Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Οικουμενιστική καταχνιά πλάκωσε και την Ιερά Μονή των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στη Γρίβα Ν. Κιλκίς


Ιστολόγιο Κατάνυξις ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:  Μετά από καταγγελία φίλου και αναγνώστη του Ιστολογίου μας που λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποκαλύπτουμε με θλίψη πως "το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στο χωριό Γρίβα στο Ν. Κιλκίς, στις 18/04/2017 (όπου γιόρταζαν οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη) και σε ένα χώρο σαν αρχονταρίκι, όπου έχει μέσα και ένα Εκκλησάκι (όχι στον κυρίως Ι. Ναό του) διανεμήθηκε το κατάπτυστο κείμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος: Προς το Λαό".

Τί συμβαίνει; Ακόμη ένα Ορθόδοξο προπύργιο αλώθηκε από την παναίρεση του Οικουμενισμού;
Στους χαλεπούς καιρούς για την Ορθοδοξία μας, οι σεβαστοί πατέρες της Μονής δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από απαράδεκτα  έγγραφα της επίσημης Εκκλησίας, που νομιμοποιούν την επιχειρούμενη επιβολή της νέας εκκλησιολογίας της παναίρεσης στην Ορθόδοξη Εκκλησία δια της ψευδοσυνόδου της Κρήτης.

Παραθέτουμε στη συνέχεια αυτούσιο, τον έμπονο και φλογερό πρόλογο της αποκαλυπτικής μελέτης του πατρός Νικολάου Μανώλη,  Τα 11 ψέματα στο κείμενο της Ι. Συνόδου προς τον Λαό, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στον ενεργό σύνδεσμο εδώ.

Αγανάκτηση και ιερά οργή αισθάνομαι από την ενέργεια της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την οποία την προσεχή Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, αρχή της εκκλησιαστικής περιόδου του Τριωδίου, θα κατασκανδαλίσει το φιλόχριστο ποίμνιο της Πατρίδας μας, διανέμοντας το κατάπτυστο κείμενο της Ιεράς Συνόδου  “Προς το Λαό”. Σε αυτό προπαγανδίζεται η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου Κρήτης, η ονομαζόμενη από τους Οικουμενιστές, “Αγία και Μεγάλη Σύνοδος”.
Με ένα τετρασέλιδο κείμενο η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, γεμάτο ψεύδη και έντεχνες παραλείψεις, παρερμηνεύοντας τις αιρετικές αποφάσεις της ψευδοσυνόδου, επιχειρεί να τις παρουσιάσει ως ακραιφνώς Ορθόδοξες, αποκρύπτοντας την τραγική και σοκαριστική αλήθεια. Ότι δηλαδή, πρόκειται για σκοτεινές αποφάσεις, που επιχειρούν να αλώσουν τις ψυχές του Ορθοδόξου λαού, και να τις οδηγήσουν στην προσφιλή οδό για τους αιρετικούς, της απώλειας.
Εκατοντάδες χιλιάδες έντυπα θα διανεμηθούν στους εκκλησιαζομένους της Κυριακάτικης θείας Λειτουργίας σε όλη την Ελλάδα. "Πρόθυμα" θα αναγγελθεί το “χαρμόσυνο” γεγονός, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να ζητήσει την υπακοή του (άβουλου κατ’ αυτούς) ποιμνίου και να επιβάλει την υποχρεωτική αποδοχή των “δεσμευτικών” αποφάσεων της ψευδοσυνόδου. Πρόκειται για ενορχηστρωμένη προσπάθεια, να περάσει “λαου - λαου” στο λαό, η πολυπόθητη ενότητα.
Με την παρούσα εργασία, επιχειρώ να καταδείξω στα πνευματικά μου τέκνα, αλλά και σε όλους τους φίλους που παρακολουθούν τις διαδικτυακές δράσεις μου, την απάτη που προκύπτει από το κείμενο της Ιεράς Συνόδου. Αν θέλει Ο Θεός, σε επόμενη εργασία μου θα ασχοληθώ με τις μερικές δεκάδες πονηρές παραλείψεις του κειμένου, που αποδεικνύουν πως η Σύνοδος της Κρήτης είναι αιρετική.

8 σχόλια :

 1. Δεν συμφωνώ ότι είναι οικουμενιστές οι πατέρες της όμορφης μονής του αγίου ραφαήλ γρίβας. Έχω πάει κατά το παρελθόν με αφορμή τέλεση μυστυρίου βαπτίσεως, γνωρίζω τον χώρο του αρχονταρικίου για τους λαϊκούς, όπου υπάρχουν τα δωρεάν φυλλάδια για τους προσκυνητές, έχει επίσης μπουκαλάκια με λάδι και αγιασμό: ο καθένας μπορεί να πάρει και να αφήσει ό,τι φυλλάδιο θέλει. Ειδικά αν διαβάσει κανείς μόνο το φυλλάδιο χωρίς να διασταυρώσει αν όντως έτσι έχουν γίνει τα πράγματα πρόκειται για ένα μνημείο ορθόδοξης θεολογίας που οι επόμενες γενεές θα αναφέρονται με καμάρι.

  Εκτός από τους οικουμενιστές και τους αντι-οικουμενιστές τα δυο ξεκάθαρα αντίπαλα στρατόπεδα εντός της ορθοδόξου εκκλησίας, υπάρχει και η μεσαία τάξη που αποτελεί την πλειοψηφία των πιστών.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙΤΕ, ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΧΛΙΑΡΟΙ" ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΟΝ "ΕΤΣΙ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ" ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ, ΑΚΑΤΗΧΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ "ΕΤΥΧΕ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΆΛΛΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ Η ΔΟΓΜΑΤΑ!
   ΑΥΤΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
   Η ΟΡΟΔΟΞΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ! ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.

   Διαγραφή
  2. Η μεσαία τάξη στην πίστη δεν είναι σαν τη μεσαία τάξη στα εισοδήματα. Στα της πίστεως ισχύει το Ζεστός ή Κρύος και οι άγιοι έλεγαν ότι ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψεύδος δεν υπάρχει στάδιον. Επίσης κάθε λευκό ύφασμα που έχει ένα μικρό λεκέ δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί καθαρό και πολλά άλλα που δεν αφήνουν αμφιβολία. Δεν είμαστε ούτε εμείς όλοι καθαροί , αλλά δεν μπορούμε και να ισχυριζόμαστε ότι υπάρχει το ολίγον έγκυος. Τώρα ότι μπορεί να τοποθετήθηκαν εν αγνοία τους, είτε εξ ανοχής τους οφείλουν να το ξεκαθαρίσουν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της μονής.

   Διαγραφή
  3. Τι μεσαία τάξη; Η Εκκλησία δεν είναι κοινωνιολογία!

   Διαγραφή
 2. ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χριστός Ανέστη! Διαβάζουμε για τον Άγιο Ραφαήλ: "Ὅμως, ὁ πρωτοσύγκελος Ραφαήλ δέν θέλησε νά παραστεῖ καί οὔτε καί τόν διάκονό του Νικόλαο ἄφησε νά πάει. Γνώριζε πολύ καλά ὅτι αὐτό θά ἦταν προδοσία τῆς Πίστεως, ἐπέλεξε νά πειθαρχήσει στόν Θεό καί ὄχι στόν αὐτοκράτορα..."
  Οι σεβαστοί πατέρες της ι. Μονής του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ έκαναν την επιλογή τους. Δυστυχώς, την λάθος επιλογή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χριστός Ανέστη! Μας στεναχωρεί αυτό το γεγονός. Όπως αναφέρθηκε το ερώτημα είναι εάν τα φυλλάδια τοποθετήθηκαν εν γνώση ή εν αγνοία των σεβαστών πατέρων της Ι. Μονής.
  Επίσης υπάρχει και το σχετικό βίντεο του Πρωτοπρ. Θεοδωρου Ζήση, Κριτική του κειμένου της Ι. Συνόδου "Προς τον Λαό" https://www.youtube.com/watch?v=2tWQ_0ZHT1w

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com