου καί τών ὁμοίων τους( βλέπε Πατριάρχας καί Ἀρχιεπισκόπους κλπ.), ἔχει ἀναβιώσει τήν Ἱερά Ἐξέταση, καί καρατομεί τούς ἀντιφρονούντας χωρίς καν νά τούς καλέσει σέ ἀπολογία, χωρίς νά τούς ἀπαγγείλει κατηγορίες, χωρίς νά τούς δώσει τήν εὐκαιρία νά ἀπολογηθούν καί τέλος χωρίς νά τούς ἐνημερώσει γιά τις ἀποφάσεις της. Αὐτή εἶναι ἠ "δικαιοσύνη" τήν ὁποία καλεῖται νά ἀντιμετωπίσει σήμερα ὁ κληρικός τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί ὁ π. Νικόλαος. Ζεῖ ὅμως Κύριος ὁ Θεός!!!
   "Ζήτω ἡ μοντέρνα Ὀρθοδοξία τοῦ Βαρθολομαίου καί τῶν σύν αὐτῶ".
   Ἀρχιεπίσκοπος Ἀσκάλωνος Νικηφόρος

   Διαγραφή
  2. Σαν Σουλτανος ενα πραγμα,κριμα,σε λιγα χρονια αν ζει ακομη ο Βαρθολομαιος ισως δουμε και αποπειρα κοινου ποτηριου...!!!!

   Διαγραφή
 18. Λεωφορεία από Αθήνα θα βάλετε; Πως θα έρθουμε από Αθήνα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κλήση σε απολογία του π.Νικολάου είναι, όχι συγκέντρωση. Πάρε τό τρένο και έλα!! Οσοι πάμε, θά πάμε αυτοβούλως,δεν μάς καλεί κανείς!!

   Διαγραφή
 19. Από το ήθος της επιστολής και με τη στοχοποίηση του ποιμνίου, φαίνεται ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πριν στοχοποιηθεί το ποίμνιο για τις απόψεις του, ας ανατρέξουν σε άλλα ιστολόγια όπου το υβρεολόγιο δίνει και παίρνει σε τέτοιο σημείο που ντρέπομαι να τα διαβάσω και φεύγω, ένας λόγος που διαβάζω κατάνυξη είναι ότι το επίπεδο δεν έχει καμιά σχέση με άλλα μπλογκς, και οι σχολιαστές καθένας με τον τρόπο του κρίνουν και σχολιάζουν με επιχειρήματα και εκφράζουν τα παράπονα τους που δεν είναι λίγα τους τελευταίους μήνες

   Διαγραφή
  2. Η στοχοποίηση ανθρώπων εφιστά την προσοχή, διότι δεν γνωρίζουμε ποιός σχολιάζει και είναι πιθανόν να πέσουν τηλέφωνα από πολύ υψηλά κλιμάκια και να υπάρξουν ισχυρές εκπλήξεις

   Διαγραφή
 20. Με συγχωρείτε αδελφοί, αλλά δεν κατάλαβα.
  Ποιος είναι ο δράκος της Βοκατσικού;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ημπορουμεν να ομιλώμεν σχετικά με τον συγκεκριμένο αρχιμανδρίτη. Έχει τεράστια δύναμην και μπορεί να μας συνθλίψει..
   καλύτερα να σωπάσωμεν

   Διαγραφή
  2. Έχει δίκαιο ο παραπάνω, ο αρχιμανδρίτης αυτός είναι ικανός να μας βάλει στη φυλακή!
   Σας παρακαλώ, φυλαχθείτε αδελφοί, μην πέσετε στο μενος του. Θα μας καταστρέψει! Λυπούμαι που το λέω, αλλά καλύτερα να πάψουμε τον αγώνα. Η άλλη πλευρά είναι πανίσχυρη..δυστυχώς..

   Διαγραφή
  3. δεν είναι καλύτερα να σωπάσωμεν γιατί όποιος έχει πίστη στον Θεό δεν φοβάται κανέναν...εαν γνωρίζετε κάτι πρέπει να το καταγγείλετε επώνυμα εκεί που πρέπει,αλλιώς γίνεστε συνένοχος...

   Διαγραφή
  4. Σιγά παιδιά μη φοβηθούμε τον κάθε αρχιμα ..... (αρχιμανδρίτη εννοώ μη με παρεξηγείτε).

   Ας κάνει οποία ενέργεια θέλει. Εμείς μόνο τον Κύριο Ιησού Χριστό πρέπει να φοβόμαστε να μην τον λυπήσουμε με την κοινωνία με την αίρεση.

   Ο φόβος δεν ταιριάζει σε Ορθοδόξους Χριστιανούς.

   Κυριάκος Βαρβέρης

   Διαγραφή
 21. Μερικές σκέψεις διά τήν κριτικήν π.χ. στόν Ἂνθιμον/Βαρθολομαῖον
  βάσει τῶν πολλῶν καί διαφόρων σχολίων προσφάτως.

  Πρόχειρον(!) σχέδιον πρός ἐδῶ συζήτησιν, διόρθωσιν, συμπλήρωσιν.

  1) Σαφῶς δἐν πρέπει νά ὑβρίζωμεν, κανέναν!
  2) Ὂχι ψευδεῖς πληροφορίες, μόνον γεγονότα καί ὑπάρχοντα κείμενα.
  3) Ἐάν "διστάζωμεν" (π.Θ.Ζήσης) νά ποῦμε "Παναγιώτατε" ἐπειδή λεγομεν Ἃγιος ὁ Θεός, τότε μποροῦμε νά ποῦμε "ὁ Κύριος..." ἢ ἁπλῶς "ὁ Βαρθολομαῖος" ἂφοῦ λέγομεν ἀκόμη καί "ὁ Ἰησοῦς". Καί στό Πηδάλιον ἀναφέρεται ὃτι ὁ τίτλος "Παναγιώτατος" δέν ἐθεσπίθη ὑπό Κανόνων ἀλλά λέγεται ἀπό συνηθείας (ἑρμηνεία ΚΗ΄Δ΄Οίκ.Συνόδου).
  4) Ἐάν ὁ Βαρθολομαῖος βάλῃ τήν ὑπογραφήν του διά νά ἀφορίσῃ ἢ γενικῶς τιμωρήσῃ κάποιον πού μάχεται διά τήν Ὀρθοδοξίαν, ἂς σκεφθῇ καλά πρίν τό κάμῃ διότι επίσης τό χέρι του τό δεξί ἐσήκωσε ψηλά καί ἐδώρησε τό Ἃγιον Κοράνιον" τό ὁποῖον Κοράνιον ἀπορρίπτει τήν Θεότητα καί Σταύρωσιν τοῦ Χριστοῦ καί τήν Ἁγίαν Τριάδαν.
  5) Ἐάν δέν μᾶς ἀρέσῃ ὁ Δεσπότης ἢ Παπᾶς στόν Ἱ.Ναό, δέν εἶναι σωστό νά φωνάζωμε ἐκεῖ. Θά γίνῃ σάλος, θά ἒλθουν οἱ Ἀρχές κτλ, δεν συμφέρει κανέναν. Ἁπλῶς ἂς κάνωμε μεταβολήν καί ἂς πᾶμε εἰς ἂλλον Ἱ.Ναόν. Αὐτό εἶναι ἀρκετή ἒνδειξις τῆς διαφωνίας μας καί τελικῶς θά ἒχῃ ἀποτέλεσμα.
  6) ἂλλα, προσθέσατε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με καλύψατε πλήρως, ευχαριστώ για την διευκρίνηση στο 3 και σχετικά με το 5 συμφωνώ απόλυτα, ο χριστιανός είναι ειρηνικός και αξιοπρεπής, ο αγώνας κατά του οικουμενισμού θα δοθεί εντός της εκκλησίας μας η οποία εύχομαι κάποια στιγμή Χάριτι Θεού να ενωθεί όσον αφορά το νέο και το παλαιό ημερολόγιο

   Διαγραφή
 22. Ψυχραιμία σε όλους, όλα θα πάνε καλά, έτσι όπως το αναμένει ο καθένας και το ερμηνεύει το ΄΄καλά΄΄
  Καλή δύναμη Πάτερ αύριο και καλή φώτιση σε όλους να τακτοποιηθεί όμορφα η κατάσταση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Θα ήθελα να υπενθυμίσω στα PLAYMOBIL τής Βογατσικού με Μητροπόλεως κάτι πού είναι ΑΞΙΩΜΑ : Γελάει καλυτερα όποιος γελάει τελευταίος. Γιατί πολλές τέτοιες σφηκοφωλιές σάν τήν δική τους, από κεί πού δέν το περίμεναν ''πήραν πόδι'', καί μετά δέν τούς ήξερε ούτε η μάνα τους. Εχει τόν τρόπο του ο Αγιος πού αυτοί εμπαίζουν (Γρηγόριος Παλαμάς) ΄να πάρει τη σκούπα ,και να καθαρίσει γιά τα καλά το σπίτι του. Διότι εκεί δεν είναι παιδότοπος .Τα playmobil σε ένα ιερό χώρο βεβήλωση και δεν θά το ανέχεται ακόμα γιά πολύ ο ΑΓΙΟΣ .Βέβαια αυτά είναι μεταφυσικά πράγματα πού αυτοί δέν τα πιστεύουν. Δέν πειράζει όμως. Θέμα χρόνου είναι, να το φυσούν .....και να μη κρυώνει. Φωτεινή Τράκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άσε μας κι Εσυ
   Που Μίλας με ψευδώνυμα, δώσε ονόματα αν σε βαστάει κυρα μου

   παπά Νικόλα κρατά γερά!!
   Θα είμαστε μαζι σου!!!

   Διαγραφή
 24. Εάν ήμουν στη θέση του π. Νικόλαου Μανώλη, θα με ενδιέφερε ΜΟΝΟ (επαναλαμβάνω: ΜΟΝΟ) να ΣΥΜΦΩΝΕΙ η εσωτερική ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μου, με όσα λέγω και κάνω.

  Οι διάφορες απειλές, τιμωρίες κ.λπ. , είναι ΜΗΔΕΝ μπροστά στην εσωτερική φωνή της συνείδησης.

  Εάν η εσωτερική συνείδηση συμμαρτυρεί με τα λόγια και τις πράξεις του ανθρώπου, όλα τα υπόλοιπα που κάνουν ή λένε οι άλλοι άνθρωποι, είναι απλά παραμύθια της Χαλιμάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ με το ωραίο αυτό σχόλιο.

   Εκείνη η κοινωνία όπου οι άνθρωποι ζούνε σύμφωνα με την συνείδησή τους είναι ιδανική και άνθρωποι με ιδανικά όσοι θέλουν να ζούνε σε μια τέτοια κοινωνία. Να ζητάτε πρώτα την βασιλεία των ουρανών, λέει ο Κύριος!

   Διαγραφή
 25. Μπήκαμε σε μια μετά-λίμπεραλ εποχή, όπου οι λαοί επιστρέφουν στις ρίζες τους, την γλώσσα, την πατροπαράδοτη θρησκεία, τα έθιμα, και θα συμβούν αλλαγές σε καταστάσεις και πρόσωπα σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν δύο πόλοι σε σύγκρουση αυτήν την στιγμή όπως λέει στην εκπομπή του ΄΄ο πλανήτης σε σύγχηση΄΄ ο κ Δ.Μακρής, το οποίο συνάδει με ένα βίντεο του Ιανουαρίου του Μπένζαμιν Φούλφορντ το οποίο προηγείται της εκλογής Τραμπ, τότε που ήταν σχεδόν όλοι σίγουροι ότι θα βγει η Κλίντον (είναι εβραίος δημοσιογράφος), μάλλον λοιπόν αληθεύουν κάποιες ειδήσεις που διαβάζουμε στο διαδίκτυο και συμφωνούν απόλυτα με το παραπάνω άρθρο της ΄΄κατάνυξις΄΄ με τον π. Μεταλληνό ο οποίος πολύ σωστά ισχυρίζεται ότι αν πρόκειται για κάποιους μεμονωμένους που αντιδρούν, μπορεί να σου έρθει μια ζαρντινιέρα στο κεφάλι, αν όμως είναι χίλια ή παραπάνω άτομα, τότε αλλάζει η κατάσταση, και αν πρόκειται για έναν ιερέα με πολλούς πιστούς,αλλάζει το τοπίο δραματικά, οπωσδήποτε δεν μπορεί να διωχθούν όσοι αντιδρούν ή δεν συμφωνούν και το εκφράζουν αυτό δημοσίως, μάλλον όλα αυτά που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και σε μας όσον αφορά την πίστη μας και όχι μόνο, κάποιοι δυστυχώς ίσως δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, πώς εξελίσσονται οι παγκόσμιες εξελίξεις σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής των πολιτών, έχει ένα πολύ καλό άρθρο σήμερα το μπλογκ κόκκινος ουρανός σχετικά με αυτό που γράφω, ίσως βοηθήσει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει χρόνος για κάποια πράγματα γιατί έτσι όπως εξελίσσονται οι καταστάσεις ο κόσμος θα ζητήσει βοήθεια σε αξίες που διατηρεί μέσα του από παιδί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ὅσοι ἐν γνώσει των παραμένουν κοινωνικοί μέ τούς συγχρόνους Ἄννας καί Καϊάφας (Βαρθολομαῖος, Ἄνθιμος κ.ἄ.) εἶναι συνένοχοι μέ αὐτούς δι' αὐτόν τόν διωγμόν. «Ὁ γάρ δυνάμενος κωλῦσαι τόν ἀδικοῦντα καί μή τοῦτο ποιῶν οὐκ ἔλαττον τοῦ ἀδικοῦντος τάς εὐθύνας ὑφέξει». Δηλαδή, ὅποιος μπορεῖ νά ἐμποδίσῃ αὐτόν πού πράττει μίαν ἀδικίαν, ἀλλά δέν τό κάμνει, ἡ εὐθύνη του δέν εἶναι μικροτέρα ἀπό αὐτήν πού ἔχει αὐτός πού πράττει τήν ἀδικίαν! (Ἅγιος Ἰωάννης Χρυσόστομος.) Καί ἐφόσον «ἅπαντες οἱ τῆς Ἐκκλησίας διδάσκαλοι, πᾶσαι αἱ Σύνοδοι καί πᾶσαι αἱ θεῖαι Γραφαί φεύγειν τούς ἑτερόφρονας παραινοῦσι καί τῆς αὐτῶν κοινωνίας διΐστασθαι» (Ἅγιος Μάρκος Εὐγενικός, P.G. 160, σ. 101), ἕπεται ὅτι οὐδείς Ὀρθόδοξος πρέπει πλέον νά κοινωνῇ μέ τούς αἱρετικούς Οἰκουμενιστάς. Ὅλοι οἱ κανόνες κ.λπ. πού ἀναφέρονται στό μητροπολιτικόν ἔγγραφον διά τήν ὑπακοήν στόν Ἐπίσκοπον ἰσχύουν ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ὁ Ἐπίσκοπος εἶναι Ὀρθόδοξος. Εἰς τήν προκειμένην περίπτωσιν, ΔΕΝ ἰσχύουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Προς όλους, μια μικρή επισήμανση με ιδιαίτερη βαρύτητα που ίσως πέρασε ΄΄στα ψιλά΄΄, μην αγνοήσετε μια συγκεκριμένη λέξη που είπε ο πάτερ
  ΄΄της ευλογημένης΄΄ διακοπής του μνημοσύνου κλπ, αυτή η λέξη αποδεικνύει πως πράγματι είναι ένας πνευματικά υπεύθυνος ιερέας, ένας σοβαρός άνθρωπος.
  Ο Κύριος θα ακούσει τις προσευχές όλων ώστε να μην παραδοθεί η Εκκλησία Του στους εχθρούς Του, ας Του έχουμε εμπιστοσύνη, μολονότι η παρούσα κατάσταση θυμίζει Ιερά Εξέταση και κυνήγι μαγισσών, μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του Βατικανού, που ελπίζω να φροντίσει ο Αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος ενεργά, ώστε να μην μείνει και στην δική μας ιστορία ως μαύρη σελίδα
  Ας προσευχηθούμε όλοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ενώ ο κ.Άνθιμος δεν έχει παραβιάσει κανένα Ιερό Κανόνα...ουαι,ουαι υποκριταί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Αυτο που ξέρω είναι ότι το κόστος μιας ιερατικής και αρχιερατικής στολής καλύπτει τα έξοδα μιας οικογένειας που υποσιτίζεται, για έναν χρόνο, στην σημερινή Ελλάδα, ότι το ποιό φτηνό εγκόλπιο ή σταυρός ξεπερνά τα χίλια ευρώ που είναι το κόστος της πιό φτηνής κηδείας ενός ορθοδόξου και αναφέρομαι μόνο στην κάσα και στην ακολουθία, τί σημαίνει υποσιτισμός κοιτάξτε στην βικιπέδια να δείτε τί σημαίνει για την υγεία, το άτομο, το κοινωνικό σύνολο, την εκπαίδευση και ποιό το τελικό στάδιο του υποσιτισμού; Η εξαφάνιση, η γενοκτονία, τί σημαίνει να σε θάβουν ομαδικά σε έναν λάκκο; Διαβάστε ένα άρθρο των τελευταίων ημερών για το νεκροταφείο ντροπής στον Χολαργό και το βιβλίο της Μαρίας Ιορδανίδου στου κύκλου τα γυρίσματα όταν κηδεύτηκε η μάνα της ομαδικά σε έναν λάκκο και αναγνώρισε μέσα στο σεντόνι με τους άλλους τον αστράγαλο της μόνο αυτό κατόρθωσε να δει, νομίζετε ότι απέχουμε πολύ από ανάλογες σκηνές;

  Επίσης ο Ιησούς δεν όρισε δεσποτάδες με προσφωνήσεις και τροπάρια να ψέλνονται για αυτούς για να δοξάζονται οι άνθρωποι, αλλά διακονητές και αποστόλους οι οποίοι δεν επιβάρυναν κανέναν και εργάζονταν όπου πήγαιναν, τα χέρια τους είχαν κάλους και ήταν τραχιά, επίσης ο Ιησούς δεν είχε κανένα πτυχίο ή απολυτήριο, αλλά έμαθε την δουλειά του μαραγκού, χειρονακτική, έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, στον πλούσιο νεανία του είπε το απλό πούλησε τα όλα και ακολούθησε με, αρκεί το ευαγγέλιο και τα συναξάρια και τα πατερικά κείμενα για να καταλάβω πώς με θέλει να είμαι και ποιοί είναι οι δικοί Του

  Ο Ιησούς Χριστός μας είναι το ΠΡΟΤΥΠΟ

  Αυτός είναι ο Μόνος Άγιος Αληθινός Τριαδικός Θεός , Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΑ ΔΟΞΑ ,ΠΑΣΑ ΔΟΞΑ, ας κάνουν κάποιοι την αυτοκριτική τους επιτέλους

  “ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΟΙ ΠΑΣΑ ΔΟΞΑ, ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΙΣ,

  ΤΩ ΠΑΤΡΙ ΚΑΙ ΤΩ ΥΙΩ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ,

  ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ”

  ΕΙΣ ΆΓΙΟΣ,ΕΙΣ ΚΎΡΙΟΣ,ΙΗΣΟΎΣ ΧΡΙΣΤΌΣ,ΕΙΣ ΔΌΞΑΝ ΘΕΟΎ ΠΑΤΡΌΣ!!!

  Ο ΑΣΤΗΡ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΠΡΩΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ !!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΑΙΡΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΑΛ ΠΟΥ ΓΕΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΙΡΩΝΙΚΟΙ , ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΤΡΟΧΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΑΙΡΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, ΕΛΕΓΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΩΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΠΡΩΤΑ
  Η ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ
  ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΔΙΩΚΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ; ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΑΝΑΥΣΟ ΔΙΩΓΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ορθόδοξοι δεν διώκουν ορθοδοξους.Τώρα λόγω της αποκριάς ο οικουμενιστής Άνθιμος ντύθηκε ορθόδοξος.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
 31. ΨΑΞΑΤΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ?ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΡΟΝΟ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!ΑΝ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ.ΕΜΠΡΟΣ!ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ "ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ"ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ?ΟΛΟΙ ΕΝΑΤΙΟΝ ΕΝΟΣ?ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΣΤΕ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ---ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Υβριστικά και βλάσφημα σχόλια τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου..Κύριε ελέησον! Τι άλλο θα βρουν να πουν οι αυλοκόλακες για να μας κατηγορήσουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Αρχιεπίσκοπος Ασκάλωνος Νικηφόρος24 Φεβρουαρίου 2017 - 10:01 μ.μ.

  Ἀγαπητέ ἐν Χριστῶ Ἀδελφέ π. Νικόλαε
  Συγχαρητήρια. Ἔκανες πάντα αὐτό πού ἔπρεπε νά κάνει κάθε πιστός κληρικός, ἀλλά καί κάθε Χριστιανός, μετά ἀπό ὅσα ἔκαναν καί κάνουν καθημερινά οἱ ἀμετανόητοι καί θεομπαῖχτες Βαρθολομαῖος καί οἱ ὁμόφρονες του. Ζεῖ Κύριος ὁ Θεός καί Αὐτός ἀποδώσει ἑκάστω κατά ἔργα αὐτοῦ.
  Ἀρχιεπίσκοπος Ἀσκάλωνος Νικηφόρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάτερ Νικηφόρε να σε έχει ο Χριστός καλά.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com