Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

π.Νικόλαος Μανώλης, Αντιστεκόμαστε στους αφηνιασμένους Οικουμενιστές & Νεοεποχίτες [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Αντιστεκόμαστε στους αφηνιασμένους Οικουμενιστές και Νεοεποχίτες [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρόσφατη ομιλία (26-3-2017) του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη. 
Παρακολουθείστε το βίντεο:
 
    Από τις 19 Φεβρουαρίου 2017, ο π. Νικόλαος έκοψε το μνημόσυνο του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, για θέματα Πίστεως, καταγγέλλοντας τον μητροπολίτη για την παράδοση της Θεσσαλονίκης, στην παναίρεση του Οικουμενισμού μέσω κυρίως της αποδοχής των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου της Κρήτης. Παραβαίνοντας τους ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο κ. Άνθιμος, διώκει εκ νέου τον π. Νικόλαο. Διώκοντας και τιμωρώντας τον πατέρα Νικόλαο ο μητροπολίτης, ακολουθεί αντιπατερική γραμμή. Ο ΙΕ' ιερός Κανών της Πρωτοδευτέρας ιερά Συνόδου επί Μεγάλου Φωτίου, επιτάσσει τον έπαινο και απαγορεύει τις τιμωρίες σε περιπτώσεις διακοπής του μνημοσύνου του επισκόπου για θέματα Πίστεως.

(Με παλαιότερη εντολή, 20-11-2015, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, απαγόρευσε και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!!)


    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015μετατέθηκε αναγκαστικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την απόφαση του τελευταίου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 

    Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές και τους εκφοβισμούς, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα.

8 σχόλια :

 1. Πάτερ Νικόλαε Χριστός Ανέστη. Είστε πραγματικά άξιος Λειτουργός του Υψίστου. Ο Κύριος είναι δίπλα σας και παρακολουθεί τον αγώνα σας. Υπομονή. Ο Άγιος Αθανάσιος που υπέστη τους μεγαλύτερους διωγμούς υπέρ της Πίστεως και έμεινε μόνος, πρεσβεύει υπέρ υμών. Και ο σύγχρονος Όσιος Ομολογητής της Πίστεως Νικόλαος Σωτηρόπουλος που τόσο πολεμήθηκε από εχθρούς αλλά και το χειρότερο από ''φίλους'' και ''αδελφούς'' και που τόσο αγαπήσατε και μιμηθήκατε, παρακολουθεί τους αγώνες σας και χαίρει η ψυχή του και αγάλλεται. Πάντα χαιρόταν και επαινούσε όταν έβλεπε Ήρωες που θυσιάζονταν για την Αγάπη και την Αλήθεια του Χριστού χωρίς να υπολογίζουν θέλγητρα και κυρίως φόβητρα του Κοσμοκράτορος του αιώνος τούτου και των οργάνων του. Πάτερ μου να ξέρετε ότι παρακολουθούμε με δέος και θαυμασμό τον αγώνα που κάνετε μαζί με τον πατέρα Θεόδωρο και τον πατέρα Φώτιο, βαδίζοντας την οδό που χάραξαν οι άγιοι Πατέρες, με διάκριση, και δεν ξεφεύγετε σε άκρα που θα δημιουργούσαν σχίσμα στην Εκκλησία. Προσευχόμαστε στον Κύριο να σας ενισχύει έως τέλους και να λυτρώσει την Αγία του Εκκλησία από τους Βαρείς Λύκους που δε φείδονται το ποίμνιο και να δικαιώσει τον τίμιο και ειλικρινή αγώνα σας. Ζητάμε ταπεινά την ευχή σας και την προσευχή σας υπέρ ημών των αναξίων ώστε να μας χαρίσει ο Κύριος το Μέγα του Έλεος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την ευχή σου άγιε γέροντά μου!
  Σε ευχαριστούμε για τα πάντα όλα, είμαστε μαζί σου μέχρι τέλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΩΛΗ.

  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ.

  ΤΟ ΠΙΟ ΦΟΒΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ.

  ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΦΟΒΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΛΙΑΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

  ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΩΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΠΑΡΩΔΙΑ.

  ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΦΑ ΟΙ ΕΚΝΟΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΑΛΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

  ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χριστός ανέστη! Πολύ ευχάριστη η είδηση για την ίδρυση του σωματείου όσιος Ιωσήφ ο ησυχαστής και σπηλαιώτης!

  Ιωσήφ
  Ησυχαστής
  Σπηλαιώτης
  Οσιος
  Υπέροχο
  Σωματείο
  !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όταν ο λαός ενημερωθεί σχετικά με τον Οικουμενισμό, σύμφωνα με όσα μας δίδαξαν και διδάσκουν οι Άγιοι της Εκκλησίας, μετά καθένας θα αναλάβει τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ευθύνες.
  Ο καθένας κρίνεται από τον Θεό, σύμφωνα με όσα ο ΙΔΙΟΣ ο άνθρωπος, κάνει και λέγει και σκέπτεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Επειδή, όπως λένε και οι Πατέρες της Εκκλησίας, η μεσαία οδός είναι η βασιλική, παράλληλα με την αντίσταση στους αφηνιασμένους οικουμενιστές και νεοεποχίτες να αντισταθούμε και στους επίσης αφηνιασμένους "υπερορθόδοξους", οι οποίοι κάνουν εξίσου κακό στην Εκκλησία. Υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα όπου ζηλωτές της πίστεως προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία ακρότητα κατέληξαν σε άλλη ακρότητα. Και κατά πως λέγεται, αν δεν διδαχθούμε από την Ιστορία είμαστε καταδικασμένοι να την ξαναζήσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι ποτισμενοι απ τον οικουμενισμο εγκέφαλοι ΔΕΝ συνέρχονται ευκολα . Στα 100 χρόνια οικουμενισμού εχουν στηθεί καριέρες και λεωφοροι που οδηγούν σε καριέρες , γαλόνια και βολεματα.
  Δυστυχώς πολλοί υπηρετούντες τον οικουμενισμο έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι είναι παραδοσιακοί. Αρκετοί υπηρετούν ΤΟΣΟ ΦΑΝΕΡΑ τον οικουμενισμο και έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι είναι παραδοσιακοί για τέτοιο οικουμενιστικο εγκεφαλικό κάψιμο και όχι απλά εγκεφαλικό πότισμα μιλάμε. !!!!!

  Κάποιοι φοβούνται τόσο πολύ μην χάσουν τα κεκτημένα τους και τα μπράβο των ισχυρών που κατάπιαν τη γλώσσα τους ορισμένοι επιτίθενται κιόλας στους ομολογητές.

  Τέτοια έπαρση, επίμονη παρουσίαση του ΠΡΟΦΑΝΟΥΣ λάθους ως σωστό!!! (με ειρωνίες κιόλας!!!), τετοια στρεψοδικια (σοφιστειες, επίκληση λόγων πατέρων με δικές τους παρερμηνείες, "νουθεσίες" - κατηγοριες και ειρωνίες για πράγματα που δεν εχει πει ο συνομιλητής!!!!!!!!) και ολα αυτά
  με επηρμενο ύφος του απόλυτου θεϊκού εκπρόσωπου και του Εκπροσώπου Της Εκκλησίας και της Αγάπης (τρομάρα τους!!!!) . Όλα αυτά δε μου δίνουν ελπίδες περί αλλαγής πορείας αυτων των ανθρωπων. Μάλιστα τολμώ να πω πως δρουν βάση προγραμματος (απο υπόγειες στοές) με μελετημένες κινήσεις εκμεταλλευόμενοι άριστα τον φόβο, τον χρόνο, την λήθη και τη συνήθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θέλω να αφιερώσω σε όλους ένα σπάνιο βιβλίο ντοκουμέντο, του μοναχού Κοσμά Φλαμιάτου Α΄έκδοση 1849, πολύ σχετικό με όσα εξιστόρησε ο π'' Νικόλαος στο βίντεο αυτό. Δεν γνωρίζω αν ήδη το έχει διαβάσει ο π'' Νικόλαος αλλά είμαι σίγουρος ότι θα του αρέσει. Μάλλον ελάχιστοι το γνωρίζουν αλλά είναι πλέον λόγω των καταστάσεων ενδεδειγμένη η ανάγνωση και μελέτη του . Θα παραθέσω δύο διευθύνσεις. Στην πρώτη υπάρχει μια εκτενής παρουσίαση με αρκετό επίκαιρο σχολιασμό, και στην δεύτερη διεύθυνση υπάρχει όλο το γνήσιο και σπάνιο αυτό βιβλίο.Η Πρώτη εδώ: https://tharsomen.wordpress.com/2017/03/14/σοκ-και-δεοσ-δεν-μασ-τα-ειπαν-ποτε-και-δ/ και η δεύτερη εδώ. https://xristianorthodoxipisti.blogspot.gr/2015/07/blog-post_14.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com