Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Αγιασμός σε μασονική λέσχη από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας

mitropolitis-maronias.jpg
Τι λέει η Εκκλησία της Ελλάδος για την μασονία (βίντεο)
Ο ίδιος Ιεράρχης που προκάλεσε άμα τη ενάρξει της διακονίας του στην περιοχή σάλο με τις δηλώσεις του περί Γκιουλμουτζίνας, έρχεται τώρα να δημιουργήσει νέο σάλο με αγιασμό στη μασονική λέσχη.
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων είναι υπόλογος! Το βίντεο που ακολουθεί τον δείχνει να τελεί τον αγιασμό στην Λέσχη Lion’s Club η οποία είναι συνδεδεμένη με την μασονία!
Δείτε το βίντεο:


Τι είναι το Lion’s Club
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Lion’s Club, η οργάνωση ξεκίνησε το 1917 με έναν 38χρονο επιχειρηματία από το Σικάγο ονόματι Melvin Jones. Σήμερα μετράει παγκοσμίως 1,35 εκατομμύρια μέλη σε 46.000 συλλόγους σε 191 χώρες.
Ο ίδιος ο Melvin Jones ήταν ένας μασόνος που ήταν μέλος του Garden City Lodge Νο 141 στο Illinois. Το ονομά του υπάρχει στον κατάλογο των διάσημων μασόνων με τον τίτλο «Civics».
Παρόλο που δεν υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ των Lions και Τεκτονιστών, είναι σίγουρo πως υπάρχει κοινή βάση, όπως αποδεικνύεται σε ομιλία το 2004 από ένα “Λιοντάρι” της Λέσχης τον μασόνο James F. Kirk-White. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Μοιράζοντας τον Τεκτονισμό μέσα στην κοινότητά σας».
Η Εκκλησία της Ελλάδος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Στο θέμα τής μασονίας η Εκκλησία τής Ελλάδος έλαβε επίσημη θέση και μάλιστα δύο φορές. Κατ” αρχήν η Σύνοδος τής Ιεραρχίας ασχολήθηκε με το θέμα αυτό κατά την συνεδρία τής 7ης Οκτωβρίου 1933 και εξέδωσε ειδική «Πράξη» (Εκκλησία 48/1933, σ. 37-39). Το κείμενο αυτό κάνει λόγο περί «διεθνούς μυητικού οργανισμού» και «μυσταγωγικού συστήματος, όπερ υπομιμνήσκει τάς παλαιάς εθνικάς μυστηριακάς θρησκείας ή λατρείας, από των οποίων κατάγεται και των οποίων συνέχειαν και αναβίωσιν αποτελεί». Το κείμενο αναφέρεται σε μαρτυρίες μασονικών κειμένων και κατοχυρώνει τη θέση της «εκ των εν ταίς μυήσεσιν δρωμένων και τελουμένων».
Η απόφαση αυτή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ανανεώθηκε με μία νέα, που ελήφθη κατά την 28ην Νοεμβρίου 1972 και χαρακτηρίσθηκε «αυθεντικό κείμενο αυτής». Γι” αυτό και η Ιεραρχία «εμμένει απολύτως εις τα εν τη Πράξει οριζόμενα περί Μασονίας. Διακηρύσσει και αύθις ότι η Μασονία είναι αποδεδειγμένως θρησκεία μυστηριακή, προέκτασις των παλαιών ειδωλολατρικών θρησκειών, όλως ξένη και αντίθετος προς την εξ αποκαλύψεως σωτηριώδη αλήθειαν της Αγίας ημών Εκκλησίας. Διαδηλοί κατηγορηματικώς ότι η ιδιότης τού Μασόνου υπό οιανδήποτε μορφήν είναι ασυμβίβαστος προς την ιδιότητα του χριστιανού μέλους τού Σώματος τού Χριστού».
Αλλά και ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε προ τετραετίας ανακοίνωσή του είχε αρνηθεί κατηγορηματικά πως είναι μασόνος.
varttt.jpg
Όλα τα παραπάνω λοιπόν φαίνεται πως δεν τα μελέτησε καλά ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και ήδη οι αντιδράσεις είναι σφοδρότατες!
δείτε σχετικά:
Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Η Μασονία στη Βουλή των Ελλήνων [ΒΙΝΤΕΟ 2016] https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=dX9rgKWMEdo
π.Νικόλαος Μανώλης, Οι Συριανές να μη δεχτούν βοήθεια από τους Ρόταρυ [ΒΙΝΤΕΟ 2016] https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=G5J8EL7uvOA
π.Νικόλαος Μανώλης, Να αρνούνται στους Ρόταρυ οι ιερείς μας να γίνονται ανάδοχοι [ΒΙΝΤΕΟ 2016] https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=wJHiT4ysA-U
ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, «Η ΜΑΣΟΝΙΑ» [ΚΕΙΜΕΝΟ & ΒΙΝΤΕΟ]
ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ, ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ

12 σχόλια :

 1. Σαν να πηγαίνουν οπαδοί του Ολυμπιακού και να φωνάζουν ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕΟ μέσα στην Θύρα4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άν κρίνη κανείς από τό πώς παίζει τήν κιθάρα, αρχιερεύς ών, (κατ' αυτόν σταυροκόπημα)βάζει τά συμπεράσματά του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΣΑΤΕ,ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΗ,ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΩ,ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕ:ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ,ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΤΟΥΣ!ΟΠΟΤΕ,ΑΣ'ΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!ΚΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.....
   ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ,ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ,ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ,Ο (ΟΙΚΟΥ)ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ,ΚΙ ΟΣΟΙ ΟΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΤΟΙΣ,ΔΕΟΝ ΑΦΟΡΙΣΘΗΝΑΙ ΠΑΡΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ!ΤΕΛΙΚΩΣ,ΜΟΝΟ ''ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ'' ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ''ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ-ΑΝΤΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ'' ΙΕΡΑΡΧΑΣ....

   Διαγραφή
 3. Οι Μασόνοι και όλα τα άλλα παρακλάδια του σκληρού πυρήνα του διεθνούς Σιωνισμού, επιδιώκουν με μεγάλη επιμονή να φωτογραφίζονται δημόσια με ποιμένες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, διότι πιστεύουν ότι έτσι "νομιμοποιούνται" μπροστά στο λαό.
  Την Ορθόδοξη Εκκλησία την μισούν στην πραγματικότητα, αλλά ζητούν μόνο τη δική τους δημόσια "νομιμοποίηση".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ε ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΙΟΝΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. η Ιεραρχία «εμμένει απολύτως εις τα εν τη Πράξει οριζόμενα περί Μασονίας. Διακηρύσσει και αύθις ότι η Μασονία είναι αποδεδειγμένως θρησκεία μυστηριακή, προέκτασις των παλαιών ειδωλολατρικών θρησκειών, όλως ξένη και αντίθετος προς την εξ αποκαλύψεως σωτηριώδη αλήθειαν της Αγίας ημών Εκκλησίας. Διαδηλοί κατηγορηματικώς ότι η ιδιότης τού Μασόνου υπό οιανδήποτε μορφήν είναι ασυμβίβαστος προς την ιδιότητα του χριστιανού μέλους τού Σώματος τού Χριστού».

  Ο οικουμενισμός και η πανθρησκεια στη πράξη.
  Ειναι και μυστικιστές και χριστιανοί ορθόδοξοι!!!!
  ---------------------------------------------------

  παραγινε το θέμα ,
  Πριν κάνα χρόνο είχε δημοσιεύσει αντίστοιχα περιστατικά ο ΟΤ επίσης είχαν αναφερθεί και κάποιες περιπτώσεις ιερεος που ήταν Ναιτης (αν θυμάμαι καλά, δεν είμαι και πολύ σίγουρος, αλλά Νομίζω πως είχαν και φωτογραφίες --> δε ξέρω τι έγινε με αυτή την περίπτωση).

  Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ;;;;;;;;;;
  -----------------------+----

  Ισως στις μέρες μας ο Θεός επιτρέπει να τα βλέπουμε αυτά εμείς οι λαϊκοί γιατί στο τέλος δεν θα μπορούμε να πούμε
  " Κύριε δεν ήξερα! ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το άλλο σημείο των καιρών είναι που σε κάθε κουτσοχωρι πλέον τα παρακλάδια της μασωνιας κάνουν αισθητή τη παρουσία τους. Προφανώς έχουν αναθεσει κάποιοι να δείξουν το προσιτο (για το μέσο αστό) πρόσωπο της μασωνιας και φυσικά υπάρχουν και αυτοί που δε θα δείξουν ποτε τη μασωνικη τους ιδιότητα για ευνόητους λόγους.

  Δημόσιες εκδηλώσεις και εμφανίσεις μασωνικων παρακλαδιων και με ευλογίες ιερέων σε ορισμένες περιπτώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. η μοναδική λύση είναι οι ορθόδοξοι χριστιανοί να απέχουν απο την εκκλησία που λειτουργεί ο συγκεκριμένος παπάς μέχρι να παραδεχτεί το λάθος του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πρόκειται περί συκοφαντίας, διαβάστε την απάντηση του Αγίου Μαρωνείας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις: Η ανηρτημένη σημαία όπισθεν αυτού που γράφει LIONS αποδεικνύει τήν αλήθεια!

   Διαγραφή
 9. Λυπάμαι για κάποιους εκπροσώπους της Εκκλησίας, που αλοιθωρίζουν προς μασωνία, λάϊονς και ρόταρυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com