Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Η Ρωσία ζητά να αναγνωριστούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ως «εξτρεμιστική οργάνωση»

Η Ρωσία ζητά να αναγνωριστούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ως «εξτρεμιστική οργάνωση»

Υπόμνημα για την απαγόρευση της λειτουργίας  των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη χώρα κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Οι αρχές μάλιστα ζητούν να αναγνωριστεί η θρησκευτική αίρεση ως «εξτρεμιστική οργάνωση».
Οκτώ περιφέρειες της Ρωσίας ήδη έχουν απαγορεύσει σε μέλη της αίρεσης να λειτουργούν ενώ έχει επίσης απαγορευθεί και η κυκλοφορία 80 βιβλίων σχετικών με την αίρεση.
Ωστόσο, η τελευταία αυτή απόφαση του υπουργείου έχει στόχο να περιορίσει τη δράση του κεντρικού πυρήνα των Μαρτύρων του Ιεχωβά που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη, τον οποίο από τις αρχές του 2016 οι αρχές είχαν προειδοποιήσει να σταματήσει την όποια «εξτρεμιστική δραστηριότητα».
Η αίρεση άσκησε έφεση στην απόφαση, η οποία απορρίφθηκε τον Ιανουάριο του 2017.
Οι ρωσικές αρχές εστιάζουν τη δράση τους στη λογοτεχνία και τα βιβλία της αίρεσης, αφού, όπως αναφέρουν, παραβιάζει το ρωσικό νόμο καθώς «απεικονίζει τις άλλες θρησκείες με αρνητική χροιά» ή επιχειρεί να πείσει τους άνδρες της χώρας να αποφύγουν τη στρατιωτική τους θητεία. 
Η απαγόρευση αυτή, εφόσον τεθεί σε ισχύ, θα εμποδίσει 175.000 Μάρτυρες του Ιεχωβά να συναντώνται και να διανέμουν τα βιβλία τους νόμιμα.

5 σχόλια :

 1. Στη Γαλλία η απαγόρευση για αυτήν την αίρεση είναι ήδη σε ισχύ προ πολλού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι παρακλάδι του διεθνούς σκληρού πυρήνα του Σιωνισμού, που έχει πολιτικούς σκοπούς αλλά θρησκευτική μάσκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΩΡΑΙΑ Η ΕΙΔΗΣΙΣ,ΑΛΛΑ ΑΠΕΧΘΗΣ Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΠΟΤΕ ''ΜΠΡΑΝΤΕΦΕΡ'' ΜΕ ΤΟΝ ΗΔΗ ΗΤΤΗΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΝΤΑ.ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ,ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ,ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΞΕΝΟ. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ 100% ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπράβο στην Ρωσία για αυτήν την κίνησή της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com