Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Ξεβράκωτοι;

ΠΑΤΡ 1.jpg
Ο Βαρθολομαίος κατέστη ενάντιος και του πνεύματος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, το οποίον σήμερον Τιμούμε και εορτάζουμε.
Ιδού τι είπε: "Δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές".
Η είδηση κατεγράφη από τις εφημερίδες "Αυριανή" της 26/10/1991 και "Ελεύθερη Ώρα" της 30/10/1991.
Με απλά λόγια διακήρυξε ότι οι ξεβράκωτοι ήρωες και απελευθερωτές πρόγονοί μας, χάλασαν την "ΩΡΑΙΑ ΣΧΕΣΗ" που είχαμε με τους Τούρκους.
ΠΑΤΡ 2.jpg

17 σχόλια :

 1. Κάτι τέτοιοι ξεβράκωτοι όμως ήταν βαθιά Έλληνες και Ορθόδοξοι

  Διαβάστε τα λόγια του στρατηγού Μακρυγιάννη, που είναι σαν να τα λέει και για σήμερα:
  "Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.
  Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».
  Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα.

  Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι: «Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω».
  Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του.
  «τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον».
  Θέλω να το βλέπω κοντά στα κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας. Τρομάρα τους!!!

  Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί.
  Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες.
  "

  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμείς Χαράλαμπε τά ξέρουμε, στόν Βαρθολομαίο στείλτα!!

   Διαγραφή
  2. Αδελφέ Δημήτρη, να είσαι σίγουρος ότι πρώτοι από όλους, οι του Βαρθολομαίου είναι αυτοί που μπαίνουν και διαβάζουν τη Κατάνυξη.

   Χρόνια πολλά και καλή λευτεριά, σε όλα τα επίπεδα.

   Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

   Διαγραφή
 2. Καταβάλω μεγάλη προσπάθεια για να πείσω τον εαυτό μου, ότι η προαναφερόμενη είδηση (στο κύριο άρθρο) σχετικά με τον Πατριάρχη, είναι αναληθής και ψευδής.
  Δεν μπορώ, και δεν θέλω, να το πιστέψω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΨΑΞΕ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1990. ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΨΕΥΔΗ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ 20 ΧΡΟΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ . ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΥΑΛΟ .

   Διαγραφή
  2. δυστυχως φίλε ελληνορθόδοξε είτε δεν μπορεις είτε δεν θέλεις να το πιστεψεις η ειδηση ειναι αληθινή δηλαδή αποδεικνύεται οτι εκτος απο αιρετικος ο πατριαρχης βαρθολομαιος ειναι και ανθέλληνας με λιγα λογια αυτος ο ανθρωπος οδηγει εκ του ασφαλους την Ελλάδα στην καταστροφή,παρ'όλα αυτά ευχόμαστε να μετανοήσει.

   Διαγραφή
 3. Θα είχε ενδιαφέρον να μας αποδείξετε σε ποια δημόσια ομιλία και σε ποιον τόπο εκφώνησε ο οικουμενικός πατριάρχης τέτοια πράγματα, βεβαίως και το πλήρες κείμενο της υποτιθέμενης ομιλίας αυτής. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αποδεδειγμένη φιλοπατρία του και τους διακριτικούς αγώνες του υπέρ του ελληνισμού εντός και εκτός Τουρκίας. Η αναπαραγωγή συκοφαντιών και στημένων αποσπασμάτων δεν σας τιμά και μαρτυρά το μίσος σας προς αυτόν. Η συκοφαντία αυτή διαδίδεται κυρίως από τον κ. Μεθόδιο Παπαλαμπρακόπουλο, τον αρχηγό των σχισματικών καταληψιών του παλαιού κτιρίου της μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, ενώ νακυκλώνεται σκοπίμως μέσω ίντερνετ από αυτόκλητους «αντιοικουμενιστές», συνήθως με τον ισχυρισμό πως αυτά ειπώθηκαν στον ενθρονιστήριο λόγο του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου. Για την ιστορία, ο λόγος αυτός είναι εδώ: https://www.scribd.com/document/288508814/%CE%92%CE%91%CE%A1%CE%98%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%A3-%CE%95%CE%9D%CE%98%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A3-%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%A3 Ας μας δείξει κάποιος την πλήρη ομιλία, το πού και το πότε αυτής. Οι κατήγοροι φέρουν το βάρος της απόδειξης των φρικτών ισχυρισμών τους. Αναμένουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απαντω στην enotitapnevmatos
   Που είδατε την φιλοπατρία του oνομαζομενου Πατριαρχη οταν υπηρετει την CIA στην Συνοδο του Κολυμπαριου?


   Διαγραφή
  2. Αυτή η φρικτή δήλωση του Πατριάρχη δημοσιεύθηκε σε δύο εφημερίδες της εποχής εκείνης ("Αυριανή" και "Νέοι Άνθρωποι"), έχει αναδιατυπωθεί επανειλημμένα επό χριστιανικές εφημερίδες και ιστολόγια, αλλά και από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων, χωρίς ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΘΕΙ από το Πατριαρχείο. Φίλε μου, ο Άγιος γέρων Παίσιος ο αγιορείτης έλεγε ότι εμείς οι χριστιανοί πρέπει να είμαστε "τσακμάκια" και όχι "ευλαβείς βλαμμένοι"!
   Και κάτι ακόμη: Στην ομιλία του, το 2009 στην έδρα της Coca Cola, στις Η.Π.Α., ο κ. Βαρθολομαίος είπε στον Τούρκο πρόεδρο της κολοσσιαίας πολυεθνικής εταιρίας: "Σήμερα είναι η εθνική εορτή της πατρίδας μας, της Τουρκίας"* Είπατε τίποτα κύριε "enotitapnevmatos";

   * http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2009/11/blog-post_153.html και το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=6_TQksRRAJY

   Διαγραφή
  3. την Κυριακή της Ορθοδοξίας την γιόρτασε με αιρετικούς,ρε βαρθολομαίε τι πίνεις και δεν μας δίνεις;Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης

   Διαγραφή
  4. Επίσης το 2009 στη μεγαλύτερη συναγωγή του κόσμου, στη Νέα Υόρκη(βίντεο στο ytube),είπε ότι έχουμε τον ίδιο Θεό με τους Εβραίους [το σημείο αυτό πλέον έχει αφαιρεθεί (Ένας έμπειρος τεχνολογικά ακροατής θα το καταλάβει.Εγώ το έχω ακούσει και πριν και μετά.)] και τους ίδιους προφήτες (Αυτούς που οι ίδιοι οιΕβραίοι κυνήγησαν και θανάτωσαν).

   Διαγραφή
 4. δείχνει με τις πράξεις του πόσο οικουμενιστής και ανθέλληνας είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διαβάστε σας παρακαλώ τον λόγο του Πατριάρχη στις σελ. 11-13, και θα κάνετε εμετό, όσοι έχετε ακόμη ψίχα ορθοδοξίας στην καρδιά σας.
  Θεός χωρές, Βαρθολομαίε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 1] Τις φρικτές αυτές συκοφαντίες κατά του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου ανακυκλώνουν συστηματικά α) σχισματικοί παλαιοημερολογίτες β) αποτειχισμένοι/αποσχισθέντες γ) νεοζηλωτές. Και οι τρεις κατηγορίες έχουν κοινό σημείο το ΜΙΣΟΣ προς το πρόσωπο τού πατριάρχη. Είναι ντροπή να συνεχίζετε αυτήν την τακτική. Με το ψέμα «υπερασπίζεστε» την ορθοδοξία;!
  2] Απουσιάζει γενικώς στα ΜΜΕ οποιαδήποτε αναφορά σε τέτοιες «δηλώσεις» του πατριάρχη. Καμμία εφημερίδα, δημοσιογράφοι, ερευνητές ή κανάλια δεν αναφέρθηκαν ποτέ σε αυτό. Ούτε έγινε ποτέ κυβερνητικό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον οικ. πατριάρχη. Εάν ήταν αληθινό ως είδηση, θα είχε βουϊξει ο τόπος. Μόνες εξαιρέσεις οι προαναφερθείσες φυλλάδες, το γνωστό αντιεκκλησιαστικό βιβλίο του Ιάκωβου Φίλια, κάποια παλιοημερολογίτικα περιοδικά, ο βαρυποινίτης και σχισματικός ψευδοϊερέας Μεθόδιος Παπαλαμπρακόπουλος και ορισμένοι ακόμα μισούντες.
  3] Η ίδια απάτη (hoax) κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ως δήθεν ειπωθείσα στον ενθρονιστήριο λόγο του πατριάρχη, ο οποίος όμως είναι αυτός: https://www.scribd.com/document/288508814/%CE%92%CE%91%CE%A1%CE%98%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%A3-%CE%95%CE%9D%CE%98%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A3-%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%A3 Κανείς δεν κάνει τον κόπο να μας δώσει το πλήρες κείμενο τής εν λόγω «ένοχης και εμετικής» ομιλίας του οικουμενικού πατριάρχη, τον τόπο και χρόνο που εκφωνήθηκε, το κοινό στο οποίο απυθυνόταν, την επίσημη περίσταση κλπ. Ομοίως κανείς δεν δημοσιεύει έστω το πλήρες άρθρο τής ανωτέρω φυλλάδας και την πηγή του. Αναμένουμε τα αδιάσειστα στοιχεία. Πότε και ποιοι θα τα προσκομίσετε;!
  4] Ο οικουμενικός πατριάρχης χαίρει πανελλήνιας και διεθνούς εκτίμησης. Όσο δε για την θέση του εντός του ελληνισμού, ας κάνουν κάποτε τον κόπο οι αμφισβητίες να διαβάσουν έστω και έναν από τους λόγους που κάθε εβδομάδα εκφωνεί είτε απ' εκκλησίας είτε σε συνέδρια είτε πατρικώς προς την ομογένεια κλπ. Έχουν διαβάσει ποτέ οι μισούντες κείμενο τού πατριάρχη;! Αντιλαμβάνονται καθόλου την λεπτή θέση του εντός Τουρκίας; Υπενθυμίζουμε πως μόλις στις 24/3/17 στην τελετή παράδοσης του κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου ανέφερε εις επήκοον συμπάσης της ανθρωπότητας: «το ημέτερον Ορθόδοξον Ελληνικόν Γένος και οι εκάστοτε άγρυπνοι φύλακες των Παναγίων Προσκυνημάτων Αγιοταφίται Πατέρες διεφύλαξαν αυτό θυσιαστικώς».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @enotitapnevmatos 29 Μαρτίου 2017 - 6:58 μ.μ.
   Ἐσύ τί εἶσαι, ἐγκάθετος τοῦ Βαρθολομαίου ἤ τοῦ Φραγκίσκου;

   Διαγραφή
  2. ας πω και εγώ ένα ψέμα σήμερα πρωταπριλιά, ο Βαρθολομαίος είναι ορθόδοξος χριστιανός.

   Διαγραφή
 7. Νά χαρώ εγώ χριστιανική αγάπη που ξεχειλίζει μόνο για τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους και δεν περισσεύει δράμι για εμάς τους ορθόδοξους!! Δες εδώ το ντοκουμέντο της δήλωσης του κ.Αρχοντώνη!!
  http://www.triklopodia.gr/den-xechname-o-anthellinikos-logos-tou-patriarchi-vartholomeou-kata-tin-enthronisi-tou/
  Περιμένουμε επίσημη διάψευση, όχι γλοιώδη υβρεολόγια κατά πάντων!!! Δεν πρόκειται να υπάρξει πάντως, είμαι σίγουρος!! Καμίας πανελλήνιας εκτίμησης δεν χαίρει. Σε προκαλώ να βγούμε μαζί στους δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης να καταγράψουμε τίς αντιδράσεις του κόσμου και άν οι θετικές γνώμες ξεπερνούν το 50%,θα βγω δημόσια να το παραδεχτώ!! Για τις δηλώσεις του πάντως πάνω σε δογματικά θέματα δεν σε βλέπω να λες τίποτα, ούτε για την διδακτορική διατριβή του, όπου αποκαλεί τους Ιερούς Κανόνες "τείχη του αίσχους"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com