Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ελέγχομαι και μετανιώνω για την οδηγική μου συμπεριφορά [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ελέγχομαι και μετανιώνω για την οδηγική μου συμπεριφορά [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρόσφατη ομιλία (1-4-2017) του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη. 
Παρακολουθείστε το βίντεο:
 
    Από τις 19 Φεβρουαρίου 2017, ο π. Νικόλαος έκοψε το μνημόσυνο του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, για θέματα Πίστεως, καταγγέλλοντας τον μητροπολίτη για την παράδοση της Θεσσαλονίκης, στην παναίρεση του Οικουμενισμού μέσω κυρίως της αποδοχής των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου της Κρήτης. Παραβαίνοντας τους ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο κ. Άνθιμος, διώκει εκ νέου τον π. Νικόλαο. Διώκοντας και τιμωρώντας τον πατέρα Νικόλαο ο μητροπολίτης, ακολουθεί αντιπατερική γραμμή. Ο ΙΕ' ιερός Κανών της Πρωτοδευτέρας ιερά Συνόδου επί Μεγάλου Φωτίου, επιτάσσει τον έπαινο και απαγορεύει τις τιμωρίες σε περιπτώσεις διακοπής του μνημοσύνου του επισκόπου για θέματα Πίστεως.

(Με παλαιότερη εντολή, 20-11-2015, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, απαγόρευσε και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!!)


    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015μετατέθηκε αναγκαστικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την απόφαση του τελευταίου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 

    Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές και τους εκφοβισμούς, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα.

2 σχόλια :

 1. Εκείνο που έπρεπε να πεις π. Νικόλαε, είναι ότι σε κάθε αυτοκίνητο που παράγουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, έπρεπε υποχρεωτικά να έχουν ζωγραφισμένο, στον καπό, στον ουρανό ή σε πόρτα του αυτοκινήτου, ένα κρανίο ή έναν σκελετό, με επιγραφή που θα λέει : «Το αυτοκίνητο σκοτώνει». Να τους υποχρεώσουν να κάνουν, αυτό που κάνουν δια νόμου στα πακέτα τσιγάρων. Μόνο το κάπνισμα σκοτώνει ; Το αυτοκίνητο όχι ;

  Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Δεν καταλαβαίνουμε ότι η πολιτική κατά του καπνού γίνεται για να στερήσει χώρες φτωχές, που η παραγωγή καπνού φέρνει σ΄ αυτές κάποια χρήματα, ώστε να τα βγάζουν πέρα και να μη δανείζονται; Τις γονατίζουν οικονομικά για να παίρνουν δάνεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Too much

   Αν αρχίζουν να ζωγραφίζουν νεκροκεφαλές πάνω στα αυτοκίνητα έτσι όπως βγαίνουν από το εργοστάαιο σαν να ήτανε πακέτο τσιγάρα με ρόδες, το επόμενο βήμα κατ' αναλογίαν θα ήτανε να γράφανε και το 666 με το αιτιολογικό "τόσο έχει πάει η τιμή της βενζίνης"!!   Ούτε συμφωνώ ότι η πολιτική κατά του καπνού στερεί φτωχές χώρες από έσοδα και δεν δανείζονται κτλ αντιθέτως εξαιτίας αυτής της παραγωγής η χώρα παραμένει φτωχή. Ποια πλούσια χώρα παράγει καπνό; αντιθέτως οι πλούσιες χώρες επιβάλλουν στις φτωχές χώρες τις υποτιμητικές αυτές παραγωγές. Στην περίπτωση της ελλάδας τουλάχιστον τσιγάρα ποτά και βενζίνη είναι πηγή φορολογικών εσόδων (επιβαρύνεται άμεσα ο καταναλωτής, οπότε σου λένε αν θες να μην πληρώνεις μην αγοράζεις).

   Τέλος πάντων, είναι γνωστή από την ιστορία η κατάλυση της μεγάλης κινεζικής αυτοκρατορίας της δυναστείας των Τσίγκ από τους αποικιοκράτες άγγλους με τον "πόλεμο του οπίου" το 1840: ο ιστορικός του μέλλοντος μπορεί να γράψει ότι ο σύγχρονος πολιτισμός είναι η καταστροφή του πραγματικά μεγάλου ανθρώπινου πολιτισμού και δυστυχώς αυτό έγινε και γίνεται στο όνομα (ποιού νομίζετε;) του Χριστού! Είναι δυσφήμιση απο την μια να εμπορεύονται την ανθρώπινη εξαθλίωση είτε με την προώθηση των κατασταλτικών ουσιών, είτε με την προώθηση του πανσεξουαλισμού, είτε με κάθε άλλο αναλογικό ή ψηφιακό μέσο και από την άλλη κατόπιν εορτής να ζητάνε "συγχωροχάρτι". Οι χώρες της λατινικής αμερικής γιατί είναι γνωστές στον κόσμο εκτός από το ποδόσφαιρο; μήπως για την παραγωγή ναρκωτικών; μήπως για την μεγάλη φτώχεια της πλειοψηφίας; την εγκληματικότητα ; ή, τον καφέ; επί αιώνες μετά την ανακάλυψη τους από τον Κολόμβο στέλνανε χρυσό και πολύτιμους λίθους στην δυτική ευρώπη για να φτάσουν σήμερα να αποτελούν φτωχούς συγγενείς των πολιτισμένων υποτίθεται χριστιανών! Είναι δυνατόν; πόσους πολιτισμούς ακόμη πρέπει να καταστρέψουν οι νεοχριστιανοί ευρωπαίοι μέχρι να σβύσουν από τον χάρτη; η ελλάς και η ορθοδοξία δεν πρέπει να είναι μέσα σε ένα καράβι που βουλιάζει.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com