Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

«Όποιος διακόπτει την σχέση του με τον Επίσκοπο είναι σαν να διακόπτει την σχέση του με τον Χριστό»

laggada.jpg
Δήλωση αγωνίας από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά για τις διακοπές μνημονεύσεων Επισκόπων
Του Άγγελου Ρούσσου

Εφιάλτης κατά πως φαίνεται έχουν γίνει για πολλούς Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας οι διακοπές μνημονεύσεων Επισκόπων από ιερείς!
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Δεσπότες που δεν χάνουν ευκαιρία να ανακινούν το θέμα με… παρατηρήσεις!
Σημερινό παράδειγμα ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης ο οποίος σε συνέντευξή του σε εκκλησιαστικό ραδιόφωνο για πνευματικά θέματα βρήκε την ευκαιρία να… καρφώσει τους αντιδρώντες ιερείς.
“ Όποιος διακόπτει την σχέση του με τον Επίσκοπο είναι σαν να διακόπτει την σχέση του με τον Χριστό” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννης, ενώ η συζήτηση είχε να κάνει κυρίως με την θεολογική επεξήγηση της φράσης του Κυρίου “Ειρήνη υμίν” και την εμφανισή Του στους μαθητές του.
Επιπροσθέτως ο κ. Ιωάννης ζήτησε να “πάψουμε να έχουμε φιλεχθρον πνεύμα” και εμμέσως πλην σαφώς έστειλε μήνυμα στους αντιδρώντες λέγοντας πως “όπου υπάρχει αληθινή αγάπη υπάρχει και ενότητα”…
Κλείνοντας μάλιστα την συνέντευξή του τόνισε πως “αν δεν ειρηνεύουμε δεν μπορούμε να ζήσουμε ούτε ευχαριστιακά ουτε λειτουργικά την παρουσία του Κυρίου”…
Το ζήτημα των διακοπών μνημονεύσεων Επισκόπων από ιερείς μπορεί να καταλάγιασε λίγο με αφορμή τις Άγιες ημέρες του Πάσχα αλλά επανέρχεται όπως φαίνεται στην επικαιρότητα. Και το περίεργο είναι πως δεν το συντηρούν οι κύκλοι των αντιδρώντων αλλά οι Ιεράρχες!
Οι πατέρες Νικόλαος Μανώλης και Θεόδωρος Ζήσης μπορεί να ανήκουν διοικητικά στην γειτονική μητροπολιτική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, αλλά ο μητροπολίτης Λαγκαδά ενδεχομένως να φοβάται μήπως κανένας “τρελόπαπας” από την δική του Μητρόπολη “κολλήσει το μικρόβιο”….
Πάντως μέχρι ώρας ουκ ολίγοι Ιεράρχες έχουν καταφερθεί ενάντια των αντιδρώντων εμμέσως ή αμέσως.
Στους Χαιρετισμούς λοιπόν ήταν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος αυτός που μίλησε ενάντια στους “ζηλωτές” .
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας σε κήρυγμά του είχε πει: «Την ευθύνη των εκκλησιαστικών ζητημάτων την έχουν οι στρατηγοί της εκκλησίας, δηλαδή οι επίσκοποί της και όχι οι απλοί στρατιώτες».
Ο Μητροπολίτης Μαντινείας λίγο πριν από το Πάσχα από την Λαμία έστειλε και εκείνος μήνυμα.
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου πήγε ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας “αίρεση” την ανυπακοή στον Επίσκοπο.
Και δυστυχώς για όλη αυτή την δημιουργηθείσα κατάσταση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σφυρίζει αδιάφορα….

http://www.pentapostagma.gr/2017/04/δήλωση-αγωνίας-από-τον-μητροπολίτης.html

39 σχόλια :

 1. Τά καλά καί συμφέροντα ο Λαγκαδίώτης καί γιά τήν ταμπακιέρα, δηλαδή τά δόγματα τής πίστεως ούτε κουβέντα! Κρυφοδαγκανιάρης κι αυτός (όπως έλεγε ο αείμνηστος Φώτης Κόντογλου...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι, ο καημένος είναι αγράμματος μάλλον και δε ξέρει ότι η διακοπή μνημοσύνου που γίνεται στις μέρες μας στηρίζετε πάνω σε κανόνα Συνόδου.
  Εκτός αν θεωρεί ότι υπάρχει κανόνας Συνόδου που σε οδηγεί να κόψεις τις σχέσεις σου με το Θεό, δηλαδή να βγεις εκτός Εκκλησίας.

  Το '70 που έκοψαν το μνημόσυνο στο Άγιον Όρος, μαζί με αυτούς και ο Όσιος Παίσιος, έκοψαν τις σχέσεις τους με το Θεό; Και τότε γιατί η Εκκλησία τον αγιοκατάταξε;

  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η δήλωση αγωνίας του Μητροπολίτη δεν αφορά την διακοπή της μνημονεύσεως καθ' εαυτή αλλά την απώλεια των ψυχών που συνεπάγεται η αποκοπή από το σώμα της Εκκλησίας. Δεν είναι "μπακάλης" να φοβάται μη του φύγουν οι πελάτες, αλλά Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού με ευθύνη ψυχών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. άμα είχε ευθύνη ψυχών δεν θα ήταν αιρετικός

   Διαγραφή
  2. Δυστυχώς για τον Σεβασμιότατο, η διακοπή μνημόνευσης σε καμία περίπτωση δε σημαίνει αποκοπή από το σώμα της Εκκλησίας αλλά μόνο διακοπή κοινωνίας με τον Επίσκοπο εκείνο ο οποίος κηρύσσοντας νεωτερισμούς και αιρέσεις γυμνή τη κεφαλή δεν ορθοτομεί το λόγο της Αληθείας. Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Κύριος μας ο Ιησούς Χριστός και όχι ο Επίσκοπος, και όπως διδάσκει η Καινή Διαθήκη δε γίνεται κανείς να υπηρετεί 2 κυρίους.

   Διαγραφή
  3. Αν είχε αγωνία για την απώλεια των ψυχών θα καταδίκαζε την ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Αυτό έπρεπε να είναι άλλωστε το κύριο έργο του: να προστατεύει το ποίμνιο από τις αιρέσεις με κάθε τρόπο. Έχει παραδείγματα να ακολουθήσει. Χριστός Ανέστη.

   Διαγραφή
 4. Ιερομόναχος Βησσαρίων Κορκολιάκος (+1991), σωματικά άφθαρτος μέχρι και σήμερα:

  "Η Ελλάδα θα πάθει κάποιο κακό, κάποια ζημιά, όταν έρθουν και συμπέσουν δυο άνοιξες μαζί την ίδια χρονιά".

  https://www.youtube.com/watch?v=hCObdHlFqrM

  * * *

  Οι συμπίπτουσες "δυο άνοιξες", τον ίδιο χρόνο, μήπως είναι το Πάσχα των Ορθοδόξων και εκείνο των Παπικών; Εάν ισχύει αυτό, φέτος (έτος 2017) υπάρχει σύμπτωση των "δυο ανοίξεων".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ,ΕΞΙΣΩΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ;

   Διαγραφή
 5. ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ, ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ. ΟΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΣ. ΟΤΙ ΑΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΕΙ, ΕΜΕΙΣ, ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΊΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΕΣΠΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!
  ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ.
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΝΟΜΙΖΕΙ (ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΆΛΛΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ), ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΔΙΑΒΑΣΤΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ) ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΠΙΣΚΟΙ" . ΑΛΛΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ!
  ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ "ΑΣΧΗΜΙΕΣ" ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΘΑ!
  ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΣΙΓΓΛΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ.....
  ΑΡΚΕΤΑ! ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μητροπολίτης Λαγκαδά: «Όποιος διακόπτει την σχέση του με τον Επίσκοπο είναι σαν να διακόπτει την σχέση του με τον Χριστό».
  Αν αυτά τα έγραφε ένας αγράμματος ή αθεολόγητος ή εγκάθετος, θα το καταλαβαίναμε. Το να το γράφει ένας επίσκοπος είναι Ντροπή, Κατάντια και Αίσχος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και αυτός που υπογράφει αιρετικές δοξασίες, επίσκοπε Ιωάννη, τί κάνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ''Εάν ο ποιμήν είναι αληθής, οφείλετε να ακολουθείτε τον αληθή ποιμένα. Εάν ο ποιμήν δεν είναι αληθής, ακολουθείτε τον Χριστόν, ο Οποίος είναι αληθής...ημείς σεβόμεθα και εκτιμώμεν και υπακούομεν εις τους ανωτέρους ημών. Όταν όμως εκείνοι μας διατάσσουν ενάντια των αγίων Αποστόλων και των αγίων Πατέρων, τότε δεν υπακούομεν , πειθόμενοι μάλλον εις την παραγγελίαν του Αποστόλου Παύλου, λέγοντος: ει τις υμάς ευαγγελίζεται παρ' ο παρελάβετε, ανάθεμα''.Υποθήκες Γερ. Φιλοθέου Ζερβάκου.
  Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Χριστός και όχι οι Επίσκοποι, όσοι από αυτούς κηρύττουν την αίρεση,αποκόπτονται από το σώμα της Εκκλησίας και δεν τους ακολουθούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΥΓΕ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ!!
   ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!
   ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΝ ΜΗ ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΑ ΛΟΓΟ ΤΟΥ!!ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ!

   Διαγραφή
  2. ΕΥΓΕ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ!!
   ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!
   ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΝ ΜΗ ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΑ ΛΟΓΟ ΤΟΥ!!ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ!

   Διαγραφή
  3. ΕΥΓΕ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ!!
   ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!
   ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΝ ΜΗ ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΑ ΛΟΓΟ ΤΟΥ!!ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ!

   Διαγραφή
  4. ΕΥΓΕ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ!!
   ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!
   ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΝ ΜΗ ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΑ ΛΟΓΟ ΤΟΥ!!ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ!

   Διαγραφή
 9. Κι αν ο επίσκοπος έχει (προ πολλού) κόψει την επαφή με τον Χριστό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Για μια φορά ακόμα, ο μητροπολίτης Λαγκαδά και οι υπόλοιποι, θολώνουν τα νερά. Αυτοί θολολογούν. Σύντομα θα λάβουν εμπεριστατωμένες θεολογικά απαντήσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δηλαδή τι μας λένε; αν πάμε να πιούμε καφέ με έναν επίσκοπο αυτό θα ήταν σαν να πίναμε καφέ με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. το μόνο που ξέχασε να πεί ο Μητροπολίτης Λαγκαδά είναι ότι διέκοψε την κοινωνία του με τον Χριστό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΣΩΠΑΤΕ ΚΑΛΕ,ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ.ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΑΤΕ ΠΑΠΕΣ,ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟΝ,ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΤΣΙΠΡΑ,ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΣΤΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ,ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΠΑΠΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.ΕΙΣΘΕ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΑΥΛΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ. ΚΑΝΤΟ ΤΟΥΜΠΕΚΙ,ΛΟΙΠΟΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Δε σκεφτονται ομως πολλοι επισκοποι οτι μπορει ηδη να ειναι καθαιρεμενοι απο το Θεο,συμφωνα με αποστολικους κανονες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αγράμματος, οικουμενιστης, νεοταξιτης θλίψη καί μόνο θλίψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟ,ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ
  Δ Ι Α Β Ο Λ Ο,ΔΙΟΤΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΛΑ ΨΕΥΔ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΚΥΡΗΣΣΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ? ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ? ΟΧΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑΤΗ ! ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΕ ! ΕΤΣΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΓΩΝΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ . ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ . (ΠΑΤΗΡ-ΦΩΤΙΟΣ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟ,ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ
  Δ Ι Α Β Ο Λ Ο,ΔΙΟΤΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΛΑ ΨΕΥΔ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΚΥΡΗΣΣΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ! ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

  ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΟΤΑΝ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΑΙΡΕΣΗ;

  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για τον Σύρου τι γνώμη έχετε; απορρίπτει ή δέχεται την σύνοδο Κρήτης;
   http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_865.html
   Γράφετε:
   δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την βαθύτατη εκτίμησή μας στον π. Γεώργιο Μεταλληνό επειδή -όπως μας πληροφορεί το ιστολόγιο “Παιδαγωγός”- συνετέλεσε αποφασιστικά στην επαναφορά σε κανονική τροχιά του ευλαβούς και παραδοσιακού ιερομονάχου π. Ευθύμιου Χαραλαμπίδη, ο οποίος, όχι μόνο διέκοψε το μνημόσυνο του οικείου Μητροπολίτη Σεβ. Σύρου Δωρόθεου, αλλά και προσεχώρησε για ένα διάστημα σε αντικανονική παρασυναγωγή


   Ποιοι ακριβώς είναι η κανονική τροχιά;
   Έπρεπε ή όχι να συνεχίσει την αποτειχιση ο ιερέας;

   Διαγραφή
  2. Κύριε Τελεβαντο δε θέλω να με παρεξηγησετε, συμφωνω σε πολλα από απο αυτά που λέτε και πιστεύω ότι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός δεν βοηθά τον άγονα της αποτειχισης. Θα λέγα μαλιστα ότι η συνεισφορά του είναι μαλλον αρνητικοτατη σε αυτό το τομέα.

   Γράφετε ότι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός επαίνεσε τον Γιανναρά και γραφετε ότι τον:
   χαρακτήρισε και γνήσιο αντιοικουμενιστή παρόλον ότι και με αιρετικούς έχει νταλαβέρια και τις αιρετικές αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης έχει αποδεχθεί, αναφορικά με την εκκλησιαστικότητα των αιρετικών....

   Εφόσον κ .Τελεβαντο έναν διανοούμενο (με τις συγκεκριμένες απόψεις και θεωρίες) τον χαρακτηρίζει γνησιο αντιοικουμενιστη ας μην περιμένουμε να χαρακτηρίσει οικουμενιστες συγκεκριμενους επισκόπους.

   Αυτό απλως το αναφέρω γιατί εδώ και ένα χρόνο περιμένουμε από πολλούς διανοούμενους με αντιοικουμενιστικη ρητορική να τηρήσουν όσα έγραφαν προ της Συνόδου και έχουμε απογοητευτεί ΠΛΗΡΩΣ.

   Θεωρώ ότι με αυτό που γράψατε λύνονται απορίες και επιβεβαιώνει να κρατάμε μικρό καλάθι.

   Διαγραφή
 20. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟ,ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ
  Δ Ι Α Β Ο Λ Ο,ΔΙΟΤΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΛΑ ΨΕΥΔ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΚΥΡΗΣΣΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Γιατί να πηγαίνουμε στον ναό να προσευχηθούμε στον Χριστό, όταν μπορούμε να πάρουμε τηλέφωνο τον επίσκοπο και να του πούμε τι θέλουμε;

  Το ίδιο πράγμα ΔΕΝ είναι;!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟ,ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ
  Δ Ι Α Β Ο Λ Ο,ΔΙΟΤΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΛΑ ΨΕΥΔ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΚΥΡΗΣΣΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Αν το είπε ακριβώς έτσι (μήπως υπάρχει ηχητικό;), είναι αξιολύπητος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟ,ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ
  Δ Ι Α Β Ο Λ Ο,ΔΙΟΤΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΛΑ ΨΕΥΔ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΚΥΡΗΣΣΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάνω στον σταυρό ζωγραφίζουμε τον Χριστό και όχι τον εκάστοτε επίσκοπο.

  Επίσης και η εικόνα της Παναγίας βρεφοκρατούσας με τον Χριστό στην αγκαλιά είναι ..λάθος: κανονικά η Παναγία πρέπει να κρατάει στην αγκαλιά της τον ..επίσκοπο, αφού Χριστός και ..επίσκοπος είναι σαν να είναι το ίδιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Και τώρα ποιον θα μνημονεύουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com