Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

ΤΟ ‘’ΚΑΝΑΛΙ 7’’ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ

kanali-7-logo-1-300x265.png
(98.4  FM, 102.1 FM,  99.8 FM)
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Το Κανάλι 7 στο 98.4 FM, στη Λευκωσία και ανατολικά της Κύπρου, 102.1 FM στη Λεμεσό και Πάφο και  99.8 FM στη Πόλη της Χρυσοχούς. Δεν είναι λίγοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που ανυποψίαστα παρακολουθούν το ραδιοφωνικό αυτό κανάλι. Μάλιστα κάποιοι θεωρούν ως συνεργό στα προγράμματα του την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου.
Μάλιστα έχουν και ειδική βραδινή εκπομπή κάθε Δευτέρα στη ρουμανική γλώσσα, καθότι στην Κύπρο υπάρχουν αρκετοί Ρουμάνοι Ορθόδοξοι, αλλά να μην παρεξηγηθώ γι’ αυτό που θα πω, δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι ευάλωτοι, γιατί στη χώρα τους τη Ρουμανία από την παιδική ηλικία εδιδάσκοντο την αθεΐα από το αντίθεο και απάνθρωπο κομμουνιστικό καθεστώς. Σε ειδική βραδινή εκπομπή κάθε Τρίτη υπάρχει εκπομπή και στη Βουλγαρική γλώσσα.
Δεν είναι λίγοι οι εκπρόσωποι των αιρετικών Προτεσταντικών παραφυάδων που οργώνουν την  Κύπρο, προσηλυτίζοντας Ορθόδοξους Χριστιανούς, και μάλιστα αρκετές από τις αιρετικές αυτές παραφυάδες είναι μέλη του Π.Σ.Ε. Προς τούτη την προσπάθεια τους συμβάλλει με τον τρόπο του και το Κανάλι 7. Κατά τα άλλα οι Οικουμενιστές επαίρονται για τη διακήρυξη της Επιτροπής Παγκόσμιας Ιεραποστολής και Ευαγγελισμού του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), κατά το έτος 1982 για «ιεραποστολική μαρτυρία εν ενότητι». «Ούτοι περιάγουσι την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιούσι αυτόν υιόν γεένης διπλότερον αυτών»*.  
Ένα βασικό πρόγραμμα του Καναλιού 7 είναι αυτό που παρουσιάζει τα συχνά προγράμματα  της Joyce Meyer, η οποία είναι γνωστή και από άλλα προγράμματα στις ΗΠΑ, η ομιλούσα για τη δήθεν ‘’χαρισματική εκκλησία’’ στην οποία ανήκει. Επίσης παρουσιάζει πρόγραμμα και ο πάστορας G. Mantuca, καθώς και άλλοι που παρασύρουν τον Ορθόδοξο λαό της Κύπρου. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου  πρέπει να ενημερώσει τον λαό.
«Όπου απουσιάζει η ευλάβεια προς τα θεία και η υπακοή στα λόγια των Αγίων Πατέρων, επίσης και η γνήσια πίστη που φανερώνεται με αγαθά έργα, εκεί τίποτα καλό δεν είναι δυνατό να ευδοκιμήσει»**, αναφέρει ο  Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμία Β΄, στην πρώτη απάντηση, στην Αυγουσταία Ομολογία, που εστάλη στην Τυβίγγη το 1576.
*«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεένης διπλότερον υμών» (Ματθ). 23,15.
**Οι επιστολιμαίες απαντήσεις του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμία Β΄, είναι παρμένες από το βιβλίο ‘’Β΄ και Γ΄ Απόκρισις προς Λουθηρανούς θεολόγους’’, Εκδόσεις Λύχνος, σε νεοελληνική απόδοση Ευάγγελου Π. Λέκκου.

3 σχόλια :

 1. Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΤΥΡΒΑΖΕΙ. ΑΦΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η παπικοί έχουν και την αίρεση των "Eμφανίσεων της Παναγίας"
  (αγγλιστί Marian Apparitions),με νομίζω τελευταία την
  «Eμφάνιση» της Παναγίας στο Φάτιμα της Πορτογαλίας την
  Κυριακή 13 Μαΐου 1917,πριν δηλαδή από 100 χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. [συνέχεια] Μάλιστα χτες 20 Απρ. 2017 βούιξε παγκόσμια
  το Διαδίκτυο με την «προφητεία» ενός καθολικού «μέντιουμ»
  του Horatio Villegas,που ζει στο Τέξας,ότι στην 100ή επέτειο
  αυτής της «Εμφάνισης» της Παναγίας,στις 13 Μαΐου 2017 θα
  ξεκινήσει λέει ο Γ'ΠΠ,που θα διαρκέσει λέει έως τις 13 Οκτωβρίου 2017.
  Αιρετικές ψευδοπροφητείες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com