Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Η στιγμή της διακοπής μνημοσύνου του μητρ. Θεσ/νίκης κ.Ανθίμου από τον π.Θεόδωρο Ζήση [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Η στιγμή της διακοπής μνημοσύνου του μητρ. Θεσ/νίκης κ.Ανθίμου από τον π.Θεόδωρο Ζήση [ΒΙΝΤΕΟ- 2017] 
Απόσπασμα από το κήρυγμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας (5-3-2017) του πρωτοπρ. Θεοδώρου Ζήση, στον Ι.Ν. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης, κατά το οποίο ανακοινώνει στο εκκλησίασμα τη Διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.  

23 σχόλια :

 1. Ευχαριστουμε,απο καρδιας...καιρος να αφυπνιστουν κι αλλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάποιος επίσκοπος συμβούλευσε τον π. Θεόδωρο Ζήση, να μην προχωρήσει στη διακοπή της μνημόνευσης, για να μην δημιουργηθεί θόρυβος στο λαό.

  Που βρισκόταν αυτός ο επίσκοπος, όταν για πολλές συνεχόμενες δεκαετίες, οι πλανεμένοι Οικουμενιστές ΑΚΥΡΩΣΑΝ δημόσια ΟΛΟΥΣ τους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στα θέματα της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστης και ζωής; Η δημόσια και μεθοδευμένη και κατ’ εξακολούθηση ακύρωση ΟΛΩΝ των Αγίων, δεν δημιουργεί θόρυβο στο λαό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. Ήμασταν παρόντες οικογενειακώς. Η Ορθοδοξία είναι ο θησαυρός μας. Αυτή πρέπει να διαφυλάξουμε και αυτό έκανε και ο σεβαστός π. Θεόδωρος Ζήσης. Η αρχή στη Θεσσαλονίκη έγινε την Κυριακή της Απόκρεω στις 19 Φεβρουαρίου με την ανακοίνωση της Διακοπής του μνημοσύνου του κ. Ανθίμου από τον π. Νικόλαο Μανώλη. Σήμερα συνέχισε ο π. Θεόδωρος Ζήσης. Περιμένουμε και τους επόμενους κληρικούς και λαϊκούς για να προστατεύσουμε την Εκκλησία του Χριστού μας από την αίρεση. Λαμπρή μέρα για την οικουμένη η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Χρόνια πολλά και αγωνιστικά αδέρφια. Να είμαστε χαρούμενοι που γεννηθήκαμε ορθόδοξοι χριστιανοί. Εμείς μένουμε μέσα στην Εκκλησία. Αυτό ζηλεύει ο διάβολος.
  Αγγελική Μ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι στιγμές είναι ιστορικές για το γένος των Ορθοδόξων Ελλήνων. Αποδείχτηκε ότι από την αγιοτόκο Θεσσαλονίκη υπάρχουν ιερείς που τιμούν τα ράσα τους, φωτεινό παράδειγμα για όλους.

  Είθε να τους ακολουθήσουν και άλλοι για να λάμψει το φως της Ορθοδοξίας, να φωτίσει το σκότος του Οικουμενισμού και της Νέας Τάξης.
  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ως Θεσσαλονικιός αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί η ιδιαίτερη πατρίδα μου ανέδειξε ανέκαθεν μεγάλους ΗΡΩΕΣ της πίστης μας. Σκέφτομαι την διαφορά της Θεσσαλονίκης από την δεύτερη αγαπημένη μου πατρίδα, την λεβεντογέννα Κρήτη, την οποία ενέπλεξαν στα άθεα έργα τους οι αντίχριστοι Οικουμενιστές. Πρέπει πάση θυσία να απαλλάξουμε την Κρήτη από αυτήν την ρετσινιά. Εμπρός λοιπόν, ποιός θα είναι ο Κρητικός ΗΡΩΑΣ που θα σβήσει την "Ρετσινιά" από το όνομα της Κρήτης;

   Διαγραφή
 5. ΜΠΡΑΒΟ!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟ!!!!!!!ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ ΤΟΥ!!!ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΚΛΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΖΥΓΑΡΙΑ;
  ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ,ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΛΟΥΣ,ΧΩΡΙΣ ΕΥΘΕΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΡΑΚΤΟΥΝ ΕΝΤΙΜΩΣ,ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ!!!!!!ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΙΚΗΣΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ!
  ΑΞΙΟΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Βλέπετε, μή τις υμάς πλανήση.

  Προσέχετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δόξα Τω Θεω,Άξιος πάτερ Θεοδωρε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Στέλιος Γεγάκης5 Μαρτίου 2017 - 8:21 μ.μ.

  Ζούμε στιγμές των μεγάλων Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας Μέγα Αθανασίου, Ιω. Χρυσοστόμου Γρηγορίου Θεολ. Μέγα Βασιλείου, Ιω. Δαμασκηνού, Μαξίμου ομολ., Μάρκου Ευγ., Γρηγορίου Παλαμά και πολλών άλλων. Η χαρά μου αυτή τη στιγμή είναι ανέκφραστη. Νιώθω την ευλογία των παραπάνω αγίων να επισκιάζει τους αγωνιστές κληρικούς και λα'ι'κούς και να τους ωθεί σε ένα ευλογημένο ξεκίνημα, ένα πνευματικό τσουνάμι που θα καταπνίξει με τη χάρη του Θεού και την τελευταία σατανική αίρεση, την παναίρεση και πανθρησκεία που λέγεται Οικουμενισμός. Ας μη δειλιάσουμε στα φόβητρα του κοσμοκράτορος του αιώνος τούτου και των οργάνων του αλλά να σταθούμε αμετακίνητοι στην Πίστη των Πατέρων μας για να βρεθούμε μαζί τους στην Ουράνια Βασιλεία του Θεού. Αμήν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών ζήσαμε μοναδικές, ιστορικές στιγμές στη Θεσσαλονίκη!Προσωπικά έζησα και τις δύο και δοξάζω το Θεό γι αυτό. Στον Άγιο Σπυρίδωνα Τριανδρίας και στον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης δυο ιερείς γνωστοί για τους αντιοικουμενιστικούς τους αγώνες όρθωσαν ανάστημα στη λαίλαπα της παναίρεσης του οικουμενισμού, αποφασισμένοι να ακολουθήσουν το δρόμο των Ομολογητών Αγίων της πίστης μας. Άξιοι! άξιοι! άξιοι! Είθε και εμείς οι λαϊκοί να βαδόσουμε στ'αχνάρια τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ηδη, πολλοί λαϊκοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στις αποφάσεις της Λυστρικής Συνόδου της Κρήτης, σε αντίθεση με την, σχεδόν ανύπαρκτη αντίδραση από τούς κληρικούς. Τί συμβαίνει λοιπόν; Γιατί αυτή η διαφορά; Είναι λοιπόν οι λαϊκοί πιό παλικάρια από τούς κληρικούς μας; Δεν θέλω να το πιστέψω! Πέραν από αυτό, πρέπει όλοι οι πιστοί Ελληνες να δραστηριοποιηθούμε και να διαδηλώσουμε, με κάθε τρόπο, την αντίθεσή μας στα ύπουλα, υποκριτικά και ανορθόδοξα σχέδια των αντίχριστων οικουμενιστών, να βροντοφωνάξουμε : Κάτω τα χέρια από την Αγία Ορθοδοξία μας. Ότι :"«Ουκ αρνησομεθα σε φιλη Ορθοδοξια, ου ψευδομεθα σε πατροπαραδοτον σεβας. Εν σοι εγεννεθημεν, εν σοι ζωμεν, εν σοι κοιμησομεθα. Ει δε και καλεσει καιρος και μυριακις υπερ σου τεθνηξομεθα». (Ιωσηφ Βρυεννιος). Τώρα είναι ο καιρός να τό κάνουμε. Οι οικουμενιστές προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να επιβάλουν τις αποφάσεις της Λυστρικής Συνόδου της Κρήτης δια της βίας. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.

   Διαγραφή
 10. Μπράβο μακάρι να συνεχίσουν και άλλοι έτσι!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΑΞΙΟΣ!!! ΑΚΟΛΟΥΘΑ παπα-Γιωργη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Δηλαδή Πάτερ Ζήση εάν αποκηρύξει ο "Επίσκοπος" Άνθιμος την ληστρική σύνοδο του Κολυμπαρίου ενώ εξακολουθεί να έχει πνευματική επικοινωνία με ορθόδοξες εκκλησίες όπου συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών με όλους τους αιρετικούς θα είστε εντάξει τότε; Επίσης υπάρχει απο το 1965 η ένωσή σας με τους Παπικούς με την αναίρεση της ακοινωνησίας σας με αυτούς και φυσικά όλες οι αποφάσεις του Π.Σ.Ε. στο Σαμπεντζί, στο Πόρτο Αλέγκρε κτλ. Καλά κάνατε και αποτειχιστήκατε αλλά μην μας κοροιδεύετε ότι μόνο με την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου υπάρχει το πρόβλημα γιατί αυτή απλώς είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ομιλείται για άλλες σχισματικές ομάδες υπονοόντας τους Ορθοδόξους όπου ακολουθούν το Πάτριο ημερολόγιο απο το 1924 και ερωτώ μήπως είχαν δίκιο που έφυγαν και έλεγαν οι άνθρωποι μας Φράγκεψαν; Απο το 1920 οι μασώνοι Οικουμενικοί Πατριάρχες δείχνανε τις οικουμενιστικές προθέσεις τους. Η αλλαγή του ημερολογίου έγινε απο μασώνους Πατριάρχες όπου ως σκοπό είχε αυτό το σημερινό κατάντημα. Δείτε ότι αυτοί τουλάχιστον είχαν δίκιο γιατί ενός κακού μύρια έπονται και αυτό ταιριάζει γάντι στη περίπτωσή μας. Ελπίζω σε Ορθόδοξη σύνοδο όπου να μαζευτούν όλοι εκ του πατρώου ημερολογίου αλλά και οι αποτειχισμένοι του νέου ώστε να επαναφέρουν το Ορθόδοξο Εορτολόγιο και να αναιρέσουν όλα τα οικουμενιστικά πράγματα που άκομη ισχύουν στις επίσημες ορθόδοξες Εκκλησίες και Πατριαρχεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΘΑ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΟΠΟΥ ΦΡΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ , ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΜΗΝ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αξιος, αξιος και παλι αξιος. Η Παναγια να σας φυλαει πατερ Θεοδωρε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μήπως κάποιος αδελφός έχει απομαγνητοφωνήσει (ή γνωρίζει πού μπορώ να το βρώ απομαγνητοφωνημένο ως κείμενο) το βαρυσήμαντο κήρυγμα του π. Θεοδώρου Ζήση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Σχεδον ενας αιωνας αιρετικου ολισθηματος .το ολισθημα ολοενα και μεγαλωνε και μεγαλωνει και ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ!!!(οπως εχει αποδειχτει στην πραξη μεχρι τωρα).Κατα τον αγ Ιωαννη τον Χρυσοστομο Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΙΚΑΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!!!
  ""Καν αγγελος ,καν βασιλευς ευαγγελιζηται υμας,παρ ο παρελαβετε,κλεισατε τας ακοας'οκνω γαρ τεως ειπειν ,ως εφη ο θειος αποστολος,"αναθεμα εστω",εκδεχομενος την διορθωσιν.ΑΓ ΙΩΑΝΝΗς ΔΑΜΣΚΗΝΟς -περι εικονων-λογ.β' 6.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com